Sevginar Sali

Alkış ve sitem

Günledir 3 Aralık'ta gerçekleştirilecek ilçe kongresi için delegeleri tek tek dolaşarak davetiyelerini ileten CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, Silivri siyaset tarihinde bir ilke imza atışını parlatmayı sürdürüyor. Sırf bu nazik jesti için bile delegeler açısından baktığımda kongreye gelinir, hatta oy verilir ilçe başkanına diye düşünüyorum… Başka da aday görünürde henüz yok zaten : ) Göçengil'in rakipsizlik pozisyonunda ortaya koyduğu çaba ayrıca anlamlı…
Yalnız merak ediyorum; sadece bizimkini mi, basının tümüne mi davetiyelerin dış kapıya iliştirilmesi uygun görüldü? Delegelere yönelik muameleye şahitlik ettikten sonra bize reva görülenden basına sanki “Siz kongreye gelmeseniz de olur” havası çalınıyor hissiyatına kapıldım… Acaba çok mu alıngan bir günümdeyim!?

STRATEJİYE GEL
Alparslan Çalış biliyorsunuz Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığına aday oldu… Mevcut Başkan da Selimpaşalı Nuray Koçer… Rakibinin kalesini olarak düşünülmeye müsait olan bölgeden çalışmaya başlaması Çalış'ın yansıttığından daha cesur bir adam olduğunu düşündürdü bana. Rakibinizin sahasına en isteksiz ve en son sırf gitmiş olmak için gidersiniz… Beklenti, eğilim ve de bu kolaycılık yerine korkuların üstüne üstüne hareketi takdir ettim doğrusu…
Tebrik ediyorum Çalış'ı… Bu yazdıklarım Nuray Koçer açısından da rakibinin hesap ettiğinden daha dişli olduğu hususunda ufak bir uyarı olsun mu?

GÜNÜN SÖZÜ
“Eğer sert sözcükler kullanırsanız geri geleceklerdir.
Eğer insanları incitirseniz, bu size geri gelecektir.
Bir defasında bir kaç arkadaşımla Matheran'daydım. Yankı Noktası denilen bir yeri gezmeye gittik. Bizimle beraber olan bir adam köpek gibi havlamaya başladı ve etraftaki tüm vadiler ve dağlar sanki oralarda binlerce köpek varmış gibi havlamaya başladı. Adama şöyle dedim, “Neden bir şarkı söylemiyosun? Çünkü bu dağlar sadece verdiğini geri veriyorlar. Eğer bir köpek gibi havlarsan onlar da köpek olur.”
Ve adam bir şarkı söylemeye başladı… Üstümüze onun bu güzel şarkısı yağdı. Tüm vadilerden ve dağlardan bu şarkı bize geri gelmeye başladı.
Oradaki insanlara; yaşamın da bir yankı noktası olduğunu söyledim.
Daha önce ektiğiniz ürünü biçersiniz. Zehir tohumları ekerek nektar biçmeyi ummayın; zehir tohumlarıyla nektar elde edemezsiniz.
Zehir daha çok zehir getirecektir. Nektar tohumları ekin ve nektar biçin.
Her durumda onu sevebileceğiniz yollar ve vasıtalar bulun.
Size çok iğrenç gelen birinin bile onda sevebileceğiniz birşeyi vardır.”
* Osho
** Bu yarın yazacaklarım için bir giriş : )

YORUM YAP