Volkan Yılmaz: Gazeteciler toplum vicdanının sesi olmalı

Volkan Yılmaz: Gazeteciler toplum vicdanının sesi olmalı

11.01.2021 15:18:20

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla medya mensupları ile buluşan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, gözlem ile beklentilerini aktardı, çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, bu sabah, bölgemizde faaliyetlerini sürdüren medya mensupları ile bir araya geldi. Silivri Belediyesine kazandırdığı ilçemizin ilk Müslüman Türk Belediye Başkanı Eşref Efendi'nin isminin verildiği toplantı salonunda gerçekleşen buluşmada Yılmaz, günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yaptı.

YILMAZ: GAZETECİLER TOPLUM VİCDANININ SESİ OLMALI

Hayatını kaybeden basın emekçileri yad eden Başkan Bey, tedavi görenlere acil şifalar dileyerek başladığı sözlerine gazeteciliğin halkın haber alma özgürlüğüne hizmet eden bir kamu görevi olduğunu vurgulayarak devam etti. Gazetecilerin toplumun gözü, kulağı ve sesi olduğunu belirtirken, toplum vicdanının sesi olma konusunun da altını çizdi.

Medyada teknolojik gelişmeler ile birlikte basılı yayın organların kan kaybettiği ve zor zamanlar geçirdiğini ifade ederek, bilgi kirliliğine de işaret etti.

Gazeteciliğin geçmişte olduğu gibi bugün de zor şartlar altında icra edilen bir meslek olduğunu belirterek, meşakkatli taraflarına değindi ve bölgesel gücüne dikkat çekti.

“TÜM MEDYAYA EŞİT MESAFEDEYİM”

“Tarafsız, ilkeli, objektif habercilik yapmanızı bekliyorum” diyerek medya mensuplarına seslenen Yılmaz, herkese eşit mesafede olduğunu vurguladı.

“BU TOPRAKLARA BORCUMU ÖDÜYORUM”

Basının kişiselleştirmeden ve bel altı konulara girmeden her şeyi yazabileceğini ifade eden Başkan Bey, “Herkesin farklı bir bakış açısı ve dünya görüşü olabilir; saygı duyuyorum. Seçildikten sonra parti rozetimi çıkartarak, bu topraklara olan vatan borcumu ödemek için çalışıyorum” şeklinde konuştu.

“BELEDİYECİLİK ANLAMINDA FARKLI BİR HİKÂYE YAZACAĞIZ”

“Bir başkasının alın terini çalmayı, iyi bir şeyi kötü gösterme çabasına girmeyi, emeği yok saymayı uygun bulmadığımı da ifade etmek isterim” diyen Yılmaz, “Herkesin eşit olduğu bir Silivri'de belediyecilik anlamında başka bir hikâye yazma anlayışı ile çalışıyoruz. Belediyenin her kuruşunu kutsal sayarak hareket ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Buna direnenler olabilir ama biz azimle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizim göremediğimiz şeyleri yazarak kendimize çeki düzen vermemiz konusunda katkı sunuyorsunuz. Gücümüz yettiğince çocuklar ve kadınlara, bütün Silivri'ye hizmet etme noktasında mücadelemiz ilk günkü heyecanla devam edecek, gecemiz gündüzümüz Silivri olacak”ı vurguladı.

“YAPILANLARIN KIYMETSİZLEŞTİRİLMESİ, EĞMEĞİN YOK SAYIMASINI KABUL ETMİYORUM”

“Haberi görmeyebilirsiniz. Ama çarpıtarak kullanmak, yapılan işi kıymetsizleştirme çabası, emeğin yok sayılması kabul edilebilir şeyler değil” diyen Yılmaz, sağlık, barış ve huzur ile ilgili 2021 dilekleri ile sözlerini tamamladı.

Toplantının sohbet kısmında Başkan Bey, “Silivri Belediyesi'ni müteahhitlerin oyuncağı haline getiren uygulamalara son verdik” derken, yönetim değişikliğinde personel inisiyatiflerini de “Kimsenin ekmeği ile oynamadık” şeklinde değerlendirdi.

“SAKATLIK OLMAZSA MAÇ NASIL BAŞLARSA ÖYLE GİDER”

Başkanlığının ilk dönemindeki gidişat hakkında olumlu yorumlara karşılık veren Yılmaz, “Maç nasıl başlarsa, eğer bir sakatlık olmazsa, öyle gider” diyerek bundan sonra daha iyi uygulama ve sonuçlar ile gündemde kalmayı sürdüreceklerini ifade etti.

“GEÇMİŞ DÖNEMLERDE YAPILAN HATALARIN TEKRARI OLMAYACAK”

“Yeniden seçilme arzusu ve seçilememe korkusu ile hareket etmiyorum. Önceki dönemlerde böyle hareket edenlerin düştüğü hataya düşmeyeceğim” diyen Yılmaz, her anlamda geçmiş dönemlerde yapılan yanlışların tekrarlanmayacağını ifade etti.

FUTBOL AKADEMİSİ MÜJDESİ

Silivrispor'a bir parantez açan Yılmaz, “Günü kurtarma yaklaşımı içinde hiçbir konuda olmadım bu hususta da olmayacağız. Silivrispor'un geleceğini alt yapı ve tesisleşme atılımları ile çözüme kavuşturacağız. Silivrispor'da kişisel hesapları görme değil birlik ve beraberlik günü” diyerek Futbol Akademisi kurulmasına yönelik büyük bir tesis için projelerin hazırlandığını müjdeledi.

Toplantıda son dönemde hayatını kaybeden basın emekçilerinin isimlerinin ölümsüzleştirilmesi de değerlendirildi.

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP