Anıl Akıncıoğlu

NBA'de sezon bitti

NBA'de normal sezonu tamamladık. Playofflar için gün saymaya başladık. Doğuda eşleşmeler bu gece oynanan Wizards-Indiana play-in maçı ile tamamlanmış oldu. Bu eşleşmeler 76'ers-Wizards, Nets-Celtics, Bucks-Heat ve Knicks-Hawks oldu. Kimine göre lige heyecan katan bana göre ise emek hırsızlığı olan play-in sistemindeki mücadelelerin ilkinde (9. ve 10.'nun maçı) Indiana muazzam bir hücum performansı ile 144 sayı atarak kazanmayı bildi. 7. sırayı belirleyen (7. ve 8.'nin maçı) Celtics-Wizards maçını ise Tatum'un 50 sayılık Kobe esintileri sunduğu oyunu ile Celtics kazandı. Brown'un yokluğunda Nets serisinde müthiş skor potansiyeline sahip rakibine karşı ne kadar şansları var pek emin değilim. Ama Durant-Tatum eşleşmesi izleyeceklere muazzam bir seyir zevki vaat ediyor. Bucks-Miami serisi ise muhtemelen sürprize en açık seri olacak Doğu'da. Butler'ın  bu seride yapabileceklerini kendisi bile kestiremiyordur. Giannis giti müthiş bir boyalı alan canavarını Adebayo'nun ne kadar savunabileceği muthemelen serinin gidişatını doğrudan etkileyecek. Knicks-Hawks serisi biraz kalite açsınından diğer serilerin altında kalsa da bu 4-5 eşleşmeler her zaman mücadeleci ve keyifli olmaya aday maçlar olmuştur. MIP ödülünün tartışmasız en büyük adayı olan Randle ve müthiş yetenek Trae Young'ın mücadelesini izleyecek olanların keyif alacağını düşünüyorum. Son eşleşme ise saatler önce belli olan 76'ers-Wizards serisi. 76'ers ağır favori olarak görülse de araları gergin olan Embiid-Westbrook ikilisini izlemek gerilim ve aksiyon severler için bulunmaz nimet. Açıkçası kafasını seriye vermiş bir 76'ers süpürgeleri hazırlamaya başlayacaktır. Özellikle Doğu playoffunda 76'ers'ın yolu çok da taşlı değil gibi gözüküyor. Playofflarda dinç kalmanın ve sakatlık yaşamamanın önemini düşünürsek en az konferans finali yapacağını, tavanlarının ise yüzük olduğunu düşünüyorum.

Batı'da ise 3 eşleşme belli olmuş durumda: Suns-Lakers, Nuggets-Blazers, Clippers-Mavericks. Jazz ise bu gece oynanaycak Warriors-Grizzlies eşleşmesinin galibi ile oynayacak. Play-in saçmalığının Batı'daki Lakers-Warriors karşılaşması bizim için ayrı bir değer taşıdı. 2015-2018 senelerinde NBA Finallerinde karşı karşıya gelmiş Curry-LeBron mücadelesinin taze halini izlemiş olduk. Hakem kararlarının çok tartışıldığı maçta LeBron James'in attığı maç kazandıran üçlük sayesinde 7. sırayı kapan Lakers her ne kadar kazanmış olsa da özellikle ilk yarı ligin en iyi savunma ratingine sahip takımı olmasına rağmen çok kötü bir savunma yaptılar. hatta Warriors resmen Lakers'a savunma dersi verdi. Curry aslında elinden geleni yaptı ve 37 sayı ile gücünü gösterdi ancak Lakers'ın kadro kalite farkı ikinci yarı itibariyle çıkmaya başladı.

  1. çeyreğin ortasına kadar sahada olduğunun kendi bile farkına varamayan Davis de devreye girince, haliyle galibiyetten uzanmayı başardılar. Ancak bu oyun ile Suns serisinde ayakta kalmaları mümkün değil. Ama LeBron'un playoffu bu oyun ile geçireceğini sanmıyorum ve Lakers'ı bu seride iki takımın da olağan oyunları ile düşündüğümüzde favori görüyorum. Nuggets-Blazers serisi ligin bu sene en iyi performansını oynayan pivotu ve muhtemel MVP'si Jokic ile playoff performansıları denince son yıllarda akıllara gelen yegane isimlerden Lillard'ın mücadelesini izlemek gerçekten çok keyifli olacak. Winnerlık farkını ve Nuggets'ta Murray'in sakatlığını hesaba katarsak benim bu seride favorim Blazers. Clippers ve Dallas aynı cümlede geçince Clippers taraftarları bir ürperebilir. Onlar için çok hoş olmayacak hatıralar canlanabilir gözlerinde ama normal sezon ve playoff performansları arasında her zaman farkları olur. Kawhi Leondard gibi bir playoff canavarının bu seride tek başına olan Doncic'e çok şans vereceğini düşünmüyorum ve Clippers'ı favori görüyorum. Bu gece oynanacak olan Warriors-Grizzlies maçını ise Warriors'ın kazanıp Jazz ile eşleşebileceğini düşünüyorum.

Dilerim playoff keyifli ve mücadele dolu geçer, biz basketbolseverler de basketbola doyarız.

YORUM YAP