“Ülkemize katkı sağlamaya devam edeceğiz”

“Ülkemize katkı sağlamaya devam edeceğiz”

18.06.2020 09:28:30

Küpe FM'de İş Dünyası programına konuk olan Özemek Plastik Profil ve Kalıp Sanayi, Ticaret, Limited Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Ömer Orhan Özçoban, hizmet sundukları sektöre ilişkin bilgi paylaşarak, “Ülkemize katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Özemek Plastik Profil ve Kalıp Sanayi, Ticaret, Limited Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Ömer Orhan Özçoban, Silivri SİAD iş birliğinde Küpe FM'de yayınlanan İş Dünyası programının bu haftaki konuğu oldu.

Turhan Alyakut'un sunduğu programda Özçoban, firmasını ve ürünlerini tanıttı, hizmet verdikleri sektörün son durumuna, sorunlarına ve belirlenen hedeflere ilişkin bilgi paylaştı.

Özçoban, kısaca kendini şöyle tanıttı: “43 Yaşındayım, 25 yıldır iş dünyasındayım. Bize baba mesleği olarak geldi. Allah uzun ömürler verdiği sürece inşallah devam edeceğiz.”

“100 PERSONEL İSTİHDAM ETMEKTEYİZ”

Turhan ALYAKUT: İstihdam durumunuz nedir, firmanız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Ömer Orhan ÖZÇOBAN: Öncelikle bize bu fırsatı verdiğiniz için Özemek Plastik adına size teşekkür ediyorum. Biz de Küpe FM dinleyiciyiz. Yayınlarınızı keyifle dinliyoruz.

İş yerimiz Silivri Alipaşa'da bulunmakta. 20 bin m2 açık, 12 bin m2 kapalı alanı olan bir tesis. Firmamız 15'i kadın 60 mavi yakalı, 40 beyaz yakalı olmak üzere 100 personel istihdam etmekte.

“YÜZDE 99 MOBİLYA YAN SANAYİNE ÜRETİM YAPIYORUZ”

Turhan ALYAKUT: Ne tür ürün imal ettiğinizden söz edelim.

Ömer Orhan ÖZÇOBAN: Yüzde 99 mobilya yan sanayisine üretim yapıyoruz. Yüzde yüz doğa dostu, insan sağlığına zarar vermeyen, nemden etkilenmeyen polimer grubu ürünlerin hepsi bizde mevcut.

“MOBİLYALARIN TÜM DETAYLARINDA ÜRÜNLERİMİZ VAR”

Turhan ALYAKUT: Ürünleriniz mobilyaların hangi kısımlarında kullanılıyor?

Ömer Orhan ÖZÇOBAN: Ürettiğimiz ürünler hemen hemen mobilyaların her yerinde kullanılıyor. Mutfak, banyo, yatak odası, genç odası, ofis mobilyaları, iç dekorasyon, masaların kenar kısımlarında bulunan bantlar başlıca ürünlerimizden. Tezgâh süpürgelikleri, mutfak tezgâh altı süpürgeliği v.s. aslında evdeki mobilyaların tüm detaylarında biz varız. 

“KURALLARA UYUYORUZ”

Turhan ALYAKUT: Salgın günlerinde tesisinizde ne tür tedbirler aldınız? Bu sürece nasıl uyum sağladınız?

Ömer Orhan ÖZÇOBAN: Sağlık Bakanlığının 14 kuralına uyduk. Dezenfektanlar koyduk, servislerdeki kişi sayısını ve yemekhanedeki masa sayısını azalttık, sabah iş başı öncesi personelimizin ateşini ölçüyoruz, sözlü olarak personelimizi ikaz ederek elimizden geldiğince bütün kurallara uymaya çalışıyoruz. Çok şükür herhangi bir sıkıntımız olmadı. 

“ÜRÜNLERİMİZE YÜZDE YÜZ ÖZEMEK PLASTİK GARANTİSİ VERİYORUZ”

Turhan ALYAKUT: Sektörde yaşanan rekabette sizlerin ne gibi avantajı var?

Ömer Orhan ÖZÇOBAN: Özemek Plastik olarak ürünümüze yüzde yüz garanti veriyoruz, bir sorun oluştuğunda sorgusuz sualsiz bire bir değiştiriyoruz. Bu da müşteri memnuniyetini hat safhaya çıkarıyor. Öte yandan 7 yıldır müşterimize sınırsız ve anında teknik hizmet ve destek vermekteyiz. Başarımızın garantisi için de her zaman çağdaş tasarım ve ekonomik çözümler üretmeye çalışıyoruz. Bunun için işimizin başındayız.

“50'Yİ AŞKIN ÜLKEYLE AKTİF TİCARET YAPIYORUZ”

Turhan ALYAKUT: İhracat yaptığınız ülkeler arasında hangileri ağırlıkta?

Ömer Orhan ÖZÇOBAN: Bütün komşu ülkeleri sayabiliriz. Bunların yanında Kuzey Afrika, Balkanlar, Batı Avrupa, Türki Cumhuriyetleri, Güney Amerika olmak üzere 50'yi aşkın ülkeyle aktif ticaretimiz bulunmakta. Hedeflerimiz arasında bu ülkelerin sayısını arttırmak var.

“KALİTE NOKTASINDA TAVİZ VERMİYORUZ”

Turhan ALYAKUT: Teknolojik olarak çok gelişmiş olan pazara girip orada tutunmayı nasıl başardınız?

Ömer Orhan ÖZÇOBAN: Özemek Plastik olarak, Ar-Ge elemanlarımız ve ekibimiz olarak bir kere bütün fuarları ziyaret ediyoruz. Örneğin tekstil fuarına da gidiyoruz, orada bir şey yakalayabilir, bizde bir şey uyandırabilir mi diye bunu yıllardır yapıyoruz. Teknolojik gelişmelerle ilgili de bize uygunluğuna emin olduğumuz yatırımları kısa zamanda firmamıza getirip adapte ediyoruz. Avrupa standartlarına harfiyen uyuyoruz. Kalite noktasında taviz vermiyoruz. Teknik kadromuza ve kendimize güveniyoruz.

Turhan ALYAKUT: Mobilyada moda var mı, zaman içerisinde tercihler neye göre değişiyor?

Ömer Orhan ÖZÇOBAN: Biz daha çok sunta fabrikaların ürettiği panel dekor ve üzeylere çalışıyoruz.  Onları takip etmek zorundayız. Son zamanlarda üzey ve ağaç desenler çok fazla arttı. Bunlarda dokunuşundan tutun da üzerindeki kabartma desenlerinde bir sürü değişiklikler oluyor. Burada modayı takip etmek biraz da çok sunta fabrikalarını düşüyor. Biz yan sanayi olduğumuz için onlara uyuyoruz.

“SORUN VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ”

Turhan ALYAKUT: Ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz?

Ömer Orhan ÖZÇOBAN: Enerji maliyetleri yüksek ve bu rekabet gücümüzü düşürüyor. Bununla ilgili inşallah devletimiz tarafından iyileştirmeler yapılır.

Yetişmiş personel konusunda herkes gibi biz de sorun yaşıyoruz. Meslek Liselerini yetersizliği, sanayi üretimine sıcak bakılmaması, gençlerin masa başı rahat işlerde çalışma istekleri sanayideki eleman istihdamının düşük olmasına neden oluyor. Bu da yatırımlarımıza sekte vuruyor.

Çözüm olarak uygulamaların daha sık yapılması, sanayi üretimin teşvik edilmesi öneriyoruz.

Turhan ALYAKUT: Üyesi olduğunuz dernekler var mı?

Ömer Orhan ÖZÇOBAN: Var tabi ki, başında Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği var. Mobilya Aksesuarları Derneği ve Hırdavatçılar Sanayiciler İş Adamları Derneklerine de üyeyiz. Sivil toplum örgütlerine elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz.

“ÜLKEMİZE KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Turhan ALYAKUT: Bu zorlu süreçten plan ve projeleriniz nasıl etkilendi?

Ömer Orhan ÖZÇOBAN: Geliştirmekte olduğumuz Endüstri 4.0 sistemimiz var. Bunu firmamızda hayata geçirmeye çalışıyoruz. Hala devam etmekte olan e-ticaret satışlarımız var. Bunlarla ilgili yatırımlar yapıyoruz. Kısa vadede 8-10 katına çıkartmak istiyoruz.

Uzun vadede mevcut kapasitemizi yüzde 50 artırarak, ihracatımızı 80-90 ülkeye çıkartmak ve bu anlamda da ülkemize katkı sağlamaya devam etmek.

Turhan ALYAKUT: Son olarak ne söylemek istersiniz?

Ömer Orhan ÖZÇÖBAN: İnşallah pandemiyi ülkece hızlı bir şekilde atlatırız. İnşallah ikinci dalga olmaz. Sağlık ve huzurla işlerimize bakarız.

Bize bu fırsatı sunduğunuz için teşekkür ederiz.

Renginar SALİ

 

 

 

YORUM YAP