Aşkın: Yapılanlar yapılacakların, her zaman teminatıdır!

Aşkın: Yapılanlar yapılacakların, her zaman teminatıdır!

20.10.2022 11:15:24

MHP adına bütçe değerlendirmelerinde söz alan Grup Sözcüsü Sultan Aşkın, “Yapılanlar yapılacakların her zaman teminatıdır” derken, yeni dönemin başarısından kuşkuya yer olmadığını savundu.

MHP Grubu adına Silivri Belediyesi bütçe görüşmelerinde söz alan Sultan Aşkın, muhalefeti geçmiş dönem yönetim süreçleri üzerinden sert bir dille eleştirdi.
AŞKIN: 2023 PERFORMANS PROGRAMI VE BÜTÇESİNİN BAŞARISINDAN KİMSENİN ŞÜPHE DUYMAYACAĞI AÇIK
Aşkın'ın bütçe konuşması şu şekildeydi: “Sayın Başkanım, değerli meclis üyelerimiz, sayın ilçe başkanı, güzide basın mensuplarımız ve bizleri canlı yayında izleyen çok değerli Silivri halkımızı Milliyetçi Hareket Partisi grubumuz adına sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Maalesef geçtiğimiz günlerde hepimizi üzen bazı kayıplar yaşadık.
Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında meydana gelen feci patlama yüreklerimize ateş düşürdü. Emekle, alın teriyle, maden ocağında ekmeğini kazanmanın mücadelesini verirken hayatlarını kaybeden işçi kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, tedavileri devam eden işçi kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum.
Silivri'mizin iş insanlarından genç yaşta kaybettiğimiz Zeren Sarıbekir Güzelbahar'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutluyorum.
2023 yılı performans programı ve bütçesinin hazırlanmasında emeği geçen herkese öncelikle teşekkürlerimi sunuyorum.
“YAPILANLAR YAPILACAKLARIN HER ZAMAN TEMİNATIDIR”
Silivri Belediyesi, Milliyetçi Hareket partisi iktidarında 3. Bütçesini hazırlayarak bizlere ve Silivri halkımıza sundu. Bu bütçeyi ve performans programını değerlendirmek için hem uygulayıcısı olduğumuz ilk yılın, hem de bütçesini hazırladığımız 2. ve 3. yılın bütçe gerçekleşme oranlarına ve Silivri'mizde yapılan hizmetlere baktığımızda, 2023 yılı performans programı ve bütçesinin başarısından kimsenin şüphe duymayacağı açıktır. Zira; yapılanlar yapılacakların her zaman teminatıdır.
“SİLİVRİ BELEDİYESİNİN 2023 YILI PERFORMANS PROGRAMINI VE BÜTÇESİ CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİNİN KENDİ DÖNEMLERİNDE GÖRMEDİKLERİ VE DE HİÇBİR ZAMAN GÖREMEYECEKLERİ BİR YÖNETİM ANLAYIŞIDIR”
Silivri Belediyesinin 2023 yılı Performans Programını ve bütçesini incelediğimizde göreceğimiz, kaynakları doğru kullanan bir belediye, mali açıdan doğru ve tasarruflu bir yönetim anlayışı, daima çiftçisinin, köylüsünün, esnafının, öğrencisinin, yaşlısının, kadınlarının, yani vatandaşın yanında olan bir yönetim, sosyal belediyeciliğin Silivri'nin merkezinden, en uzak köylerine kadar uygulandığı bir belediyecilik anlayışı ile tüm dünyada yaşanan ekonomik krizlere, doğal felaketlere ve salgın hastalıklara rağmen kesintisiz, alanı sürekli genişleyen belediye hizmetleridir. Yani kısaca Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyelerinin kendi dönemlerinde görmedikleri ve de hiçbir zaman göremeyecekleri bir yönetim anlayışıdır.
Bu nedenledir ki Cumhuriyet Halk Partisi grubunun performans programı ve bütçeye ilişkin yaptığı eleştiriler Silivri'mize katkı sunmaktan ziyade başarılı bir belediye yönetimini hazmedemediklerinin maalesef bariz göstergesidir.
“GEÇMİŞTE SİLİVRİ BELEDİYESİNİ BAŞARISIZ BİR BELEDİYE HALİNE GETİRDİĞİ HEPİMİZİN MAALESEF MALUMU”
Cumhuriyet Halk Partisi grubunun kaynağı belirsiz, “verelim, yapalım, tahsil etmeyelim” şeklindeki; “vaat etmekle mal tükenmez” anlayışının geçmişte Silivri Belediyesini borçlarıyla baş edemeyen, hizmet anlamında başarısız bir belediye haline getirdiği hepimizin maalesef malumu. Bu nedenledir ki aynı anlayışın mevcut yönetim tarafından da devamını beklemek nafile bir çabadır arkadaşlar. Silivri halkı değerlendirmesini 2019 seçimlerinde net bir şekilde yapmıştır. Aynı değerlendirmenin belediye hizmetlerinde yapıldığını hepimiz görmekteyiz.
Bu nedenle sözlerime son verirken; göreve başladığı günden bu güne kadar, ülkemizin ve Silivri'mizin geçirdiği doğal felaketler, salgın hastalıklar da dahil olmak üzere tüm olumsuzluklara rağmen gerçekleştirdiği başarılı yönetimi için başta Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz olmak üzere emeği geçenlere grubumuz adına teşekkürlerimi sunuyor; önümüzdeki dönemde de bu başarının katlanarak artacağından zerre kuşku duymadan Milliyetçi Hareket Partisi Grubumuz adına 2023 yılı bütçesi ve performans programının Silivri'miz için hayırlı olmasını diliyorum.”
Sevginar SALİ

YORUM YAP