Ferhan Tezcan

Avcı, ava giderken avlanır mı?

2013 yılıydı. Beyaz TV her zamanki gibi heyecanlı programlarından birini yapıyordu. Spor programlarında ortalık karışır herkes bir tarafa dağılırdı. Yine öyle hararetli bir geceydi. Program sırasında rejiden yönetmen stüdyoyu aradı. Milli takım takımın istifa eden teknik direktörü Abdullah Avcı'nın babası Muhsin Avcı'nın kendilerini aradığını söyledi. İçerdekiler şaşırdı. Abdullah Avcı arardı da, babası nerden çıkmıştı. Baba Avcı'yı bağladılar. Muhsin Avcı çok dertliydi. Sözüne “Oğlumu Selçuk İnan'ı bir kere oynatmadı diye harcadılar” şeklinde başladı, arkasından 'Onun yolunu kesenler arasında Fatih Terim ve Aykut Kocaman'da var ' diye devam etti. Muhsin Avcı hiddetle konuşuyor ve ortalığı dağıtıyordu. Sonra biraz sakinleşti. Daha doğrusu içerdekiler ona biraz olsun hak vermişlerdi. Muhsin Avcı yine devam etti ''Emre Belezoğlu, Arda Turan onu desteklediler. Biraz da Nuri Şahin arka çıktı. Diğerleri hepsi cephe aldılar. Yoksa oğlum Portekiz'i Portekiz'de yenmişti. Başka galibiyetler de almıştı. Hak etmedi bunu'' diyerek sözlerini tamamladı. Anlaşılan o ki Abdullah Avcı futbolcularıyla kolay polemiğe girebiliyordu. Bunu 2016'da Fatih Terim'de yaşamıştı. Oysa Abdullah Avcı milli takımda 18 maç yapmış, 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 mağlubiyet almıştı. Mağlubiyetlerden çok futbolcularla- Abdullah Avcı ilişkisi sıkıntı yaratmıştı. İstifasının bir nedeni de oydu.

Avcı milli takımdan ayrıldıktan sonra adı Başakşehirspor olarak değiştirilen İstanbul Belediye takımını başına geçmişti.2014 yılıydı. Medipol hastanelerinden isim hakkı almışlardı. Medipol Başakşehir olarak adları geçiyordu. Ama kulübe inanılmaz kamu desteği vardı. İGDAŞ gibi, HALK Ekmek gibi destekçileri para akıtıyorlardı. Kalyoncu inşaat grubu da para desteğini sürdürüyordu. Yani Avcı'nın bir parmağı ''baldaydı''. İstediği oyuncuyu kolayca alabiliyordu. Başkan Göksel Gümüşdağ'da onu destekliyordu. Mesela Arda Turan Barcelona'dan alınırken, Robinho'yu da ''Alalım '' dedi mi lafını ikiletmiyorlardı. Sırf Galatasaray 'a gidecek diye Dem Baba'yı kadroya almışlar ama bir kez bile forma vermemişlerdi. Tuhaf bir transfer biçimi vardı.

İPLER NASIL KOPTU
Kadrosu geçtiğimiz sezon yıldızdan geçilmiyor ama hocanın bu bolluk içinde ''B planı ' olmadığı için o yıldızlar ortada gözükmüyordu. Mesela Adebayor boyuna posuna rağmen kibar çocuktu. Galatasaray - Başakşehirspor maçında Galatasaray yedek kalecisi İsmail Çipe tarafından itilmese ülkesine dönmüş olduğunu zannedecektik. Dem Baba ve niceleri de pek kadroda yer almıyorlardı. Başakşehirspor 'un bir maçında sonra bile “Hakem bizi yaktı'' ya da ''VAR bizi harcadı'' Abdullah Avcı'nın ağzından dökülmemişti. Yani Avcı rahat bir hocalık yapıyor, takımını 'star '' oyuncularla donatıyor ama o yepyeni stada yıl ortalaması ile 1453 seyirciden fazlasını dolduramıyordu.
Galatasaray -Başakşehir arasındaki mücadelede 8 puan fark vardı. Sarı- kırmızılı takım sürekli engellemelere rağmen puan farkını azaltıyor Başakşehir'de sürekli puanları yiyordu. O maçta Abdullah Avcı'nın ''Fatih Terim çete kurmuş. Bizim yedek kulübesini bastılar ''demesini çok yadırgamıştım. Oysa aklı başında bir hoca ''Benim ''B planım yok. Aldığım maçı verdim'' diye konuşurdu.

BEŞİKTAŞ'A TRANSFER ZOR
Abdullah Avcı'ya Beşiktaş hayırlı olsun. Ama Başakşehir'deki günler geride kaldı. Bu şartlarda Beşiktaş'ın Temmuz sonuna kadar transfer yapması zor. Çünkü hem para yok. Hem de satılacak oyuncu yok. Stoperdeki eksik genç Alpay ile giderilebilir. Avcı'nın şu anda Kanada'da olan 36 yaşındaki Atiba Hutchinson'u arayıp ''Seni bekliyorum ''demesi de bu göstergenin bir parçası. Bir de tribünlerin geçtiğimiz sezon sık sık eleştirdiği Abdullah Avcı'yı da benimsemesi pek kolay olmayacak. Çünkü arkada bir Sergen Yalçın gerçeği var. Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'tan görev beklediğini ve verilmeyince ''kırıldığını'' biliyoruz. Ama seyirci bunu unutmaz. Bu sezon Oğuzhan'ın gözbebeği olacağını tahmin ediyor gibiyiz. Yani işin şu tarafını unutmuyoruz.'' Avcı, ava giderken avlanır mı?''

YORUM YAP