15 Temmuz şehitleri eserlerle anıldı

15 Temmuz şehitleri eserlerle anıldı

5.12.2016 15:06:33

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma Konulu Resim, Şiir, Mektup Yarışması birincileri belli oldu.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçemiz tüm ortaokullar ve liseler arasında 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma konulu Resim, Şiir, Mektup Yarışması düzenlendi. 

YARIŞMA KONULARI

Şiir Yazma Yarışması konuları; Vatan, Bayrak, Milli Birlik ve Dayanışma, Milli İrade, Demokrasi, Şehadet ve Gazilik,

Mektup Yazma Yarışması konusu; “15 Temmuz Şehitlerine” Minnet Duygularımız,

Resim Yarışması konuları; Vatan, Milli Birlik ve Dayanışma, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi” olarak açıklandı.

LİSE ÖĞRENCİLERİNİN SONUÇLARI

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma Konulu Resim, Şiir, Mektup Yarışması liselilerin sonuçları şöyle;

RESİM YARIŞMASI BİRİNCİLERİ

Resim yarışmasında Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ruken Delal Yıldız birinci ve Enis Kurtuluş ikinci,  Gümüşyaka Anadolu Lisesi öğrencisi Gaye Kurnaz üçüncü oldu.

ŞİİR BİRİNCİLERİ

Şiir yarışmasında ise Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Eray Yıldırım birinci, Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi öğrencisi Sema Şişman ikinci ve İbrahim Yirik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Yaren Bıçakçı üçüncü oldu.

MEKTUP YARIŞMASI BİRİNCİLERİ

Yine Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Büşra Çakmak birinci, Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi öğrencisi İrem Tuzcu ikinci ve Selimpaşa Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Kübra Samet üçüncü oldu.

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİN SONUÇLARI

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma Konulu Resim, Şiir, Mektup Yarışması ortaokul öğrencilerinin sonuçları ise şöyle;

RESİMLERLE ŞEHİTLER

Resim yarışmasında Silivri Ortaokulu öğrencisi Aleyna Bozo birinci, Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencisi Yunus Emre Gode ikinci ve Gazitepe Ortaokulu öğrencisi İmran Kaynar'ın eseri üçüncü seçildi.

ŞİİR BİRİNCİLERİ

Şiir Yarışmasında Çağrıbey Ortaokulu öğrencisi İdil Kiracıoğlu'nun eseri birinci, Silivri Ortaokulu öğrencisi Damla Hano ikinci ve Mimarsinan Ortaokulu öğrencisi Nazar Demir'in eseri üçüncü seçildi.

MEKTUP YARIŞMASI BİRİNCİLERİ

Mektup Yarışmasında Çağrıbey Ortaokulu öğrencisi Ilgın Elçin Perçin birinci, Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencisi Fulya Göksu ikinci ve Alipaşa Fethi Erkoç Ortaokulu öğrencisi Hamza Can Badem üçüncü seçildi.

ÖDÜL TÖRENİ

Yarışmaya katılan eserlerden Yarışma Yürütme Kurulu tarafından uygun görenleri bugün Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda sergilenecek.  Ayrıca bu eserler bir kitapçıkta toplanacak. Ödül töreni de bugün gerçekleştirilecek. Yarışmanın birincilerine; çeyrek altın, ikincilere; gram altın, üçüncülere; gram altın verilecek.

Renginar SALİ

 

 

 

YORUM YAP