“Ölenlere rahmet dileyerek sorumluluktan kurtulamayız”

“Ölenlere rahmet dileyerek sorumluluktan kurtulamayız”

8.02.2020 12:56:32

CHP Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı, ülkemizde peş peşe yaşanan afetlere değinerek, “Tedbiri almayan kim varsa bu konuda sorumlu olarak kabul edilmesi gerekir” dedi.

Silivri Belediyesi Şubat Ayı Meclis toplantısında söz alarak ülkemizde peş peşe yaşanan afet ve tedbirsizliklere değinen CHP Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı, sorunların çözülmesi gerektiğini savundu.

KIRKICI: SORUNLARI ÇÖZMEMİZ GEREKİYOR

Kırkıcı şöyle konuştu:  “Ne yazık ki peş peşe yaşanan acılı afet, tedbirsizlik ne derseniz deyin, yasa boğmuş durumda. Elbette bugün bazı şeyleri konuşamayabiliriz ama bu acının bulutlarını dağıttıktan sonra toplum ve devlet olarak, belediyeler dahil bütün kuruluşlar olarak afetlere karşı bu tür tedbirsizliklere karşı neler yapılması gerektiğini aklımızla kolektif bir düşünceyi taşıyarak, sorunları çözmemiz gerekiyor. Depremler ve afetler değil, tedbirsizlikler öldürüyor.  Kimi zaman cahilliğimiz yada bilgisizliğimiz, kimi zaman rant kaygılarıyla gerekli önlemleri alamadığımız durumlar yaşanmakta. Bunları oturup konuşmak lazım.

“TEDBİRİ ALMAYAN KİM VARSA SORUMLU KABUL EDİLMELİ”

Yalnızca ölenlerin arkasından rahmet dileyerek, sorumluluktan kurtulamayacağımız ortada. Elbette bunun siyaseti olmaz ama tedbiri almayan kim varsa bu konuda sorumlu olarak kabul edilmesi gerekir. Ünlü bir yazar şöyle demiş; “Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız o ülkedeki insanların nasıl öldüğüne bakacaksınız. “ Hakikaten de öyle. Gelişmiş ülkelerde bu tür afetler yaşanıyor ama toplumu sarsmayacak sonuçlarla geçiştiriliyor. Dolayısıyla bizim bunlara çok daha fazla dikkat etmemiz lazım. Çok daha fazla önlem almalıyız.

Bugün tüm kalbi duygularımızla ölenlere rahmet diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun.”

Renginar SALİ 

YORUM YAP