Bağış: Her şey gün gibi ortaya çıkıyor

Bağış: Her şey gün gibi ortaya çıkıyor

5.08.2016 09:10:28

Silivri'de demokrasi nöbeti 15 Temmuz'dan bu yana sürüyor. 18. Gecesinde milletvekillerinin halka hitap etmelerinin yanı sıra eski AB Bakanı Egemen Bağış'ın açıklamaları dikkat çekti.

15 Temmuz 2016 darbe kalkışmasının ardından meydanlarda süren demokrasi nöbeti Pazar günü İstanbul'da büyük bir miting ile sonlandırılacak. Nöbetin 17. Gecesinde Silivri halkı milli iradeye sahip çıkmaya devam ederken AK Parti İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Hatice Bozdağ ve Muharip Gaziler de meydandaydı.
Demokrasi nöbetimizin 18. gecesinde ise AK Parti Milletvekilleri Nureddin Nebati, Tülay Kaynarca, Halide İncekara ve Eski AB Bakanı Egemen Bağış Silivri'deydi.
Darbe girişimi hakkında konuşan İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, "Ben inanıyorum ki bu lanet girişimde hayatını kaybeden polis, vatandaş ve askerlerimizin ailelerinin her damla gözyaşları bu vatan hainlerinin kalbine kurşun olarak geçecektir" dedi.
Milletvekili Nureddin Nebati ise, "Sizin bütün unsurlarınız bu milletin yüreğine saplatmış bir hançer, ur gibi duran vicdansız, kanserli yüreğinizi bir hücreye yapılan muamele gibi ve tek tek söküp alacağız" dedi.
Silivri Uğur Mumcu'da halka seslenen Halide İncekara darbecilere karşı milletçe sergilenen dik duruştan övgüyle söz etti ve Türkiye Cumhuriyetine yönelik gerçekleşen bu kalkışmayı bir terör saldırısı olarak değerlendirdi.
Eski Bakan Egemen Bağış, ‘Haşhaşiler' olarak nitelendirdiği darbecilerin, 17 ve 25 Aralık 2013'te dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kendisi ile birlikte 3 bakana kumpas kurup çamur attıklarını söyledi. Bağış, “Her şey gün gibi ortaya çıkıyor” derken, 25 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a silah çekildiğini söyledi.

BAĞIŞ: HER ŞEYGÜN GİBİ ORTAYA ÇIKIYOR
Silivri'deki Demokrasi nöbetine katılarak konuşma yapan Egemen Bağış, siyasi hiçbir görevi ve beklentisi olmadığını vurgularken, Fethullah Gülen'in Türkiye'de 10 yaşındaki çocukların beyinlerini yıkamaya başladığını ve dünya çapında örgütlendiğini anlatırken, 17 ve 25 Aralık 2013'te olan bazı olayların millet tarafından ‘atlandığını' söyledi. Bağış, şöyle dedi: “Halk Bankası ekonomik kriz döneminde Türkiye'ye milyonlarca dolar para kazandırdı. Ama bunlar 'dershaneleri kapatılıyor' diye intikam almak için 17 Aralık'ta o günün Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve en yakın 4 çalışma arkadaşına çamur attılar. Halk Bankasının Genel Müdürü hapisteydi, banka ile alakası olmayan 4 bakana çamur attılar. Bu kardeşiniz de onlardan biri. Reis, ‘Allah sabredenlerle beraberdir. Sabredin…' dedi. 25 Aralık'ta da Türkiye'nin gözbebeği projelerini yapan müteahhitlerini içeri atmaya kalktılar. 25 Aralık 2013'te Reis'in oğlu Bilal Erdoğan'a silah çektiler biliyor musunuz? Bunlar böyle şerefsiz. Bu haşhaşiler öyle hain ki bizim dünyamızı kararttıkları yetmiyormuş gibi bir montaj, kumpas ile ahretimizi de karartmaya kalktılar. Bu Amerikan köpekleri bizim değerlerimize dil uzattı, inancımızı sorgulamaya kalktılar ama onların ne inançsız oldukları, kime hizmet ettikleri ne kötü oldukları ortaya çıktı. Allah çok büyük. Her şey gün gibi ortaya çıkıyor. Rahmetli Menderes'i asan zihniyet ile rahmetli Özal'ı zehirleyen zihniyet de başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı şehit etmek için oraya 40 komando gönderen zihniyet arasında bir fark yoktur.”

YORUM YAP