Antikalar sergisiyle geçmişe yolculuk

Antikalar sergisiyle geçmişe yolculuk

6.10.2020 11:57:32

“Geçmişten Günümüze Biriktirdiklerimiz” Antikalar Sergisi, Silivri Sanat Galerisi'nde açıldı.

Silivri Sanat Platformu ve Anadolu El Sanatlarını Yaşatma ve Geliştirme Derneği tarafından, Silivri Belediyesinin katkılarıyla “Geçmişten Günümüze Biriktirdiklerimiz” Antikalar Sergisi, Silivri Sanat Galerisi'nde bugün açıldı.

Abdullah Kızılgül, Ahmet Bağcı, Cengiz Akbulut, Fatma Mutlu, Hikmet Bürkük, Selvllet Çabuk, Yılmaz Elmaslı tarafından biriktirilen, her biri atalarımız kadar değerli olan eşyalar sergide yerini aldı.

MUTLU: BİZİMLE GEÇMİŞE YOLCULUK YAPABİLİRSİNİZ

Silivri Sanat Platformu kurucularından, sedef ustası Abdullah Mutlu, gazetemize yaptığı özel açıklamada sergi hakkında şu paylaşımda bulundu: “Atalarımızdan günümüze biriktirdiklerimizi sergiliyor ve şimdiki kuşaklarla tanıştırıyoruz. Her biri bizlere onları bırakan atalarımız kadar değerli eşyalarımızı sergiliyoruz. Ne olduğu şimdiki kuşaklar tarafından bilinmeyen değerlerimizi Silivri Belediyesi Sanat Galerisinde görebilir bizimle geçmişe yolculuk yapabilirsiniz.”

KENT MÜZESİ TALEBİ

Sedef ustası Mutlu, bu değerli eserlerin kalıcı olarak sergileneceği Silivri Kent Müzesi'nin bir an evvel kurulması için Silivri Sanat Platformu olarak Silivri Belediyesine talep ve önerilerde bulunmaya ve eserleriyle destek olmaya hazır olduklarını paylaştı.

UYGULAMALI CAM SANATI ÇALIŞMASI

10-11 Ekim Cumartesi-pazar günleri Anelsander üyesi Tuluğ Sepet, Sıcak Cam Sanatı çalışmalarını uygulamalı olarak Silivrili sanatseverlere Sanat Galerisi'nde sunacak.

13 Ekim 2020 tarihine kadar ziyarete açık olacak kalacak olan Antikalar Sergisini 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Renginar SALİ

 

 

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Başkan Adayı Vefa’yı ziyaret etti
Sonraki »

YORUM YAP