2. Oturum Uyumlu Geçti

2. Oturum Uyumlu Geçti

13.09.2009 10:31:44

Silivri Belediye Meclisi Eylül Ayı toplantısı Cuma günü gerçekleştirildi. İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın bölgemize gerçekleştireceği ziyaret nedeniyle saat 14.00'da başlayan oturumda Bilgi İşlem, Ruhsat ve Denetim, Çevre Koruma ve Kontrol ve Temizlik İşleri Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmelikleri Hukuk Komisyonunun raporları doğrultusunda oybirliği ile kararlaştırıldı.

İlçemizdeki matbaaların yer değiştirme talepleri ile ilgili gündem maddesinin bir sonraki meclise ertelenmesine oybirliği ile karar verildi.

Belediyemiz kadrolarında derece ve unvan değişikliği konuları Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporları doğrultusunda oybirliği ile kabul edildi.

Belediyemiz 2010-2014 Stratejik Planı'na AKP bir bakıma şartlı destek verdi. AKP'li Meclis Üyeleri konuyla ilgili bulundukları önerilerin plana dahil edilmesini talep ederken, Başkan Işıklar ilk 6 aylık gözetim ve değerlendirme sürecinde bunun yapılabileceğini söyledi. Konu oybirliği ile kararlaştırıldı.

Büyük Çavuşlu Mahallesi 135 ada 5 nolu parseldeki, Selimpaşa Mahallesi, 1131 ada 10 parseldeki ve Değirmenköy Mahallesi, 302 ada, 1 nolu parseldeki Silivri Belediyesi hissesi satışına oybirliği ile karar verildi.

Cadde ve sokaklara isim verilmesi ve Mahallelerle ilgili isim düzeltmesi konuları İsim Tespit Komisyonu'nun raporları doğrultusunda kabul edildi.

İlçemiz zemin etüt raporu ile ilgili imar komisyon raporu doğrultusunda Sismik araştırmalar devam ettiğinden Plan ve Proje Müdürlüğü'nde kalmasına karar verildi.

Toplantı bitiminde Başkan Işıklar, sel ile ilgili çalışma ve tespitler hakkında meclisi bilgilendirdi.

Sevginar UYGUN

YORUM YAP