“Ahlak dışı bir süreç”

“Ahlak dışı bir süreç”

11.05.2016 10:22:34

AK Parti İlçe Başkanı, Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Rıfat Kutlu, tartışmalara neden olan anons skandalında tavrını koyarak AK Parti'nin mağduriyet üzerinden siyaset üretmeyecek kadar etik sahibi bir parti olduğunun altını çizdi ve şöyle konuştu: “Son 1-1,5 aylık zaman dilimi içerisinde belediyenin kontrol ettiği anons sisteminde Sayın Belediye Başkanının şahsıyla alakalı bir takım ifadelerin kullanılması herhalde o eşik sınırını aştırdı. “Anonsu yapan kendisi, basına veren kendisi, ondan sonra da vah vah Belediye Başkanının içine düştüğü duruma üzülüyorum diyen kendisi” şeklinde bir ifade kullandı. Arkadaşlar AK Parti Grubu olarak bizim siyasi muhalefet anlayışımızda bir başkasının mağduriyeti üzerinden siyaset yapmaya yer yok. Elhamdülillah bugüne kadar böyle siyaset yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız.

“ALLAH ŞAHİT RAHATSIZ OLUYORUZ”
Ulusal basına da, meclis toplantısında da, basın toplantısında da, ‘Belediye Başkanımızın şahsında böyle bir anonsun yapılmasından son derece rahatsızlık duyuyoruz' dedik. Bu ifade belki size samimi gelmeyebilir ama Allah şahit rahatsızlık duyuyoruz. Biz siyaseten farklı olabiliriz, dünya görüşümüz farklı olabilir ama Özcan Işıklar Silivri Belediyesinin Belediye Başkanı. Benim Belediye Başkanımın şahsında böyle bir ifadenin kullanılmasından ilk önce ben rahatsız olurum. İnşallah yakalanır.

“BİZ BU KAVGANIN İÇİNDE YOKUZ”
Başkan tanıyor herhalde, o gün mecliste yapmış olduğu ifadelerinden kısmen kişi belli oldu gibi. Bununla alakalı en ağır ceza neyse inşallah en kısa zamanda çarptırılır. Ahlak dışı bir süreç. Bizim böyle bir sürecin üzerinden kendimize siyasi rant sağlamaya çalışmamız söz konusu olmaz ama şunu da ifade etmek istiyorum; Belediye Başkanımız o şahısla mücadele ederken başarıya ulaşamadığı anda o kavganın içerisine eğer AK Parti'yi çekmek istiyorsa AK Parti böyle bir kavganın içerisinde yer almayacak kadar da uyanık, ahlaki değerlerine sadık, münhasır bir parti. Biz böyle bir kavganın içinde yokuz. O Belediye Başkanımızla mevzu bahis kişi arasında yaşanan bir süreç.”


Hazal BAŞARAN

YORUM YAP