Özel çocukların sanat sergisi açıldı

Özel çocukların sanat sergisi açıldı

6.12.2019 15:55:44

Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin, Görsel Sanatlar Dersi, El Sanatları Dersinde ve Mozaik Kursu'nda yaptıkları sanat çalışmaları sergilendi.

Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Uygulama Okulu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği “Bizim Renkler” adlı sergisi dün Yaşar Kemal Fuaye Salonu'nda açıldı. Açılışa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulbari Alp, okul müdürleri, Eğitim İş Silivri Temsilcisi Hasan Okan, Büyük Birlik Partisi Silivri İlçe Başkanı Ramiz Aksu, Silivri Belediyesi Kültür Müdürü Meral Terlikçi, Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi Müdürü Meral Demir, okulun gönüllüsü İnci ve Arif Aydar, Silivri Kent Konseyi Engelsiz Meclis Başkanı Aysel Akbulut ve çok sayıda davetli katılanlar arasındaydı.
Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Birol Çetin, Müdür Yardımcısı Emine Yıldırım, öğretmen ve öğrencileri hazır bulundu.
Okulun kardeş kurumu Sarten Ambalaj A.Ş. ile dört yıldır sürdürülen takvim çalışmaları kapsamında Görsel Sanatlar ve El Sanatları öğretmenlerinin rehberliğinde öğrencilerin Sarten firmasının ürettiği kapakları kullanarak 2020 yılı takvimlerine fotoğrafları bastırılmak üzere hazırlanan eserler sergilendi. Bunların yanı sıra hafta sonları uygulanan tam gün tam yıl eğitim kapsamında Mozaik Kursu'nda ve Görsel Sanatlar Atölyesi'nde üretilen eserler de yer aldı. Serginin açılış konuşmasını yapan Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdür Yardımcısı Emine Yıldırım, sergide emeklerinden dolayı Görsel Sanatlar Öğretmeni Aylin Solmaz ve Alime Okyay'a, El Sanatları Öğretmeni Ayla Kaya Bitirmiş'e okul müdürlüğü adına teşekkür etti. Yıldırım, kendilerine bu imkanı sağlayan İlçe Kaymakamı Ali Partal ve Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a teşekkür etti.
Açılışın ardından özel çocukların, öğretmenleri rehberliğinde ürettikleri eserler incelendi. Çalışmalar beğeni topladı.
Sergi, 6 Aralık 2019 (bugün) sona erecek. Okula ve özel çocukların eğitimine katkıda bulunmak isteyenler eserlerden satın alabilmekte.
Renginar SALİ

YORUM YAP