Ak Parti Sağlık Taramasına Mimar Sinanda Yoğun Talep

Ak Parti Sağlık Taramasına Mimar Sinanda Yoğun Talep

30.06.2010 10:32:52


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kadın ve Aile Sağlığı Hizmetleri kapsamındaki çalışmasından, Ak Parti Silivri İlçe Teşkilatının organizasyonunda ilçemiz vatandaşları da faydalanıyor. Mimar Sinan Sakinleri sağlık hizmeti için Ak Parti’ye teşekkür ederken, devamına ilişkin taleplerini iletti.

Adalet ve Kalkınma Partisi Silivri İlçe Teşkilatının organize ettiği sağlık taramaları Silivri’nin tüm mahallelerinde devam ediyor.

 

MİMAR SİNAN’DA

YOĞUN İLGİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kadın ve Aile Sağlığı Hizmetleri kapsamındaki çalışması, Ak Parti Silivri İlçe Teşkilatının organizasyonu ile 25-06-2010 Cuma günü Mimar Sinan Mahallesi’ndeki sağlık taramaları yoğun ilgi ile karşılandı. İki donanımlı tır ile yapılan Sağlık Taramalarından faydalanmak isteyen Mimar Sinan Mahallesi sakinleri  uzun kuyruklar oluşturdu.  Özellikle bayanların rağbet ettiği organizasyonda Sosyal İşler Başkanı ve Meclis Üyesi Metin Kaya ve  Mimar Sinan Mahallesi organizasyonunda büyük emeği geçen Ak Parti Yönetim Kurulu üyesi Orhan Aksu’dan  bu hizmetin devamı konusunda çevre halkı talepde bulunuldu . Bu çerçevede yapılan çalışmalar ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Sağlığı birimi ile görüşülerek Silivri için ek süre talep edildi.  

 

VERİLEN

HİZMETLER

Mimar Sinan Mahallesinde yapılan sağlık taramasında  vatandaşlar öncelikle hekimler tarafından genel sağlık kontrolünden geçirildi. Gezici Sağlık Ekibi  ileri  laboratuar teknoloji ile donatılmış olup, sonuçları hemen almak mümkün. Temelde hastalıklara erken müdahalenin amaçlandığı çalışmada  sağlık sorunu ortaya çıkan vatandaşlar yalnız bırakılmayarak, tedavilerini devam ettirecek Sağlık Kuruluşlarına yönlendirildi. 

İstanbul’un tüm ilçelerinde çok yoğun ilgi gören Gezici Sağlık Ekibi Silivri halkına  hizmet vermeye devam ediyor. Sağlık taramalarında ki hizmetler şöyle:

 20 Yaş Üstü Bayanlarda;  Açlık Kan Şekeri,Total Kolesterol,HDL Kolesterol ,Total Kolesterol, LDL Kolesterol

18 Yaş Üstü Topuktan Kemik Ölçümü

15 Yaş Üstü Meme Kanseri Risk Taraması

2 -12 Yaş arası çocuklarda Parazit taraması

 

MAHALLE

PROGRAMLARI

Ak Parti Silivri İlçe Teşkilatının Gezici Sağlık Taraması Mahalle Programları şöyle devam edecektir.

28/06/2010 PAZARTESİ FATİH (Varyemez  Kahve yanı – pazartesi  pazarı )

29/06/2010 SALI YENİ MAHALLE  (Garden  arkası)

30/06/2010 ÇARŞAMBA ORTAKÖY ve KADIKÖY

01/07/2010 PERŞEMBE KAVAKLI ve GAZİTEPE

02/07/2010 CUMA SELİMPAŞA

YORUM YAP