“Atatürk’e ve cumhuriyete hiç mi minnet duymuyorsunuz?”

“Atatürk’e ve cumhuriyete hiç mi minnet duymuyorsunuz?”

12.04.2017 09:19:01

Selimpaşa'da katıldığı Referandum programında AK Parti'yi eleştiren DİSK eski Genel Başkanı Rıdvan Budak, “Bu halk sizden neyi esirgedi. 15 yıldır iktidarsınız ülkeyi tek başınıza istediğiniz gibi yönetiyorsunuz. Niye bir defa bile “Atatürk'e, Cumhuriyet'e çok şey borçluyuz” demiyorsunuz? Hiç mi şükran duymuyorsunuz?” diyerek tepkisini ifade etti.

Pazar günü Referandum mesaisine devam eden CHP'liler Selimpaşa'da iki toplantı gerçekleştirdiler. CHP Meclis Üyeleri Arzu Yalçınkaya ve Mümin Koçoğlu'nun da iştirak ettiği Selimpaşalılar ile buluşmada DİSK eski Genel Başkanı Rıdvan Budak da hazır bulundu.

IŞIKLAR: BU REFERANDUMDA TEK ADAMI ÖNGÖREN ANAYASAYA DUR DİYECEK VE YENİDEN SİVİL BİR ANAYASANIN ZEMİNİNİ HAZIRLAYACAĞIZ
Işıklar, “Hayır'lı bir gelecek için Selimpaşa Mahallemizde iki toplantı düzenledik ve kentlilerimizle Yoğurthane Bölgesi ve Merkez'de buluştuk. Artık son bir hafta. Bu referandumda tek adamı öngören Anayasaya dur diyecek ve yeniden sivil bir Anayasanın zeminini hazırlayacağız” diyerek Selimpaşalılar'dan 16 Nisan'dan mutlaka oy kullanmalarını ve tercihlerini iyi düşünmelerini istedi.

BUDAK: REFERANDUM İÇİN
10 MİLYAR DOLAR HARCANDI
Ekonomik kıstaslar üzerinden Referandum değerlendirmesini Selimpaşalılar ile paylaşan Rıdvan Budak, “100 tır tişört gönderiyoruz bir makine satın alıyoruz. 100 tır domates gönderiyoruz bir makine satın alıyoruz. Bizim artık makine üretmemiz lazım” dedi. Devletin yılda 1 Milyon gence iş vermesi gerektiğini belirten Budak, her seçimin kaynak israfı olduğunu belirtti ve Referandum için 10 Milyar Dolar masraf edildiğini belirtti.

“ATATÜRK'E VE CUMHURİYETE HİÇ Mİ MİNNET DUYMUYORSUNUZ?”
AK Parti'ye yönelik eleştirilerini sürdüren DİSK eski Genel Başkanı, “Bu halk sizden neyi esirgedi. 15 yıldır iktidarsınız ülkeyi tek başınıza istediğiniz gibi yönetiyorsunuz. Hiç mi şükretmez insan… Niye bir defa bile “Atatürk'e, Cumhuriyet'e çok şey borçluyuz” demiyorsunuz? Hiç mi şükran duymuyorsunuz? Atatürk'ün adıyla yarışıyorlar, bu yarışı kazanmaları hiç mümkün değil. Çünkü o yalnız Türk Milletinin değil dünyada özgürlük ve bağımsızlığın simgesi olmuş bir lider. Ömrü savaşlarda, çadırlarda geçti… Hiç mi minnet duymuyorsunuz?” diyerek tepkisini ifade etti.

“‘EKONOMİ BATSIN, YETER Kİ GİTSİNLER' DİYENLERDEN DEĞİLİZ”
Türkiye ekonomisinin yılda %6-7 oranında büyümesi gerektiğini belirten Budak, 2016'da bu oranın 2,9'da kaldığını belirtti 2017 ile ilgili ilk verilerin hiç parlak olmadığını söyledi. Türkiye'ye 2016'da gelen turist sayısının 15 Temmuz'dan önce %30 azaldığını ifade ederek, “Toplumsal huzur bozulursa ekonomi sekteye uğrar. ‘Ekonomi batsın, yeter ki gitsinler' diyenlerden değiliz. Ekonomi iyi olsun ki demokrasinin sınırları gelişsin istiyoruz. Üretim olmazsa, ekonomi iyiye gitmezse, gençler işsiz olursa o ülkede demokrasi de olmaz huzur da…

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEMOKRASİSİNİN BU DENLİ AYAKLAR ALTINA ALINMASINA TAHAMMÜL EDEMEZ”
Başkanlık ve parlamenter sistemle yönetilen 20 ülke kıyaslandığında ortaya çıkan tablodan size söz etmek istiyorum. ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' diyorlar adına ama öyle bir şey yok. STK'lar inceledi Başkanlık ile yönetilen 20 ülkede sendikal, işçi, yurttaşlık hakları, büyüme ve demokrasi en alt seviyede. Tek istisna ABD.
Benim tanıdığım Türkiye Cumhuriyeti demokrasisinin bu denli ayaklar altına alınmasına tahammül edemez. Demokrasi hepimize lazım” şeklinde konuştu. Sevginar SALİ

YORUM YAP