Yılmaz: Kaynakları etkin ve verimli kullanacağız

Yılmaz: Kaynakları etkin ve verimli kullanacağız

16.10.2020 16:15:21

Silivri Belediyesinin 2021 yılı için oluşturulan 338 Milyon TL tahmini bütçesi, okunan komisyon raporunun ardından oy çokluğu ile kabul edildi.

Silivri Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı 3. birleşiminin 1. oturumu Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Tek gündem ile toplanan mecliste 2021 Mali Yılı Performans Programı ve Bütçe görüşmesi yapıldı. Palan ve Bütçe Komisyon raporunun okunmasının ardından yapılan oylama ile 2021 yılı için oluşturulan 338 Milyon TL tahmini bütçe oy çokluğu ile kabul edildi. 2021 yılı bütçesinde, 2020 yılına göre yaklaşık % 13 artış sağlandı.
YILMAZ: 2021 YILI MALİ PERFORMANS PROGRAMI VE BÜTÇE BİZLERE BİR YOL HARİTASI OLACAK
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 2021 Yılı Bütçesi ve Performans Raporu ilgili tespitlerini paylaştı, CHP'nin ret kararını değerlendirdi ve eleştirilere şu cevabı verdi: “5018 Sayılı Kamu Mali Yönetim Ve Kontrol Kanunu ile başlayan kamuda stratejik yönetim anlayışı performans programlarıyla kaynakların daha etkili, ekonomik ve verimli kullanımının yanında mali saydamlık ve hesap verilebilir ilkelerini ön plana çıkarmıştır. 2020-2024 yıllarını kapsayan Silivri Belediyesi Stratejik Planında belirlenen amaç, hedef ve faaliyetlere ulaşmada hazırladığımız 2021 yılı Mali Performans Programı ve Bütçe bizlere bir yol haritası olacak. Beş yıllık stratejik planımızın ikinci yılının faaliyet ve kaynaklarını belirlediğimiz bu belge aynı zamanda 2021 yılı çalışma programımızda bizlere sunacak. Belediyemiz 2021 yılı performans programında stratejik planımızda yer alan amaç ve hedeflere ilişkin 2021 yılı için performans hedefleri ve bunları gerçekleştirmek için belirlenen faaliyetler, kaynak ihtiyaçları da yer almakta. Ayrıca bu hedeflere ne kadar ulaşıldığını ölçmek ve değerlendirmek için performans göstergeleri de oluşturuldu. Faaliyet ve projelerin tanımlanmalarında da stratejik planda yer alan amaç ve hedeflerimizin gerçekleşmesini sağlayan ve başlı başına bütünlük oluşturulacak şekilde faaliyetlendirilmiş etkinlikler olarak belediyemiz performans programında da yer aldı.
“KAYNAKLARI ETKİN VE VERİMLİ KULLANACAĞIZ”
Kaynaklarımızı etkin ve verimli şekilde kullanarak Silivri halkının mutluluğu, huzuru ve refahı için katılımcılığı, şeffaflığı ve dürüstlüğü ön planda tutan bir yönetim anlayışıyla marka kent Silivri'yi gerçekleştirmenin, üretkenlikten ve mutlu kent Silivri'yi oluşturmanın bütüncül yaklaşımı ve birlikte yönetiminden geçtiğinin bilincindeyiz. Bugün çalışmalarımızı hızlı ve kaliteli şekilde gerçekleştireceğimizden Silivri'de yaşayan hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın.”

YORUM YAP