Alman Dostluğu Bahane, Eks Başkanlar Kaynaşması Şahane

Alman Dostluğu Bahane, Eks Başkanlar Kaynaşması Şahane

14.10.2009 10:31:48

Silivri Belediyesi'nin davetlisi olarak geçtiğimiz hafta içerisinde Türkiye'ye gelen Almanya Königsbrunn 2. Belediye Başkanı Norbert Schwalber ve Türk- Alman Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Silivri Belediyesi Eski Başkanı Selami Değirmenci tarafından havaalanında karşılandı, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile makamında buluştu, Değirmenci'nin Alman misafirlere sahibi olduğu lokantada verdiği yemeğe Silivri Belediyesi Eski Başkanı Hüseyin Turan da katıldı.

Türk-Alman dostluğu çerçevesinde engellilere destek sunmak amacıyla sürdürülen ilişkiler, Silivri'nin eski başkanlarını kaynaştırdı. Başkan Yardımcısı Elif Uzun ile birlikte Alman misafirlerini Havaalanında Selami Değirmenci karşılarken, Malta Köşkü'nde Silivri Belediyesi AKP'li Grup Başkanı Metin Karakaş'ın yabancı konuklar için organize ettiği davette Silivri Belediyesi'ni temsilen Başkan Yardımcısı Elif Uzun iştirak ederken, Değirmenci yine hazır bulundu. Alman heyetin son gecesinde Değirmenci'nin sahibi olduğu lokantada verdiği yemeğe ise Metin Karakaş'ın yanı sıra Silivri Belediyesi Eski Başkanı Hüseyin Turan da katıldı. Silivri Belediyesi'ni temsilen gecede Başkan Vekili Suna Göçengil bulundu. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Bosna Hersek ziyareti nedeniyle ilk gün dışında Alman konuklar ile bir araya gelemedi.

ALMANLAR, İSTANBUL'U SEVDİ

Silivri Lions Leo Dernekleri Esen İbak Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'ne yardımcı olmak ve ilçede engellilere yönelik incelemelerde bulunmak üzere Silivri'ye gelen Türk- Alman Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Almanya Königsbrunn 2. Belediye Başkanı Norbert Schwalber ve eşi Gisela Schwalber, Zihinsel Engelliler Eğitim Okulu Müdürü Sabine Müler, Engellilere Yönelik Okul Öncesi Eğitim Kurumu Müdürü Ingrid Lanz ve Bedensel Engelliler Eğitim Okulu Müdürü Manfred Franz Pschibul, İstanbul'u çok sevdi. Alman heyet, Silivri'de misafir oldukları süre boyunca Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Elif Uzun eşliğinde, Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii, Yere Batan Sarnıcı ve Kapalı Çarşı'yı gezdi. Yapılan gezilere Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Meclis Üyesi İnci Aydar ve Lions Leo Dernekleri Esen İbak Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Tarık Dirik de katıldı. Alman heyet, Üsküdar'da hizmet veren Türkan Sabancı Görme Engelliler İlköğretim Okulu ve İş Okulu'nu da dolaşarak, verilen eğitimler hakkında bilgi aldı. Türk- Alman Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Nilüfer Özdemir ve Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Taylan Memiş'in eşi Çiğdem Memiş, Türk- Alman heyeti arasında tercümanlık yaparak, ziyaret süresince iletişimi sağladı.

MALTA KÖŞKÜ VE

ÇAMLIK'TA AKŞAM YEMEĞİ

İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezen Alman heyeti, Yıldız Parkı'nın içinde bulunan Malta Köşkü'nde akşam yemeği yedi. Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Elif Uzun, Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Meclis Üyeleri İnci Aydar, Yalçın Yönet ve Lions Leo Dernekleri Esen İbak Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Tarık Dirik ile Silivri Belediyesi eski Başkanı Türk- Alman Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Selami Değirmenci'nin katıldığı yemek, Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Meclis Üyesi Metin Karakaş'ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Ziyaretleri süresince oldukça keyifli vakit geçiren Alman heyeti, son gece de Silivri Belediyesi eski Başkanı Türk- Alman Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Selami Değirmenci'nin misafiri oldu. Çamlık Restoran'da verilen yemeğe Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Silivri Belediye Başkan Vekili Suna Göçengil, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Elif Uzun, Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Meclis Üyeleri İnci Aydar ve Metin Karakaş, Silivri Belediyesi eski Başkanı Adalet ve Kalkınma Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Turan, Silivri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Kaya, Lions Leo Dernekleri Esen İbak Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Tarık Dirik ve okul öğretmenleri katıldı. İstanbul'u çok sevdiklerini söyleyen Almanya Königsbrunn 2. Belediye Başkanı Norbert Schwalber; "Bize gösterdiğiniz yakın ilgi ve alakaya hayran kaldık. Sizleri tanıdığımız için çok memnunuz. Bizde en yakın zamanda sizi ülkemizde misafir etmek istiyoruz" dedi.

Almanya Königsbrunn 2. Belediye Başkanı Norbert Schwalber ve Türk- Alman Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, 10 Ekim 2009 Cumartesi günü Almanya Königsbrunn'e gitmek üzere Silivri'den ayrıldı.

YORUM YAP