MEB, tepkiler üzerine inceleme başlattı

MEB, tepkiler üzerine inceleme başlattı

27.01.2020 11:20:43

Milli Eğitim Bakanlığı, Rehber öğretmenlerine hizmet içi eğitimler kapsamında dağıttığı "Psikososyal Önleyici Destek Programı" kitabında yer alan görseller nedeniyle oluşan tepki üzerine inceleme başlatmak zorunda kaldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Rehber öğretmenlerine hizmet içi eğitimler kapsamında dağıttığı "Psikososyal Önleyici Destek Programı" kitabında yer alan görseller tepki topladı. Kitapta yer alan görsellerde kötü davranan kadınların başı açık, iyi davrananların başı kapalı resmedildi. Konu ulusal basına yansıdı ve toplumun tüm kesimlerinden tepki topladı.

EĞİTİM İŞ: MEB'İ KINIYORUZ

Eğitim İş Sendikası, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “MEB'in rehber öğretmenlere dağıttığı kitaplarda, çocuklara cinsel istismar ve şiddet uygulayan kadınlar başı açık, şefkat gösteren kadınlar ise türbanlı olarak resmedildi.

MEB'in algı yaratma ile çocuklarımızın beynini yıkamaları, eğitime ayrıştırıcı zihniyeti bulaştırmaları asla kabul edilemez.” ifadelerine yer verdi.

MEB: İNCELEME ÇALIŞMALARI BAŞLATILMIŞTIR

Milli Eğitim Bakanlığı, tepkiler üzerine konuyla ilgili 23 Ocak 2020 tarihinde açıklama yapmak zorunda kaldı. Açıklama şöyle: “Rehberlik öğretmenlerine hizmet içi eğitimler kapsamında sunulan eğitici eğitimi programı kitabında yer alan görsellerle ilgili medyaya yansıyan haberler hakkında aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Hizmet içi eğitimler için 2017 yılında hazırlanan "Psikososyal Önleyici Destek Programı" kitabı söz konusu haberin manşet bölümünde iddia edildiği gibi öğrencilere yönelik değil, rehberlik öğretmenlerinin mesleki gelişimine kaynak olarak sunulmuştur.

Söz konusu haberde, kitapta yer alan 150'nin üzerindeki görsel içerisinden yalnızca 4 görsel bir araya getirilerek bütünü yansıtmayan maksatlı bir algı oluşturulmak istendiği görülmektedir.

Hazırlanan kitap içeriğinde söz konusu haberde iddia edildiği gibi bir algının oluşup oluşmadığının araştırılması için ön değerlendirme ve inceleme çalışmaları başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.”

Renginar SALİ

YORUM YAP