Robotik Kodlama Ekibimiz Estonya’da

Robotik Kodlama Ekibimiz Estonya’da

2.12.2019 14:49:37

Atatürk Anadolu Lisesi Robotik Kodlama Ekibi, Estonya'da düzenlenen dünyanın en büyük Robotik Yarışması olan Robotex International'da PİKA V.2 adlı insansız hava aracı icadını tanıtıyor.

Geçtiğimiz günlerde Antalya'da gerçekleştirilen Robotex International Turkey Yarışması'nda, Liseler Arası Yarışma'da Girişimcilik Kategorisi'nde 100 tam puan alarak Türkiye Birincisi olup Estonya, Amerika, Kanada, Çin, Japonya'daki Robotex International Yarışmasına katılmaya hak kazanan Atatürk Anadolu Lisesi Robotik Kodlama Ekibi, geçen hafta Estonya'ya gitti.

İstanbul Kalkınma Ajansı destekli Stem Et Ne Olur, Kodla Senin de Olur Projesi kapsamında çalışmalarını yürüten ilçemiz ekibi, Estonya'da düzenlenen dünyanın en büyük Robotik Yarışması olan Robotex International'da PİKA V.2 adlı insansız hava aracı icadını tanıtıyor.

Atatürk Anadolu Lisesi Öğretmeni Güray Kartal ve Robotik Kodlama Öğrencileri Emir Halit Tuzcuoğlu ve Atila Özkanat'a okulun Müdür Yardımcısı Ahmet Demir ve İSTKA Projesi Koordinatör Yardımcısı Emine Yıldırım da eşlik ediyor.

Robotik Kodlama Ekibimizin standı katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.  

İSTKA Projesi Koordinatör Yardımcısı Emine Yıldırım, projenin her zaman destekçisi ve yarışmaya katılımlarını teşvik eden Silivri Kaymakamı Ali Partal'a, İSTKA Projesinin ortağı İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tamer Dodurka'ya, Silivri Sanayici İş Adamları Derneği (SİAD) Başkanı  Hakan Kocabaş'a, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay'a, Projeden Sorumlu Şube Müdürü Erdal Aslan' a ve sponsor olan Karınca Filtre ve Çağ Kabara'ya çok teşekkür etti.

Renginar SALİ

YORUM YAP