Atamalar Genel Merkez onayından geçecek

Atamalar Genel Merkez onayından geçecek

15.04.2024 10:52:30

31 Mart yerel seçimlerin ardından Türkiye'nin pek çok noktasında olduğu gibi Silivri'de de yeni dönemin yöneticileri merakla beklenirken, CHP Genel Merkezi bir bilgilendirme yazısı ile sürece ışık tuttu.

CHP Genel Merkezi tarafından belediyelere seçim sonrasında hareket noktasında bir genelde gönderildi. Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzasını taşıyan bilgilendirme yazısında yeni seçilen CHP'li Belediye Başkanlarından “hiçbir anket ve araştırma şirketiyle anlaşma yapılmaması, bu şirketlere abonelik işlemi gerçekleştirilmemesi” ve “belediye üst yönetiminde, belediye şirketlerinde ve iştiraklerde gerçekleştirilecek yönetici ve uzman kadro atamaları ile Belediye Başkan Yardımcısı atamalarının Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığımız ile görüş alışverişinde bulunarak karara bağlanması” istendi.
CHP Genel Merkezi tarafından seçimi kazanan Belediye Başkanlarına gönderilen bilgilendirme yazısı aynen şu şekilde: “Değerli Belediye Başkanımız, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen ve ülkemiz için bir dönüm noktası niteliği taşıyan Yerel Seçimlerde halkın teveccühünü kazanarak üstlendiğiniz görevde başarılar diliyor, seçimde gösterdiğiniz başarıdan dolayı sizi bir kez daha tebrik ediyoruz.
“DENETİM SÜREÇLERİNİ İÇEREN MERKEZİ BİR SİSTEM HAYATA GEÇİRİLECEKTİR”
Seçimden önce Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in kamuoyuyla paylaştığı gibi, 2024-2029 döneminde Cumhuriyet Halk Partisi olarak yöneteceğimiz belediyelerde; objektif ve bilimsel ölçme değerlendirme kriterleriyle performans değerlendirmesi, başarı karnesi çıkarma ve belediye faaliyetlerimizi belli bir standardın üzerinde tutmanın güvencesi olacak denetim süreçlerini içeren merkezi bir sistem hayata geçirilecektir.
“HİÇBİR ANKET VE ARAŞTIRMA ŞİRKETİYLE ANLAŞMA YAPILMAMASI, BU ŞİRKETLERE ABONELİK İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLMEMESİ ÖNEM TEŞKİL ETMEKTEDİR”
Bu doğrultuda yeni bir bilgilendirme yazısı sizinle paylaşılana kadar hiçbir anket ve araştırma şirketiyle anlaşma yapılmaması, bu şirketlere abonelik işlemi gerçekleştirilmemesi önem teşkil etmektedir.
“ATAMALARIN YEREL YÖNETİMLERDEN SORUMLU GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞIMIZ İLE GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNARAK KARARA BAĞLANMASI ÖNEM TAŞIMAKTADIR”
Yine bu çerçevede, Türkiye'nin dört bir yanında görevi devraldığımız belediyelerimizin iletişim ve kamuoyuyla bilgi paylaşımı süreçlerini Partimizin Genel Merkezi ile eşgüdüm içinde yürütmesi gerekmektedir. Aynı şekilde, belediye üst yönetiminde, belediye şirketlerinde ve iştiraklerde gerçekleştirilecek yönetici ve uzman kadro atamaları ile Belediye Başkan Yardımcısı atamalarının Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığımız ile görüş alışverişinde bulunarak karara bağlanması önem taşımaktadır.
Bu hususları bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz.”
Sevginar Sali

 

YORUM YAP