Yıldız’dan “Fideler Silivri’de yetiştirilsin” önerisi

Yıldız’dan “Fideler Silivri’de yetiştirilsin” önerisi

23.05.2020 10:48:05

CHP İBB ve Silivri Meclis Üyesi, İBB Tarım Komisyonu Üyesi Melih Yıldız, İstanbul Yönetim Yenileme AŞ (İSYON) Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gökhan Günaydın'a İBB'nin çiftçilere ücretsiz olarak dağıttığı Ege ve Akdeniz'den temin edilen fideleri Silivri'de yetiştirmeyi önerdi.

İstanbul Yönetim Yenileme AŞ (İSYON) Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gökhan Günaydın ile CHP İlçe Başkanı Berker Esen moderatörlüğünde gerçekleştirilen sosyal medya görüşmesinde CHP İBB ve Silivri Meclis Üyesi, İBB Tarım Komisyonu Üyesi Melih Yıldız, İBB'nin üreticilere ücretsiz olarak dağıttığı fidelerin Silivri'de yetiştirilmesini önerdi.

YILDIZ: FİDELERİ SİLİVRİ'DE YETİŞTİRELİM, AR-GE ÇİFTLİĞİ KURULSUN

Yıldız, “Yetiştirilen fidelerle alakalı bir önerim var. Yetiştirilme yeri Silivri olursa daha da memnun oluruz” dedi ve şunu sordu: “Silivri-Çatalca bölgemizde Büyükşehre ait tarımsal niteliği korunacak arazilerin var olduğunu biliyoruz. Bu çalışmalar hem Ar-Ge amaçlı, hem bir araştırma merkezi veya bir Ar-Ge çiftliği adı altında kurulma imkanı var mı? Vatandaşlara farklı ürünler anlamında örnek teşkil edecek, hem vatandaşa dağıtılacak fideleri Büyükşehir kendisi yetiştiremez mi?”

GÜNAYDIN: FİDELERİ KENDİMİZ YETİŞTİRELİM

Gökhan Günaydın,  Yıldız'ın sorusunu şöyle yanıtladı: “Emin ol ki bu da düşündüğümüz bir şey. Burada bir Ar-Ge merkezi kuralım, bölgenin endemik bitkilerini, tohumlarını, üreterek çoğaltalım. Buraların ürünlerini burada yetiştirelim. Bunu yapacağız. Silivri, önemli bir merkez. Bu fideleri kendimiz de yetiştirebiliriz. Bunu da deneyeceğiz. Türkiye'de fide sektörü hem Ar-Ge açısından hem de ölçek açısından o kadar iyi bir noktaya geldi ki onların maliyetlerine bu fide üretimini yapabilmek pek kolay değil. Daha pahalı bir üretim çok anlamlı olmayabilir. Dolayısıyla buna dikkat etmek lazım. Peki, anlamlı olan ne olur? Biraz daha pahalı olan eğer ben üreticinin üreteceği fide merkezlerini kurabilirsem, üreticiye o Ar-Ge'yi de aktarabileceğim, fide parasını da bölgemdeki üreticiye vereceğim. Her işi belediye yapsın niyetinde değilim.

Umuyorum ki bu yayında biz konuşmuştuk deriz, siz ve biz beraber bu fidelerin buralarda yetiştirildiğine vesile ve tanık oluruz.”

ESEN: TARIMA, ÇİFTÇİYE, ÜRETİCİYE HAK ETTİĞİ DEĞERİ VEREN BİR YÖNETİM ANLAYIŞINA SAHİBİZ

CHP İlçe Başkanı Berker Esen, söz alarak “Gerek Ağaç A.Ş. , Gerek Muhtarlar Tarım Gıda Daire Başkanlığı olsun emeklerinize çok teşekkür ederiz. Çiftçilerimize verdiğimiz sözleri yerine getirmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçlerde çok daha güzel projelerimizin olacağı mesajını sizlerden aldık. İstanbul bu anlamda şanslı. Tarıma, çiftçiye, üreticiye hak ettiği değeri veren bir yönetim anlayışına sahibiz. O yönetim anlayışını burada temsil ediyoruz. Bu da bizim için ayrı bir gurur kaynağı” dedi.

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP