Balcıoğlu: 31 Mart günü sandıkları patlatıyoruz

Balcıoğlu: 31 Mart günü sandıkları patlatıyoruz

29.03.2024 12:20:34

Yeni Mahalle ve Alibey sakinleri ile buluşan CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu, “Biz daha sahaya çıkmadık. Bunlar ısınma turları. Siz beni 1 Nisan'dan sonra görün. Daha çok çalışacağım, daha çok üreteceğim. Demokrasi şölenini bayrama dönüştüreceğiz. 31 Mart günü sandıkları patlatıyoruz” dedi. 

CHP Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu, Yeni Mahalle ve hemen ardından Alibey Mahallesi sakinlerine seslendi. CHP Bölgemiz Milletvekili Engin Altay, PM Üyesi Berker Esen, İlçe Başkanı İbrahim Kömür ve belediye meclis üyesi adayları da kendisine eşlik etti.
ALTAY: BALCIOĞLU'NU TÜRKİYE EN BAŞARILI VE ÇALIŞAN BELEDİYE BAŞKANI OLARAK
TANIYACAK
Vekil Altay, “Vuslata dört gün kaldı. Hasret bitiyor. Geri sayalım Bora, Silivri Belediye Başkanı. Silivri, İstanbul'un Batı'ya açılan kapısıdır, ilk yüzü, ilk vizyonudur. Tarımda, turizmde, sanayide bu güne kadar hak ettiği ama alamadığı bütün güzellikleri, yaşam standartlarını en üst noktaya çıkaracak Bora Balcıoğlu, İstanbul'da da Ekrem İmamoğlu ile el ele gönül gönüle, ağabey -kardeş burada bir mucize yaratacaklar. Silivri'de her şey hakikaten çok güzel olacak. Sevginiz, ilginiz, desteğiniz Bora Balcıoğlu'nu hak ettiği makama getirmekle kalmayacak Silivrililerin yaşam standartlarını hak ettiği noktaya getirecek 1 Nisan itibariyle hep birlikte taşımaya başlayacak. Sevginizden dolayı hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Bora Balcıoğlu bu sevgiye layık olmak için gece gündüz çalışacak. 6 Ay sonra Türkiye'nin en başarılı ve en çalışkan Belediye Başkanı olarak tanınacak. Hayırlı uğurlu olsun.”
BALCIOĞLU: SİLİVRİ'Yİ NASIL ŞAHA KALDIRACAĞIMIZI SİZ DÜŞÜNÜN
Bora Balcıoğlu, Yeni Mahalle sakinlerine coşkuları için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Silivri'de doğup büyüdüğünü ve Silivrili olduğunu burada da yeniledi, hem Silivri'yi hem İstanbul'u kazanacaklarını söyleyerek “İkisi bir olduğunda Silivri'yi nasıl şaha kaldıracağımızı, nasıl cazibe merkezi haline getireceğimizi siz düşünün.” dedi.
“MODERN BİR SAHİL ŞERİDİNE
KAVUŞACAĞIZ”
Balcıoğlu, “Benim gençlerim umudu başka ilçelerde aramayacak. Tam tersine başka ilçelerden akın akın gençlerin geleceği bir Silivri yaratacağız. Denizimiz var, 42 km sahilimiz var. Denimiz 2 km'sini kullanıyoruz, yetersiz. Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte hayata geçirebileceğimiz sosyal parklar, sosyal tesisler, amfi tiyatrolar, hemşerilerimizin nefes alabilecekleri alanlar, yeşil ve mavinin bir arada olacağı modern bir sahil şeridine kavuşacağız. Bu bizim hakkımız.
GENÇLİK VE SPOR MERKEZİ SÖZÜ
Gençlerimiz sinemaya gidemiyorlar. Geçen dönem bir tiyatro salonu yaptık, iyi ki yapmışız ama yetersiz. Çocuklarımızı sinemaya komşu ilçelerine götürüyoruz.
Hemen hayata geçireceğimiz Gençlik ve Spor Merkezimiz, kültür etkinliklerimizi yapabileceğimiz bir alanımız olacak.”
Ekonomiye de değinen Balcıoğlu, insan odaklı projeleri hayata geçireceklerini dile getirdi. 101 projelerinin kadınlar, çocuklar, gençler ve ihtiyaç sahiplerine yönelik olduklarını hatırlattı.
Deprem gerçeğimize değinerek, teknik arkadaşlarıyla hazırlık yaptıklarını, ilçenin daha modern ve sağlam şehir olması adına çalışmalarının olduğunu, Kentsel Dönüşüm Eylem planını acilen hayata geçirmeleri gerektiğini söyledi.
“DEĞER KATACAĞIZ AMA VAR OLANI DA KORUYACAĞIZ”
Yeni Mahalle'ye ilişkin en büyük mahalle olduğunu dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Değer katacağız ama var olanı da koruyacağız. Silivri Stadımız çocukluğumun geçtiği yer. Beraber top oynadığımız yerimiz. Silivri'mizde Millet Bahçesi yapacak alanımız var. 900 km2 alanı var. Her tarafımız yeşillik, Millet Bahçesi olabilecek yer. Eskisini yıktık, yenisini yapabildik mi? Yapamadık. İyi ki İBB Başkanımız Müjdat Gürsu stadımızı modern hale getirip 39 tane spor kulübümüzün maçlarını oynayabileceği tesis haline getirdi.
“YENİ MAHALLE BU DÖNEM YETERİ KADAR HİZMET ALMADI”
Yeni Mahalle'nin yeni kurulması nedeniyle ayrı önem vermek zorundayız. Şehirler de bir çocuk gibidir, kim tutarsa onun elinde kalır. Doğru kişiler tutarsa onların elinde, yanlış kişiler tutarsa onların elinde kalır. Bu en büyük mahallemiz maalesef bu dönem yeteri kadar hizmet alamadı.
“BOĞLUCA YAŞAM VADİSİNİ HAYATA GEÇİRDİK”
Boğluca Yaşam Vadimizin önünden başkaları geçiyor, algı yapıyorlar ama onu biz yaptık. Yöneticinin iyisi hissedilmeyendir. Burasının elini ayağını düzelttik. Sel yaşanmış, birçok can ve mal kaybı olmuştu. Burasının dere ıslahını bitirdik. Yapı yasaklı alan ilan edilmişti. 15 yıl sürdü, geldik çözdük ve yaşam alanı haline dönüştürdük.
KAPALI PAZAR YERİ İHTİYACI
Pazar yerimiz uzak, buranın bir kapalı Pazar yeri ihtiyacının olduğunu biliyorum. Mahallelerimizin arka sokakları karanlık. Teknik kadromuz çalışıyor. Güzel çalışmalar yapacağız.
“EĞİTİM ALANINDA HİÇ BİR ADIM ATILMADI”
Eğitim alanında hiçbir şekilde adım atılmadı. Silivri'mizde bir kent üniversitesi kazandırmaya yönelik çalışmalarımızı yaptık.
Kadınlarımızın Mahalle Evi ihtiyacını biliyorum.
Çocuklarımızın kahvaltılarını bile biz düşünüyoruz. Kırtasiye, yardımcı kitap desteğinden hepsini biz hayata geçireceğiz. Sosyal belediyecilik bunu getirir.
Esnafımızın, çiftçimizin, hayvancımızın, emeklimizin, kadınımızın, çocuklarımızın yanında olacağız. Alın terinin yanında olacağız.
“ÜRETİMİ SAĞLARSANIZ SİLİVRİ, İSTANBUL'UN GIDA KAPISI OLUR”
Sadece tabelaya yazmakla Marka Kent olunmuyor. İşte buradaki zenginliği, aşı, üretimi sağlarsanız Silivri, İstanbul'un gıda kapısı olur. Öyle bir yapımız, özelliklerimiz var.
“SİLİVRİ'Yİ TUTANA AŞK OLSUN”
Her türlü engellemeye rağmen İBB olarak, Meclis çoğunluğu bizde olmamasına rağmen birçok hizmeti getirdik. Meclis çoğunluğunu da kazanacağız, ondan sonra Silivri şahlanacak. Silivri'yi tutana aşk olsun.
1 Nisan'da umutsuzluğu içimizden söküp atıyoruz.
“BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUMA EN ÇOK O SEVİNECEK”
Günü birlikçiler, Silivri'nin mahallelerini, çukurlarını bilmezler. Hiç girmesinler, kendilerini yormasınlar, onlara 31 Mart sabahı diyeceğiz ki… Benim Belediye Başkanı olduğuma en çok o sevinecek. Onu yoldan kurtaracağım. Her gün 100 km gidip gelmeyecek.
“ONLARI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİM”
Enflasyon yüzde yüz artmış. Her şeye zam yapmış. Belediye personelim yüzde 35 zam almış. Hangi vicdana sığar? Hepimiz ev geçindiriyoruz. Böyle bir vicdansızlık yok. Hepsi rahat olsun, Pazartesi sabahı onları enflasyona ezdirmeyeceğim. Yanlarındayım.
Biz daha sahaya çıkmadık. Bunlar ısınma turları. Siz beni 1 Nisan'dan sonra görün. Daha çok çalışacağım, daha çok üreteceğim. Sizden ricam eşinizi, dostunuzu, komşunuzu sandığa davet edin. Demokrasi şölenini bayrama dönüştüreceğiz. 31 Mart günü sandıkları patlatıyoruz.”
Sevginar Sali

YORUM YAP