“Sizlerle yol yürüyeceğime söz veriyorum”

“Sizlerle yol yürüyeceğime söz veriyorum”

6.03.2020 15:33:15

Silivri Belediyesi Mahalle Evleri Dünya Kadınlar Günü Özel Sergisi bugün protokol üyelerinin katılımıyla açıldı. Başkan Yılmaz, hanımefendilerin kendisine yerel seçim sürecinde verdiği desteğe teşekkür ederek, “Şimdi sıra bende, sizlerle yol yürüyeceğime söz veriyorum.” dedi.

Silivri Belediyesi Mahalle Evleri Kadınlar Günü Özel Sergisi, bugün protokol üyelerinin katılımıyla Silivri Belediyesi 4. salonda açıldı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, CHP İlçe Başkanı Berker Esen, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İyi Parti İlçe Başkanı Refik Bek, Belediye Meclis Üyeleri, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, siyasi partilerin diğer temsilcileri ve çok sayıda davetli serginin açılışına katılanlar arasındaydı.

YILMAZ: SİZLERLE YOL YÜRÜYECEĞİME SÖZ VERİYORUM

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, konuşmasına şehitlerimize rahmet, kederli ailelerine başsağlığı  dileyerek başladı, millet olarak birlik ve beraberlik içinde engellere aşmamız gerektiğini savundu. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün hepimizin hayatında en önemli yeri olan annelere, eşlere, sevgililere, hanımefendilere dokunmak için buradayız. Başta annem, eşim ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Sizlerle beraber olmak her zaman bana büyük mutluluk veriyor. Seçimden önce sizden destek istemiştim. Seçilirsem hanımefendilerle beraber arzu ettiğimi söyledim. Çok şükür uzattığım eli havada bırakmadınız ve sımsıkı yakaladınız. Bana büyük destek verdiniz. Şimdi de sıra bende. Beş yıl boyunca sizlerle yol yürüyeceğime söz veriyorum.

“ESERLERİNİZİN EKONOMİYE KATILMALARI NOKTASINDA ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

Mahalle Evlerinde hanımefendilerimizin yaptıkları eserler çok önemli. Hem sosyalleşmeniz, hem hanenize bir gelir getirici kalem olması noktasında önemli bir çalışma. Yanılmıyorsam göreve geldiğimizde 13 adet mahalle evimiz vardı. Mahalle sayımızı 21'e çıkaracağız. Köylerdeki hanımefendilerin de merkezdeki imkânlardan yararlanmalarını istedik. Onları tiyatroya götürdük. Yapmaya da devam edeceğiz. Yapılan güzel eserlerin aynı zamanda bir kooperatif mantığıyla ekonomiye katılmaları noktasında çalışmalar yapmak üzere size söz vermek istiyorum. Köy Pazarımızın caddeye bakan bölümünü sebzecilere değil, sizlere tahsis ettik. İnşallah yaz ayına kadar Vakkas Köprü de açılacak. Yaya trafiğine açık olacak. Köprünün üzerinde de sizin ürünlerinizin teşhir edildiği ve satışının yapıldığı alanları da planlıyoruz. Yaptığınız çalışmalar için sizlere teşekkür ediyorum. Hep arkanızda, yanınızda olmaya söz veriyorum. Kadınlar Gününüz kutlu osun.”

Açılışın ardından sergi gezilerek Mahalle Evleri'ndeki kadınların ürünleri incelendi.

Sergi 11 Mart 2020 tarihine kadar ziyaretçilere açık kalacak.

Renginar SALİ

YORUM YAP