Sevginar Sali

AK Parti’nin derdi ne?

Aday adaylığı bilmeceleri çözmeye çalıştığımız son haftayı geride bıraktık diye ümit ediyorum. Özellikle AK Parti açısından son derece yıpratıcı bir süreçti. Seçim kazanmayı umut ettiğiniz insanların psikolojisini, kritik aşamalar arifesinde, bu denli sarsmak kimin işine yaradı tartışılır da Silivri'de yerel seçim zaferi hayal edenlerin heyecanını bir parça baltaladığı kesin. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek de benim düşündüğüm en iyi motivasyon yöntemi değil doğrusu. Her neyse… Teşkilatla kan bağı olmayan, seçimden önce kurmak için hiçbir çaba sarf etmeyen, parti dinamitlerinin onayını alma gayreti taşımayan adaylar ile çıkılan seçim mücadelelerinin zaferle sonuçlandığı pek görülmüş şey değil. Silivri, tüm bunlara rağmen, AK Parti'nin seçim kazanma ihtimali olduğu bir yer değil en azından…
Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim AK Parti'de bugün tartışılan süreç esasen 2014'te başladı. Tahir Sert'in aday olabildiği AK Parti Silivri'de Süleyman Çalık'ın da yapılabileceğini, iradesine başvurulmamasına tepkisiz kalan, ilçe teşkilatı düşündürdü.
Bilip tanıdığımız aday adayları biri olursa diğeri onun için çalışmaz gerekçesiyle tamamen sürecin dışında bir isme gebe bırakılırsa herkesin bilip, düşündüğü AK Parti'den çok az kişinin telaffuz edeceği yaşanacak durumu açıkça söyleyeyim; o veya bu, şuna değil hiç biri Çalık'a çalışmaz! AK Parti'ye yıllarını vermiş, yine de her şeyleri ile çalışmaya hazır insanları, dışardan aday tasarrufları ile tam tersi istikamete yönlendirme çabasının izahını ben yapamıyorum! Yapabileceğine inanan babayiğidi de Silivri siyaset sahnesine birçokları gibi merakla bekliyorum.
AK Parti'nin bilindik aday adayları arasında Belediye Başkan Adaylığına layık isimler hangi kıstas önceliğiniz olursa olsun varken, maceraya atılmak risk veya cesaretle açıklanamaz!
Silivri'ye ithal aday dayatma anlayışının başarılı olma ihtimali yok. AK Parti Silivri'de seçim kaybetmenin üstesinden gelebiliyor da insanların bu partide siyaset yapma arzusunu katleden hareketler ile tümden köküne kibrit suyu dökmenin alemi de yok!
Hani kendi iradenizle bir karar verirsiniz kaybetseniz de sonunda canınız çok yanmaz çünkü en azından kendi istediğinizi yapmış, bireysel fikriniz ile yol almışsınızdır; acısı bir süre sonra geçer. Ama başkasının dediğini yapmak sonucunda kaybederseniz onun etkisi daha derin hem de daha uzun süre canınızı acıtır.
AK Partili üst yetkililer şuna karar vermeli; Silivri'de seçim mi kazanmak istiyorlar, tümden teşkilatın ve teşkilatlarda çalışma azmini gömmek mi? E, bu hususta da İlçe Başkanına epey görev düşüyor doğrusu… Konuşacaksa şimdi konuşsun çünkü sonra sonsuza kadar söyleyecek bir şeyi kalmaz : )
Önümüzdeki hafta AK Parti'nin de CHP'nin de 2019 yerel seçim adaylarını öğrenmiş olacağız muhtemelen…
Silivri için hayırlısı olsun.
İyi hafta sonları...

YORUM YAP