Avlu, İl Başkanları toplantısına katıldı

Avlu, İl Başkanları toplantısına katıldı

16.03.2020 09:59:12

10 Mart'ta Ankara genel merkezde, Genel Başkan Gültekin Uysal önderliğinde Demokrat Parti'nin tüm il başkanları bir araya geldi. Toplantıya Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu da iştirak etti.

Edinilen bilgiye göre Demokrat Parti genel merkezinde gerçekleşen ve il başkanlarının yanı sıra bazı ilçe başkanlarının da katıldığı toplantıda; ağırlıklı olarak ülkemizin genel ekonomi durumunu ve dış siyaset politikaları masaya yatırıldı.

AVLU: HEP BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Demokratların Ankara zirvesini Hürhaber'e değerlendiren Halide Avlu, “Ülkece farklı birçok sıkıntı ile mücadele ettiğimiz bu dönemde aldığımız tüm notların ve üzerine konuştuğumuz tüm fikirlerin her ilimiz için hayırlı olacak gelişmelere dönüşmesi konusunda hep birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

UYSAL: DEMOKRASİYE ÖRGÜTLÜ BİR SALDIRI YAPILDI

Avlu, İl Başkanları toplantısının yanı sıra görüşmemizde 12 Mart Muhtırası'nın yıldönümü dolayısıyla Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın yaptığı basın açıklamasına dikkat çekti. Avlu, Uysal'ın değerlendirmesini aynen paylaştı: “Bugün demokrasiye “örgütlü saldırı” olarak addettiğimiz 12 Mart Muhtırası'nın, yine bir hak ve hürriyetlere saldırının yıl dönümü.

12 Mart, öncülü ve “darbelerin anası” 27 Mayıs'ın “besleme” zihinlerinin, kaybını telafi etmeye, demokrasiyi yeniden tesis etmeye niyetli bir millete had bildirme, engel olma girişimidir.

1961'de milletin hak ve hürriyetlerini de darağacına yollayan darbeciler, emellerine ulaşamamış olacak ki 10 yıl arayla yeni bir girişimde bulunmuş, yine bir hain planı devreye sokmuştur.

“MİLLET İRADESİ SAKATLANMAK İSTENDİ”

12 Mart 1971'de de bu hain teşebbüs gerçekleşmiş, milletin sarsılmaz iradesi sakatlanmak istenmiştir.

Kah 27 Mayıs'ta, kah 12 Mart'ta darbecilerin hedefleri aynı olmuştur. İktidar temsiliyetinde milletin hür iradesini hedefe koyan darbecilerin zoru milletle, milletin hak ve hürriyetleri iledir.
Ancak kuşkusuz darbeci zihinleri ve teşebbüsleri besleyen, hak ve hürriyetleri tam anlamıyla teminat altına almayan hukuki zemindir.

Buradan hareketle, bundan sonrası ve ilelebet darbeleri engelleyecek, anti demokratik talep ve hareketleri yok edecek olan hak ve hürriyetlerin anayasal olarak sağlam bir şekilde temini, demokrasinin tam manasıyla tesisidir.

Yıl dönümü vesilesiyle ve inanarak tüm anti demokratik girişimleri lanetliyor, tüm bu müdahalelerin gerçekten mağduru olmuş, millet iradesinin vücut bulduğu Hürriyetçi Demokratlar olarak yerleşik hale gelmiş sorunlarımızın ve risklerin ortadan kalkması için demokrasinin şart olduğunu hatırlatmak istiyoruz.”

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Ali Koç ne zaman bırakır?
Sonraki » Kale güzelleşiyor

YORUM YAP