Addden Silivride Görkemli Toplantı

Addden Silivride  Görkemli Toplantı

04.05.2010 10:32:40


ADD Marmara Bölge Toplantısı Cuma günü Silivri ADD Şube Başkanlığı’nın ev sahipliğinde yapıldı. Mega Saray’da gerçekleştirilen toplantıya Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Selami Değirmenci, ADD GYK, Genel Denetleme, Genel Disiplin Kurulu üyeleri, ADD İstanbul, Kocaeli, Yalova, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne merkez ve ilçe şube başkanları ve yöneticileri, Genel Kurul Delegeleri katıldı. ADD temsilcileri, ilçemize gelerek önce Adliye’den Silivri Cezaevi’ni ziyaret etmek için izin aldılar.

 

SEZEN: HİÇBİR GÜÇ ÜLKEMİZİ ORTAÇAĞ

KARANLIĞINA SÜRÜKLEYEMEYECEK

ADD Genel Başkan Vekili Saim Sezen, Cezaevi önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu dünya engizisyon mahkemelerini gördü. Cadı avlarını yaşadı. Bu ülke Nemrut

Mustafa Divanını, 12 Mart ve 12 Eylül divanlarını gördü, Yurtseverlerin hunharca asıldıklarına tanık oldu. Asılanlar kahramanlar olarak içimizde yaşıyor. Cellâtların adını

bile hatırlayan yok. Çocukları onlardan utanıyor.

Burada, Silivri'de kurulan özel mahkemede Ergenekon, Balyoz, Kafes ve benzeri isimler verilen davalarda laik Cumhuriyet sorguya çekiliyor. Cumhuriyetin yiğit önderleri, savunucuları, basının  seçkin kalemleri ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin seçkin mensupları yargılanıyor. Atatürk İlke ve Devrimlerini savunmaktan başka suçu olmayan, Atatürkçü Düşünce sistemini günümüz sorunlarını çözmede rehber edinen Genel Başkanımız Emekli Orgeneral önceki Jandarma Genel Komutanı Sayın Şener Eruygur yargılanıyor. Önceki Genel Başkan Vekilimiz Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran yargılanıyor. Atatürkçü Düşünce Derneğinin Önceki Genel Yönetim Kurulu Üyeleri İnönü Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay yargılanıyor. Gazeteciler Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Deniz Yıldırım, Ufuk Akkaya yargılanıyorlar. Ordu komutanları, Siyasal Parti yöneticileri, emekli askerler ve ordu mensupları, Emekli Generaller, Muvazzaf Subaylar her dereceden asker yargılanıyor. Yüzlerce Cumhuriyet aydını, asker ve  sivil tutuklu bulunuyor.

Burada kabul edilen o 5-6 bin sayfalık iddianamelere benzer iddianame hukuk tarihinde görülmemiştir. Binlerce sayfalık iddianameler, yüz binlere varan ekler, telefon konuşmaları... Ne zaman biteceği belli olmayan bir süreç devam ediyor. Kim oldukları bilinmeyen hukuk düzenini altüst eden, gizli tanıklara, nerede düzenlendiği belli olmayan düzmece planlara dayandırılan davalar sürüyor. Yaratılan hayaletler yargılanıyor.

Ekonomik kriz, işsizlik, pahalılık, yolsuzluk, yoksulluk halkımızın belini büküyor. Sosyal çürüme ileri boyutlara ulaştı. Bu ağır sorunlara çözüm aranması gerekirken tek parti diktatörlüğünü pekiştirecek, kuvvetler ayrılığı ilkesini, yargı bağımsızlığını, hukuk devleti ve sosyal devlet anlayışını ortadan kaldıran Anayasa değişikliği ile uğraşılıyor. Dokunulmazlıklar kaldırılmıyor. Hırsızlık ve yüz kızartıcılıkla fiiller dahil T.B.M.M'de 600'ü aşkın dosya raflarda bekletiliyor. % 10’luk baraj kaldırılmıyor. Siyasi partiler yasası değiştirilmiyor. Demokratikleşme adına demokrasi düşmanı bölücü ve gerici partilerin kapatılması imkânsız hale getiriliyor. Laiklik karşıtı eylemler artarak sürüyor. Anayasa mahkemesinin kimyası bozuluyor. Elli-Ayaklı bir yeşil yılan M. Kemal'in yaptıklarını yıkıyor.

Dost düşman şunu iyi bilsin ki; M. Kemal Atatürk'ün kurduğu laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacaktır. Hiç kimse hiçbir güç ülkemizi ortaçağ karanlığına sürükleyemeyecektir.

Burada yargılanan ve tutuklu bulunan yurtseverlerin suçsuz oldukları tespit edilip serbest bırakılacaklarına olan inancımız bir an bile olsun sarsılmamıştır. Onlar toplum içinde saygın ve onurlu kişiler olarak karşılanır ve yerlerini alırken, onları haksız yere suçlayanlar ve zindanda yatıranlar ve onların çocukları utançları ile baş başa kalacaklardır.

Selam olsun adalete, eşitliğe, özgürlüğe. Yurtseverliğe. Selam olsun yurtseverlere.”

Cezaevinde bulunan tutuklularla bir araya geldikten sonra program, Mega Saray’da öğle yemeği ile devam etti. Daha sonra toplantı bölümüne geçildi ve ADD Silivri Şube Başkanı İlhan Uygun açılış konuşması yaptı.

 

UYGUN: ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİNE

İNANCIMIZ SÜRDÜKÇE GÜZEL GÜNLERE DAİR

UMUDUMUZ DA DEVAM EDECEK

Uygun yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Sevgili Belediye Başkanım, CHP İlçe Başkanım, ADD Genel Başkan Yardımcım, ADD MYK üyeleri, Şube Başkanlarım, basın mensubu arkadaşlarım Yürekleri Atatürk sevgisiyle çarpan, değerli misafirlerimiz Silivri’ye hoş geldiniz! ADD Silivri Şubesi olarak sizin gibi seçkin bir topluluğu misafir etmekten, onur duyduk! Nereye gitmek istediğinizi bilmiyorsanız oraya asla varamazsınız. Bizler Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri çok şanslıyız. Çünkü bundan 21 yıl önce çıktığımız yolda; Atatürk devrim ve ilkelerinin, toplumsal sorunlarımızın çözümlenmesinde ışık tutucu niteliğe ve yaratıcı güce sahip olduğuna inandık. "Atatürkçü Düşünce Derneği"ni kurarak, Mustafa Kemal’in devrim ve ilkelerinin gelecekte de egemen olmasına katkıda bulunma, onlara bekçilik yapma zorunluluğu ile harekete geçtik.

Sevgili Atatürkçüler, yaşamımızın büyük bölümüne sahip olan “değişim” olgusu karşısında dimdik ayakta duran değerlere sahibiz. Türk Milletinin eşsiz lideri Mustafa Kemal’in bizlere armağan ettiği kazanımlar. Belirlediği ilke ve gerçekleştirdiği devrimler tüm değişim süreçlerine meydan okuyarak zamanla daha büyük önem kazandı. Bunu topluma anlatmayı kendine misyon edinen ADD’nin üyeleri olarak, hassas bir süreçten geçiyoruz.

Önemli bir misyonumuz olduğu düşüncesinden hareketle eksik kaldığımız yönlerimizi  dernek olarak özeleştiride bulunup tespit etmeliyiz. Dış saldırıların zayıf olduğumuz yönlerden geldiği gerçeği ortada. Bizleri öldürmeyen acının daha güçlü kılacağını hatırlayın!

Atatürk’ü ve kazanımlarını sonsuz kılma hedefimizde amacımız toplumu bilinçlendirmek olmalı. İnsanlar tanımadıkları, bilmedikleri bir şeyi sevmez, inanmaz. Atatürk’ü herkes çok iyi tanımalı. Onun düşünceleri ile fikirlerini bilmeli. Bu süreçte ne zor kullanabiliriz ne de siyaseti. Atatürk’ün Türk Toplumunu geliştirme ve kalkındırmada başvurduğu yollar çalışmalarımıza ışık tutmalı. Kültür, sanat ve sosyal yaşamda Cumhuriyetin, demokrasinin, ulus olmanın, barış ve kardeşliğin önemini hissettirmeliyiz.

ADD güçlü ve önemli misyonu olan bir kamu derneğidir. Gücümüzü Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşam kaynağından alıyoruz. Onu canlı tutmak için çalışmalıyız. Atatürk İlke ve Devrimlerine inancımız sürdükçe güzel günlere dair umudumuz da devam edecek.”diyerek konuşmasına son verdi.

Ardından Divan oluşturuldu. Divan’da ADD Genel Başkan Vekili Saim Sezen, Genel Sekreter İzzet Polat Ararat, ADD Kocaeli, Tekirdağ ve Bakırköy Şube Başkanları yer aldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra kürsüye Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar çıktı.

 

IŞIKLAR: ADD’DEN

BEKLENTİLERİMİZ ÇOK YÜKSEK

Işıklar, ‘Hoş geldiniz’ diyerek: “Sizleri ilçemizde görmek bizim için onurdur.  “Türkiye Cumhuriyeti’nin her köşesinde Atatürk  zaten anılıyor, yaşatılıyor. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurulmasına ne gerek var?” diye düşünmüştüm. Şimdi buna ne kadar ihtiyaç olduğunu anlıyorum. Trakya bölgemizin demokrat anlayışı vardır. Maalesef bu bölgede de demokrat anlayış karşısında tahammül açısının geniş olması bizim aleyhimize işleyen bir çamur haline geldi. Geliyorlar, insanlarımızla hoşgörü içerisinde olup, bir yandan da bu düzeni yıkmaya teşebbüs eder hale gelmekte hiç zorluk çekmiyorlar. Dünyada her rejimin kendini korumak gibi bir görevi var. Çok acıdır ki bu gün o mekanizma işleyeceği halde onu yıkmaya çalışacak sistem haline dönüşmüş durumda. Hepiniz bunu görüyorsunuz. Bizler Atatürkçü Düşünce Derneği’nden çok şey bekliyoruz. Türkiye bu durumdayken, anlayışın nereye taşınması gerektiğini hepimiz biliyorken bu sayıyı çoğaltmak, Atatürk’ün kazandırdığı değerlerin yaşamımızın bir parçası halinde olmasını anlatmak gibi bir aciliyetimiz varken birbirimizi daha iyi anlamak zorundayız. Bu baskın döneme rağmen gösterdiğiniz çaba için çok teşekkür ediyorum ama sizlerden beklentilerimiz çok daha yüksek. Atatürk’ün değerlerini alan herkesi kucaklayacak hümanist bir yapıyı kurmak gerek. Sizden beklentimiz bu yönde, çalışmalarınıza destek olma ve azmindeyiz. İlçe Başkanımla birlikte bu çabayı yıllardır göstermekteyiz. Gözümüz ve kulağımız sizde. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Her zaman dik ve ayakta durun. Siz oralarda oldukça biz de buralarda böyle olacağız. Sizleri burada görmekten çok mutlu oldum” şeklinde ADD’den beklentilerini iletti.”

Divan adına Belediye Başkanı Özcan Işıklar uğurlandıktan sonra, ADD temsilcileri gündemlerine geçerek toplantılarına devam etti. Şube Başkanları konuşmalarını yaptı, GYK üyeleri değerlendirmelerini yaptı. Toplantı, Sonuç Bildirgesi’nin okunmasıyla son buldu.

 

ADD KUZEY MARMARA VE

TRAKYA BÖLGE

TOPLANTISININ SONUÇ BİLDİRGESİ

Toplantının sonuç bildirgesi aynen şu şekilde okundu: “Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez yöneticileri ve İstanbul, Kocaeli, Yalova, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ il ve ilçe şubelerimizin başkan, yönetici ve delegeleri 30 Nisan 2010 Cuma günü saat 13.00’da Silivri’de buluştu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı aydınlık yolda ülkemizin her alanda tam bağımsızlığı için yürüyen Kemalistlerin, hukukun ayaklar altına alındığı, siyasi bir dava olduğu herkesçe söylenen, böylesi bir anlayışla yurtseverlerin alıkonulduğu yer ile adlanan Silivri’de buluşmasının bir rastlantı olmadığı kamuoyunca bilinmelidir.

Küreselleşmenin yarattığı her türlü tahribat, emperyalizmin saldırganlığı, soygun-vurgun-talanların örtbas edilmesi için düşünülen her türlü hukuk oyunları, emek, vatan, bayrak, ulus düşmanlığı, yaşamın tüm alanlarında yaratılan çürümüşlük gözlerimiz önünde cereyan etmektedir.

Tüm bunların bilincinde olan bizler, her türlü zorluğa rağmen mücadelemizi sürdürme azim ve kararında olduğumuzu, üniter devlet yapımızı koruyacağımızı, yüce Atatürk’ün çizdiği yoldan ayrılmayacağımızı, ülkemizi böldürmeyeceğimizi, haramzadelerin iktidarına demokratik yollardan son vereceğimizi, ulusal çıkarlarımızı ve tam bağımsızlığımızı tehlikeye düşüren her anlayış ve uygulamayla mücadele edeceğimizi, yüreği vatan sevgisiyle dolu “Kemalistler” olarak Silivri’den ilan ediyor, Silivri zindanlarında yatan yurtseverleri tüm sıcak duygularımızla selamlıyoruz.

YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ ve GERÇEKTEN DEMOKRATİK TÜRKİYE.”     Ersin ERGİN/Cemile KAYAR

YORUM YAP