1.5 yılda 54 yeni araç, 14 Milyon tasarruf

1.5 yılda 54 yeni araç, 14 Milyon tasarruf

6.09.2020 09:47:27

Cumartesi günü Mayıs'tan bu yana belediyeye kazandırılan 21 aracın tanıtımı gerçekleştirilirken Başkan Volkan Yılmaz da çöpün ihale edilmeksizin toplanması sonucu hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Cumartesi günü Cumhuriyet Parkında sergilenen 21 araç hakkında bilgiler vererek, belediye hizmetlerinde kullanılan araç sayısını açıkladı.

1.5 YILDA 54 YENİ ARAÇ KAZANDIRILDI

Motosikletten binek araca, kamyonetten kamyona, kepçelerden ekskavatör iş makinelerine kadar geniş yelpazede araçlarla hizmet veren Silivri Belediyesi'nin, 1.5 yılda envanterine 54 araç kazandırıldığını vurgulayan Başkan Yılmaz, şunları söyledi:

YILMAZ: ÇÖPÜNÜ KENDİ TOPLAYAN İSTANBUL'UN TEK BELEDİYESİ OLDUK

"Silivri Belediyesi olarak temizlik hizmetlerimizi gerçekleştirmede yeni bir sayfa açtık ve 1.5 yıldır çöpünü "kendi imkanları" ile toplayan İstanbul'un tek belediyesi olduk.

YILLIK 14 MİLYON TL TASARRUF

Yıllık 18 Milyon TL olan çöp işini ihale etmedik, müteahhide vermedik, kendimiz toplayarak 14 Milyon TL'nin kasamızda kalmasını sağladık.

“53 ARACI; BORÇSUZ, KREDİSİZ VE HİBE YOLUYLA BELEDİYEMİZE KAZANDIRDIK”

Ortalama yıllık 4 Milyon TL maliyetle gerçekleştirdiğimiz çöp toplama ve diğer müdürlüklerde kullandığımız 53 aracı; borçsuz, kredisiz ve hibe yoluyla belediyemize kazandırdık.

Geçtiğimiz günlerde ise yaklaşık 1 Milyon TL değerindeki ekskavatörü de kendi öz kaynaklarımız ile satın alarak, yine borçlanmadan araç filomuza kattık.

MAYIS'TAN BU YANA KAZANDIRILAN 21 ARAÇ TANITILDI
Göreve geldiğimizde 91 olan araç sayısını sadece 1.5 yılda 145'e yükselttik.
Mayıs ayından bugüne kadar dahil ettiğimiz ilave 21 aracı da sizlerin takdirine sunuyoruz.

“ÜRETKEN, ÖNDER VE ÖNCÜ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZI TÜM GAYRETİMİZLE SÜRDÜRECEĞİZ”

Silivri'mize hizmet edecek olmalarının mutluluğunu yaşıyoruz. Üretken, önder ve öncü belediyecilik anlayışımızı tüm gayretimizle sürdüreceğiz. Hayırlı uğurlu olsun."

 

YORUM YAP