Kurfallı’ya Emin Ezel Gencoğlu Sağlık Evi

Kurfallı’ya Emin Ezel Gencoğlu Sağlık Evi

28.08.2020 12:14:28

Silivri Belediyesi'nin girişimleri ile Kurfallı'da bulunan eski lojman yapısı iş insanı Süleyman Gencoğlu tarafından baştan aşağı yenilenerek, Emin Ezel Gencoğlu Sağlık Evi olarak hizmete girmek üzere gün sayıyor.

Kurfallı'da yıllardır atıl durumda bulunan bir dönemin ‘milli eğitim lojmanı' Silivri Belediyesi'nin öncülüğünde iş insanı Süleyman Gencoğlu tarafından ‘sağlık evi' olarak düzenleniyor. Baştan aşağı yenilenen yapının yapım işini Gencoğlu üstlendi. Aile Hekimlerinin bölge halkına hizmet vereceği yeni mekan sağlıkçıları muhtarlık binasında hasta kabulünden, vatandaşları kahve önünden geçerek muayene olmaktan kurtarmakla kalmayacak sağlıklı, hijyenik bir ortamda tedavi imkanına kavuşturacak.

EMİN EZEL GENCOĞLU SAĞLIK EVİ KISA BİR SÜRE SONRA KURFALLI HALKININ HİZMETİNDE

Yapılan çalışma ile ilgili gazetemize değerlendirmede bulunan Süleyman Gencoğlu, “Kurfallı'ya rahmetli babam Emin Ezel Gencoğlu anısına bir sağlık ocağı yaptırma düşüncem yıllardır vardı. Sağlık Ocağı yapılsa da doktor ve hemşire görevlendirilemeyeceği için zamanla yapının atıl duruma düşeceği endişesini paylaşınca yetkililer biz de Sağlık Evi'nin bölgemize kazandırılmasına katkı sunalım o zaman dedik. Silivri Belediyesi'nin bizlere tanıdığı fırsat ile Emin Ezel Gencoğlu Sağlık Evi, büyük bölümü tamamlanan çalışmaların ardından, kısmetse 20 güne kadar hizmet vermeye başlayacak.

Salgın nedeniyle bölgemiz de nüfus açısından hareket kazandı. Aile Hekimi, Kurfallı'ya geldiğinde muhtarlık binasında hasta kabul ediyordu. Aynı yerde kahvenin de bulunması kadınlarımız açısından özellikle belli bir tedirginliğe sebep olmaktaydı. Sağlık evinin bağımsız, yenilenen bu yerde hizmet vermesiyle sağlık ve hijyen ortamı tamamlanmış, kadınlarımızdan gelen şikayetler de çözüme kavuşturulmuş olacak” dedi.

BAŞKAN YILMAZ'DAN GENCOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Kurfallı bölge sakinlerinin sağlık açısından önemli bir ihtiyacının giderilmesinde kendilerine destek sunan Süleyman Gencoğlu'na teşekkür ederken, yatırımın bölge halkına hayırlı uğurlu olması temennisini, “Birlikte daha güçlü, paylaştıkça daha mutlu oluruz. Emin Ezel Gencoğlu Sağlık Evi Kurfallı'ya hayırlı olsun” ifadesiyle belirtti.

Sevginar SALİ

YORUM YAP