Avlu: Yozlaşmanın önüne geçilmeli

Avlu: Yozlaşmanın önüne geçilmeli

22.07.2022 11:25:55

Hürhaber'e konuşan Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, “Siyaseti milletin menfaati için değil kişisel çıkarı için yapan siyasetçiler yüzünden bu ülke bugün bu halde. Bunları görmek ve artık dur demek gerek” şeklinde konuştu ve toplumsal yozlaşmanın zararlarına dikkat çekti.

Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, Hürhaber'i ziyaret ederek gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
AVLU: MUHARİP GAZİLERİ SADECE DEMOKRAT PARTİ HATIRLADI
20 Temmuz KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı'nda Silivri'de Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret eden tek siyasetçi olduğunu belirten Avlu, “Gazilerimize hak ettikleri saygıyı siyasilerimizin göstermediği eleştirilerini dile getirmek durumundayım” dedi.
“HER ŞEYİ ANLAMSIZLAŞTIRIYORUZ”
“1974'te Yunanistan'daki albaylar cuntasının güdümünde bulunan Kıbrıslı Rumlar, Türkleri katledip adayı Yunanistan'a ilhak etmeye çalışınca Türkiye, aynı yılın 20 Temmuz'unda Kıbrıs'a müdahale etti. Bu müdahaleye katılarak hayatını kaybeden şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize minnettarlığımızı ifade etmek istiyorum” diyen Avlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne yazık ki bu önemli günde Muharip Gazilerimizi hatırlayan sadece Demokrat Parti, yani bizler olduğumuzu öğrenince üzüldüm.
Her şeyin içini boşaltarak gittiğimiz yolun yol olmadığını belirtmek isterim. Geçtiğimiz günler Kabotaj Bayramı vardı ama kupkuru, yavan bir şekilde kaydedildi. Silivri'nin Kurtuluş Günü eskiden nasıl kutlanırdı; kortejler, mizansenler, şiirler hala hatırlayanlar var mutlaka. Artık yok!
“MİLLETÇE RUHUMUZU KAYBEDİYORUZ”
Değerlerimiz, eğitimimiz yozlaştırıldıkça, ruhumuzu kaybettik milletçe, ulus olarak savaşmadan kan kaybediyoruz. Bunlar bizim başımıza neden geldi? Siyaseti milletin menfaati için değil kişisel çıkarı için yapan siyasetçiler yüzünden bu ülke bugün bu halde. Bunları görmek ve artık dur demek gerek.”

“ERKEN SEÇİMİ GÖZE ALAMAZLAR”

Erken genel seçim tartışmalarına da değinen Avlu, “Genel iktidar seçimi kazanacak oy oranına yaklaştığını hissettiği anda sandık kararı verir. Ancak bunun mümkün olmadığını her mecra artık söylemiyor, haykırıyor” diye konuştu.

“TARIMA EN BÜYÜK DESTEĞİ DEMOKRAT PARTİ VERDİ”
Tarım politikalarına yöneliş, çiftçi ve köylünün yeniden toplum nazarı ile siyasetçilerin gündeminde birinci yeri alması hakkında da konuşan Avlu, “Biz çiftçilerin, köylünün partisiyiz. AK Parti İktidarı yıllardır kaybettiğimiz siyasetçileri yüceltip, hayatta olanları yok sayıyor. Ama kırsalda hala herkes Süleyman Demirel'in “Köylümün ambarı doluysa, milletim mutlu” sözünü hatırlar. Köylüye, tarıma en büyük destek Demokrat Parti iktidarları zamanında sağlandı. Türkiye'nin yeniden ayağa kalkması da Demokrat Parti'nin iradesi, fikirleri ve uygulamaları ile mümkün. Bu dün de bugün de gelecekte de böyle” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM YAP