Arkaz, BAE resmi ziyaret heyetinde

Arkaz, BAE resmi ziyaret heyetinde

16.02.2022 12:38:06

MHP İstanbul Milletvekili Dr.Hayati Arkaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte katıldığı Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinden kareler paylaştı.

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan'ın daveti üzerine gerçekleştirilen resmi ziyarette Erdoğan'a Arkaz'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile İstanbul Milletvekili M. Belma Satır da katılanlar arasındaydı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük resmi ziyaret için Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'ye gitti. Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan Kasım ayında Türkiye'ye gitmiş; iki ülke birçok anlaşma imzalamıştı. Erdoğan'ın ziyareti de yıllar süren gerilimin ardından ilişkilerin hızla gelişmesi için yeni bir adım niteliğinde.

Ziyaretin ilk günü Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında savunma sanayii, sağlık, iklim değişikliği, sanayi, teknoloji, kültür, tarım, ticaret, ekonomi, kara, deniz taşımacılığı, gençlik, afet yönetimi, meteoroloji, iletişim ve arşiv alanında 13 anlaşma imzalandı.

Erdoğan ile Al Nahyan başkanlığındaki heyetler arası görüşmesinin ardından ikili anlaşmaların imzalanmasına geçildi.

YORUM YAP