Sultan Aşkın’dan muhalefete ‘Vizyon Dersi’

Sultan Aşkın’dan muhalefete ‘Vizyon Dersi’

10.07.2020 21:06:43

MHP Grubu adına Silivri Belediyesinin 2019 yılı faaliyet raporu hakkında söz alan Sultan Aşkın, CHP'lilerin vizyonsuzluk eleştirilerine yanıt verdi.

Faaliyet raporuna ilişkin Milliyetçi Hareket Partisi adına Sultan Aşkın söz aldı. Aşkın şöyle konuştu: “Öncelikle bu faaliyet raporunda yer alan hizmetlerin hayata geçmesinde başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkesi Milliyetçi Hareket Partisi Grubumuz ve Silivri halkımız adına teşekkürlerimi sunuyorum. Seçimden sonraki bir yıl içerisinde Silivri'miz, ülkemiz hatta dünya zorlu bir süreçten geçti ve geçmeye de devam ediyor. Önce merkez üssü Silivri açıkları olan depremler, daha sonra korona virüs salgını ile mücadele ile geçen bir yıl oldu.

“TÜM BU OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN FAALİYET RAPORU SEÇİMDE VAAT EDİLEN HİZMETLERİN VE HİZMET ANLAYIŞININ VÜCUT BULMUŞ HALİDİR”

Ama yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen üzerinde görüştüğümüz faaliyet raporu seçimde vaat edilen hizmetlerin ve hizmet anlayışının vücut bulmuş halidir.

Yerleşimi 860 km2 gibi büyük bir alana yayılmış olan Silivri'mizin merkezi ile köylerine eşit hizmet etmenin mümkün olabileceğinin bir kanıtı, adil, şeffaf ve eşitlikçi bir hizmet anlayışı ile kaynakların doğru kullanıldığı örnek bir sosyal belediyecilik anlayışının ispatı niteliğinde bir faaliyet raporu.

“BİZİM DERDİMİZ SİLİVRİ”

Faaliyet raporuna ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü olarak Süheyl bey söz aldı fakat konuşmasının açıkçası çok küçük bir kısmında Silivri'mize yer verildi. Açıkçası bundan üzüntü duydum. Keşke Silivri'miz için konuşsaydık çünkü bizim derdimiz Silivri.

“HÜKÜMET ORTAĞI DEĞİL AMA HER ZAMAN DEVLET VE MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ”

Konuşmasının bir bölümünde “Hükümet ortağı olarak hizmet bekliyoruz” dedi. Bu yanlışlığı da düzeltmek istiyorum. Biz hükümet ortağı değiliz ama Cumhur İttifakı paydaşı olarak hükümetimizin, devletimizin ve milletimizin her zaman yanındayız.

“BAŞKANIMIZI TAKDİR ETMENİZİ BEKLİYORDUK”

Silivri'ye hizmet noktasında da Belediye Başkanımızın Ankara temasları hepinizin malumudur. En az ayda bir kere kendisi bizzat giderek hizmetleri Silivri'ye getirme noktasında çaba göstermekte ve neticelerini de almakta. Bu konuda da kendisini takdir etmenizi bekliyorduk.

Faaliyetler noktasında da Süheyl beye tavsiyem olacak; şöyle bir Silivri'ye çıktığı zaman bir yıl içerisindeki olumlu değişim ve hizmete kendisi bizzat şahit olacaktır.

“ONUR VE GURUR DUYUYORUZ”

Polis Harekatı Yerleşkesi kurulması noktasında da bir eleştiri getirildi. İtirazı da açıkçası anlamlandırmakta zorlandık. Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman polisimizin, askerimizin yanındayız ve burada yerleşkenin yapılmasından dolayı onur ve gurur duyuyoruz.

VİZYON NEDİR?

Süheyl bey vizyon kelimesini de ağızından düşürmedi. Vizyon nedir arkadaşlar? Ben size vizyon nedir söyleyeyim.

“MALİ AÇIDAN DOĞRU BİR YÖNTEMDİR”

Vizyon; belediyenin geçmiş döneme ait 20 milyonun üzerinde borcunu öderken, yeni borç yapmadan vatandaşa hizmet etmektir yani mali açıdan doğru bir yönetim.

“TASARRUFLU BİR YÖNETİM ANLAYIŞI”

Vizyon; İstanbul'da çöp toplama işini kendi imkan ve kaynaklarıyla yapan tek belediye olarak bir yılda 13,5 Milyon lira 5 yılda 67,5 Milyon lira tasarruf ederek bunu Silivri'ye hizmete harcama, yani  tasarruflu bir yönetim anlayışı.

“KAYNAKLARIN DOĞRU KULLANMAK”

Vizyon; belediyenin kimin kullandığı belli bile olmayan arazilerine sahip çıkarak belediyemize 3.5 milyon gelir sağlamak. Belediyenin taşınmazlarını üç beş kuruş kira bedelleri ile ki onları bile tahsil etmeden 10 yıl boyunca kullandırtmamak yani kaynakların doğru kullanılması anlayışı.

“ÇİFTÇİNİN, KÖYLÜNÜN BELEDİYESİ OLMAK”

Vizyon; belediye bütçesine hiçbir yük getirmeden daha önce kullanılmayan belediyemize ait 300 dönüm araziye arpa ekerek, ücretsiz bir şekilde dar gelirli köylümüze tohumluk arpa ve saman desteği sağlamak yani çiftçinin, köylünün belediyesi olmak.

“SİLİVRİ HALKINA SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE HİZMET ETMEK”

Vizyon; belediyeye ait sosyal tesisler ile ilk kapalı yüzme havuzu ile ilk kültür merkezi projesiyle sağlık ocaklarıyla İstanbul'un ilk engelsiz park projesi ile Silivri halkına sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet etmek.

Vizyon işte budur arkadaşlar, gerisi hikaye, iş bilmemek.

Bu anlayışın ve başarılarının artarak devam edeceğinden hiç kuşku duymadan grubumuz adına tekrar teşekkür eder başarılar dilerim.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP