Miniklerin Isıttığı Patiler Projesi seminerleri başladı

Miniklerin Isıttığı Patiler Projesi seminerleri başladı

3.04.2018 10:19:55

Miniklerin Isıttığı Patiler Projesi kapsamında seminerler başladı ve ilk seminer 30 Mart 2018 tarihinde Turgut Reis İlkokulunda verildi.

Çocukların sokak hayvanlara karşı duyarlılığını arttırmak, onlara nasıl davranmaları gerektiğini öğretmen ve merhamet duygusu kazandırmak amacıyla geliştirilen Miniklerin Isıttığı Patiler Projesi'nde ikinci aşamaya geçildi. Kedi evlerinin alımı, boyanması ve dağıtımının ardından okulda seminerlere başlandı. 30 Mart 2018 tarihinde Turgut Reis İlkokulu'nda ilk seminer gerçekleştirildi. Proje sahibi Turgut Reis İlkokulu öğretmeni Berna Kocaoğlu, projeye dahil ettiği Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Okulu Merkezi ve öğretmeni Aylin Solmaz, desteğini esirgemeyen eğitim gönüllüsü İnci Aydar, Silivri Belediyesi Veteriner Müdürlüğünü temsilen Veteriner Hekim Oktay Can, projeye maddi destek sağlayan SARTEN Ambalaj Sosyal Sorumluluk Ekibi, SİHAYDER Başkanı Şukran Sunç Çakır, Turgut Reis İlkokulu Müdürü Hakan Can ve Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Karaman, ilk seminerde çocukları yalnız bırakmadılar. Silivri'de sokak hayvalarına farkındalık yaratmak amacıyla büyük bir ekip olarak çıkılan yolda projenin ülkemize örnek olması ve her yere yayılması temenni olarak paylaşıldı.

AYDAR: PROJEMİZ TÜRKİYE'DE BİR İLK
Eğitim gönüllüsü ve hayvansever İnci Aydar, Miniklerin Isıttığı Patiler Projesi'nin Silivri'de ve Türkiye'de bir ilk olduğunu söyleyerek, duyarlılık gösterip katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Aydar, proje kapsamında yapılacak çalışmalardan söz ederek, tüm okullara ulaşmak istediklerini ve çalışmanın tüm ülkeye yayılması için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını paylaştı.
Silivri Belediyesi Veteriner Hekimi Oktay Can, slayt eşliğinde çocuklara hayvanları anlattı. Onların duygularından ve ihtiyaçlarından bahseden Can, nasıl davranılması gerektiğine dair tavsiyelerde bulundu. Veteriner Hekim, köpek sahiplenmek istendiğinde nereye başvurulması gerektiği konusunda da öğrencileri bilgilendirdi.
Seminer sonunda öğrencilere köpeklerle iletişim konulu boyama kitapları hediye edildi.
Miniklerin Isıttığı Patiler Projesi kapsamında her hafta cuma günleri Silivri'de bir ilkokul ziyaret edilip seminer verilecek. Ayrıca her okula bir adet kedi evi ve her öğrenciye de köpeklerle iletişim konulu bir boyama kitabı hediye edilecek.

Renginar SALİ

YORUM YAP