Altyapı çalışmalarında son durum

Altyapı çalışmalarında son durum

14.07.2017 09:40:42

Belediyenin üst, İSKİ'nin alt yapı çalışmaları arasında Silivri'de yaşamanın güzelliğini tatmak için sabrı zorlanan Silivrililer; merkezdeki son durum hakkında Belediye yet-kililerinden bilgi aldık… Yapılacaklar ve bizleri önümüzdeki süreçte nelerin beklediğine dair en son bilgileri haberimizde bulabilirsiniz. İSKİ'nin konu hakkında bir bilgi notu paylaşmasını istemek ne kadar gerçekçi bir durum olur bilmiyoruz ama faaliyetlerin baş mimarı olarak kamuoyunu aydınlatmaları beklentimizi yine de paylaşmak isteriz.

Mimar Sinan Mahallesi, Hamam önündeki göbek, Bölge Trafik Müdürlüğü çevresi ile Boğluca Deresi arasında devam eden alt yapı çalışmaları ve bağlantıları hakkında son duruma ilişkin belediye yetkililerinden bilgi aldık.

“32 KÖPRÜ'NÜN ORADAKİ TERFİ İSTASYONU KALKACAK”
Yetkililerin ilettiği durum değerlendirmesi şu şekilde: “Mimar Sinan Mahallesi, Hamamın önünde şu an bir çalışma yapılıyor. Burada İnönü Caddesi ve Muammer Aksoy Caddesi 32 Köprüye doğru bağlantı yapılacak. O bölgenin kanalı ilk önce arıtma tesisine verilecek. Bu da yetkililerin verdiği bilgiye göre 10-15 günlük bir iş.
32 Köprü'nün oradaki terfi istasyonu kalkacak. Ondan sonra Malkoç Sokak dediğimiz eski Marmara Sokak, Burhan Soyaslan Sokak'ın olduğu bölgenin kanalları yeni baştan yapılacak. Kaldırılacak terfi istasyonundan suyu, Boğluca Deresi'nin dibinde iptal edilen terfi istasyonuna basıyorlar. Söz konusu sokaklardaki hatlar da bölgenin kanalizasyon suyunun basıldığı boruya bağlı, bu sefer kesişme oluyor bu durum da saydığımız sokaklardaki binaların bodrumlarını su basıyor.

DERE ÇALIŞMALARI 3 AYDA TOPARLANIR
Boğluca Deresi'nin batı kısmı %95 bitti, derenin Yeken kısmı kaldı. Tahmin ediyorum o bölge 3 ay içeresinde toparlanır.
32 Köprü'nün oradaki terfi istasyonu bir hafta 10 gün içerisinde iptal olur. İptal olunca bölgedeki binaların bodruma baskısı biraz azalır.
Bunları çözersek Silivri merkezi rahatlar. Şu anda Boğluca Deresi ile 32 Köprü arasındaki kanalların %50'si direk denize akıyor. Hazer Cafe'nin olduğu tarafta borular var, dikkat ederseniz oradan sular akıyor. Eğer yağmur suyu hatları çalışmasa o binalar oturulamaz duruma gelir.
Önceliğimiz 32 köprüdeki terfi istasyonunu kaldırmak. İnsanlar 10 gün, 1 ay sıkıntı çeker ama bir noktada Silivri'nin kurtuluşu orası. Zaten Hamamın önündeki caddesinde kazılan yerin asfaltı yapılırsa demek ki her şey bitmiş durumda, terfi istasyonu iptal olmuş anlamına gelir.

“PATLATMA YÖNTEMİYLE BAĞLANTILAR YAPILACAK”
Ondan sonra da Malkoç Sokak, Semih Eczanesi'nin olduğu Marmara Sokak, Yelken Restaurant'ın bulunduğu bölgelerde patlatma yöntemiyle çalışma başlayacak. Mumhane ve Yemeniciler Sokak'ta patlatma yöntemini denedik başarılı olduk. Bu hafta, tahmin ediyorum Perşembe veya Cuma günü toplantı yapılacak. İSKİ Genel Müdürü onayladığı andan itibaren çalışma başlayacak. Hemen Marmara Sokak ve hem de derenin bağlantısı için patlatma yöntemiyle kazıya başlanacak. Ondan sonra da içme suyu gelecek. Ardından tekrar üstyapı çalışmalarına girişilecek. İnşallah bu sene biter...”

Sevginar SALİ

YORUM YAP