Akşener yeniden Genel Başkan

Akşener yeniden Genel Başkan

15.08.2018 10:20:59

İYİ Parti 2'inci Olağanüstü Kurultay'ında tek ve ortak aday olarak ilan edilen Meral Akşener, 1123 delegenin 881'inin oyuyla yeniden Genel Başkan seçildi. Kurultay'da konuşan Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı AKP ile Gülen Cemaati'nin kurduğu yakın ilişki üzerinden çok sert sözlerle eleştirerek, “Devletin hazinesini FETÖ okulundan yetişmiş Damat Berat'a teslim ettin!” dedi.

İYİ Parti'nin 2'nci Olağanüstü Kurultayı, 12 Ağustos Pazar günü, ATO Congresium Kongre Salonu'nda “Daha Yeni Başlıyoruz” ana temasıyla gerçekleştirildi. Seçimde kayıtlı 1123 delegeden 888'i oy kullandı. 7 delegenin oyu geçersiz sayılırken, 881 geçerli oyun tamamını alan Meral Akşener, yeniden Genel Başkan oldu.

AKŞENER: İYİ PARTİ, MİLLETİN ARADIĞI NEFES OLMUŞTUR
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kurultay'daki konuşmasından satırbaşları şöyle: “Bu memleket, kimsenin babasının yahut kayınbabasının malı, tepe tepe kullanacağı arpalığı değildir. Bu memleket hepimizindir! 16 yıldır, ‘kırk katır mı kırk satır mı' tercihine zorlanan milletimiz, İYİ Parti ile nefes almıştır. Bu konumuyla İYİ Parti, siyasi hayatın yaşam odasıdır. İYİ Parti gelince, kendini vazgeçilmez, yıkılmaz, yenilmez zanneden iktidar, stepneye muhtaç hale gelmiştir. İYİ Parti gelince, iktidarla dalaşmaktan başka politikası olmayanlar, sadece bu kısır kavgadan beslenenler, kendini vazgeçilmez, iktidara karşı tek ve kale zannedenler, silkelenmek zorunda kalmıştır. İYİ Parti ile siyaset yeniden başlamıştır. Her türlü engelleme çabasına, imha gayretine rağmen, İYİ Parti, ayağını sağlam basıp, dimdik duracağı bir alan kazanmıştır. Sorumluluğumuzu, yükümlülüğümüzü arttıran %10 oy, İYİ Parti'nin sıçrama tahtasıdır. Biz, kınayanların kınamasına aldırmadan, siyaset yapacağız. Doğru bildiğimiz ne varsa, sonuna kadar savunacağız. Bir kıyamet sahnesinden çıkıp, kurduğumuz cumhuriyetimizin, siyasete azık edilmesine, izin vermeyeceğiz! Siyasetin aktörlerine, tek tek bakın ve şunu not alın; bizim geçmişimizde, PKK'yla çözüm ortaklığı yok, FETÖ'yle işbirliği yok, darbe şakşakçılığı yok, hele saray yancılığı, hiç yok. İYİ Parti'nin bagajı, angajmanı, gizli ajandası yok. İYİ Parti, tertemiz bir harekettir. Milletin her ferdinin katkısına imkân tanıyan, açık kodlu bir yapı olacağız. Ve bir kez daha, kesin bir inançla söylüyorum: başaracağız!

“DAYATTIKLARI TEK ADAM REJİMİNİN, ACI MEYVELERİ DÜŞMEYE BAŞLADI”
Değerli arkadaşlarım; Türk Milleti'nin vereceği göreve hazır olun. Çünkü mevcut siyasi ve ekonomik tablonun sürdürülebilmesi, mümkün değil. Bakın, daha bir ay dolmadan, Türkiye'ye dayattıkları tek adam rejiminin, acı meyveleri düşmeye başladı. Ekonomi tepetaklak oldu. Hukuk yerle bir. Dış politika fiyasko. Devlet darmadağın. Anayasa'nın askıya alındığı, bir süreçten geçiyoruz. Anlaşılıyor ki, Tayyip Bey'in gönlündeki sistem, komünist idarelerin politbüro sistemidir. OHAL, olağan hal oldu. Valiler, Ak Parti İl Başkanı olarak görevlendirildi. Galiba, ‘Milletin Adamı'nın içine, bir FÜHRER kaçtı. Millete sürekli dört parmağını sallayan Tayyip Bey, artık beşinci parmağını da açmıştır: dili tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet derken, ruhu tek adam, tek adam diyor.

“SEN EKONOMİST DEĞİLSİN, EKONOMİK BOY BİR MUHTERİSSİN!”
Değerli arkadaşlar, biz, ‘cihadın en üstünü, zalim idareciye karşı hakkı söylemektir' buyuran, hazreti peygamberin yolundayız. Muhalefet ölçümüz, ne pahasına olursa olsun, hakkı söylemektir. Ve buradan sesleniyorum; Sayın Erdoğan, sonda söyleyeceğimi şimdi hemen başta söyleyeyim: Adaletsizsin! Basiretsizsin! Kifayetsizsin! Hem aldanıyorsun, hem aldatıyorsun. Kullanışlı müttefikinle ülkeyi içine sürüklediğin, hale bir bak. ‘Tek adamlığı verirseniz, Türkiye uçacak' dedin. Millet verdi. Döviz, faiz, enflasyon uçtu. Borç, işsizlik, cari açık uçtu. ‘24 Haziran'da seçilirsem, her şeyi düzelteceğim' dedin. Seçildin, daha beter hale getirdin. Beş bin yıllık devletin hazinesini, maliyesini, FETÖ okulundan yetişmiş Damat Berat'a, teslim ettin. Sizin lale devriniz başladı ama milletin ekmeği küçüldü, öğünü eksildi. O kadar hukuksuz, güvensiz bir ortam oluşturdun ki, ekonominin canlanması imkânsız. Kendi kendine kurduğun ekonomi teorileri, memleketi batırmak üzere. ‘Ben ekonomistim' diyorsun. Sen ekonomist değilsin, Muhterem. Sen, ekonomik boy bir Muhterissin!”

ERSARAÇ: HIZLA YEREL SEÇİMLERE HAZIRLANACAĞIZ
Kurultay'la ilgili açıklama yapan İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Av. Ozan Ersaraç, “Türkiye'nin umudu, değişimin ANA gücü, liderimiz partimizin Olağanüstü 2'nci Kurultay'ında güven tazeledi. Bildiğiniz üzere Meral Akşener, parti yönetiminde büyük değişikliğe giderek, Genel İdare Kurulu'nun (GİK) yarısını yeni yönetime almadı. Yeni isimlerle kan değişimi yapan Genel Başkanımız, halkın beklentilerini iyi okuyarak bir kez daha farkını ortaya koydu. Önümüzde yerel seçimler var. Seçimlerde verilen mesajı iyi değerlendirip yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'yi gerçek demokrasiye kavuşturmak için hızla yerel seçimlere hazırlanacağız. Kurultayımızın milletimize, geleceğimize, partimize ve tüm Türkiye'ye hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Haber MERKEZİ

YORUM YAP