Kalaycı: Özveri ve fedakârlıkla her gün yenilenerek görevimizi yerine getireceğiz

Kalaycı: Özveri ve fedakârlıkla her gün yenilenerek görevimizi yerine getireceğiz

5.04.2021 13:40:12

MHP'nin yeni dönem Grup Sözcüsü Erdoğan Kalaycı kapsamlı bir değerlendirme ile ilk konuşmasını gerçekleştirdi.

Silivri Belediye Meclisi'nde MHP Grup Sözcüsü olarak ilk performansında Erdoğan Kalaycı, Başbuğu Alparslan Türkeş'i andı, yerel yönetimlerinin 2. Yıldönümüne atıfta bulunarak yönetim anlayışları hususunda kısa bir değerlendirme yaptı. Kalaycı, açıklamasında emekli orgenerallerin bildirisi ile gündemdeki birkaç konuya daha değindi.

Kalaycı'nın konuşması aynen şu şekilde: “Silivri Belediyesi Meclisi 2021 Yılı Nisan Ayı Meclis Toplantısının 1. Birleşiminin 1. Oturumunun hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz almış bulunuyorum. Nisan ayı meclis toplantılarımız ve alacağımız kararların ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.

“BAŞBUĞUMUZU SAGYI, SEVGİ VE RAHMETLE YAD EDİYORUM”

Sözlerime başlamadan önce Türk milletinin gönlünde mümtaz ve müstesna bir yeri, Türk Siyaset ve devlet hayatında muhterem iz ve eserleri bulunan, partimizin kurucu genel başkanı, ebedi liderimiz Başbuğumuz Alparslan Türkeş beyi vefatının 24. yıldönümünde rahmet, minnet ve özlemle anıyorum.

Merhum liderimiz, her şeyden önce dava adamı, inandığı değerleri hayatının mihveri yapan, bununla kalmayıp ruhunun derinlerine işleyen, bu değerleri hem yaşayan hem de yaşatan vakarlı bir insandı.

Onun hatırasına bizler sonsuza dek sahip çıkacağız. Bizlere bıraktığı mukaddes davasını engellere, tuzaklara rağmen yaşayacağız ve geleceğe taşıyacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle gönlümüzdeki yeri hiç değişmeyecek olan Başbuğumuzu saygı, sevgi ve rahmetle yad ediyorum.

“SİYASETE AHLAK, ADALET VE KALİTE KATMANIN PEŞİNDE OLDUK”

Meclis üyesi seçildiğimizin 31 Mart 2019 tarihinden bu yana iki yıl geçmiş bulunmakta. Bu geçen günler boyunca ilçemize katkı sağlamak, vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, geleceğimizin teminatı gençlerimize yaşanabilir bir kent bırakmak adına Milliyetçi Hareket Partisi olarak Cumhur İttifakının var oluş ilke ve ölçülerine sadık bir anlayışla gayretler gösterdik. İnsanımıza tepeden bakmadan, insani hasletleri gözeterek, azı çok yapmak için vatandaşlarımızla bir olduk. Gariplere, muhtaçlara, darda kalmışlara ulaşmak, siyasete ahlak, adalet ve kalite katmanın peşinde olduk.

“MİLLİYETÇİ HAREKET VARSA UMUTLAR DİRİDİR”

Belediyeciliğin gönül işi olduğunu düşünerek ve unutmayarak öncelikle hissettik, paylaştık ve ülkülerimize adandık. Ayırmak, dışlamak, ötekileştirmek gibi hasletleri asla ilkelerimiz arasına almadan hizmet gayretinde bulunduk. Bizim belediyecilik anlayışımızda dürüstlük, gönül, sabır, samimiyet, cömertlik ve sevgiyle sorunlara odaklanmak vardır. Milliyetçi Hareket varsa umutlar diridir.

“ÖZVERİ VE FEDAKÂRLIKLA HER GÜN YENİLENEREK GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRECEĞİZ”

Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyeleri olarak, yine çare bekleyenleri, dertlerinden bunalanları, bir el bekleyenleri kucaklayacağız. Ayrımcılık yapmadan, partizanlığa heves etmeden, emaneti heba etmeden, gece gündüz demeden hizmetimize devam edeceğiz. Daha güzeline, daha fazlasına, daha çoğuna ulaşmak için mücadele edeceğiz.

“DERTLERE DEVA OLMAK ADINA DÖRT ELLE SARILARAK GÖREVİMİZİ LAYIKIYLA YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Kimin hangi partiye oy verdiğini gözetmeksizin, özveri ve fedakârlıkla her gün yenilenerek, tazelenerek görevimizi yerine getireceğiz.

“Önce Ülkem ve Milletim, sonra partim ve ben” diyen Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin fikirleri ile önümüzdeki dönemde de vatandaşlarımızla empati kurarak, dertlere deva olmak adına dört elle sarılarak görevimizi layıkıyla yapmaya çalışacağız.” 

MHP, EMEKLİ AMİRALLERİN BİLDİRİSİNİ KINADI

Emekli orgenerallerin bildirisine de değinen Kalaycı, “Dün ülke gündemine düşen kıymetleri kendilerinden menkul bir kısım emekli amiralin kamuoyuna açıkladıkları bildiri ile amaçlananları ve yapılmaya çalışanların, MHP olarak kabul edilemez olduğunu ve şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyorum.

Demokrasimizin gelişmesini sekteye uğratan, vesayetçi zihniyetle miller iradesine yönelik bu tür müdahalelere hukuk yolu ile en büyük cezaların verilmesi gerektiğine inanıyoruz” şeklinde görüşünü ortaya koydu.

ÖNEMLİ GÜN VE OLAYLARA DEĞİNDİ

Kalaycı önemli günlere dair paylaşımında ise şunları ifade etti: “Nisan ayı, milli ve manevi değerlerimizi bir arada yaşayacağımız bir ay olacak. Yine bu ay içerisinde yer alan bazı önemli gün ve haftalar ise hepimizi duyarlı ve dikkatli olmaya davet etmekte.

“KANSER İLE MÜCADELE EDEN HASTLARIMIZA ŞİFA DİLİYORUZ”

Nitekim bunlardan birisi, 1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası'dır. Halkımızın kanser hastalığı konusunda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve farkındalık kazanması çalışmalarının artırılması amacıyla her yıl 1-7 Nisan tarihleri “Kanser Haftası” olarak belirlenmiştir. Kanser ile mücadele eden tüm hastalarımıza şifa diliyor, erken teşhisin önemini hatırlatıyoruz.

“OTİZMLİ BİREYLER TOPLUMUMUZ ZENGİNLİĞİ”

Otizm, doğuştan gelen gelişimsel bir farklılık. Otizmli çocuklarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, toplumumuzun zenginleştirecek ve güçlendirilecek. Geride bıraktığımız 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle otizmli çocuklarımıza, kardeşlerimize ve ailelerine sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

“AVUKATLAR GÜNÜ'NÜ KUTLUYORUZ”

5 Nisan Avukatlar Günü vesilesiyle, insan hakları ve hukukun üstünlüğü esası içerisinde, kişilerin ve toplulukların temel hak ve hürriyetlerinin savunulmasında, adaletin tecelli etmesinde büyük sorumluluğu olan tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutluyoruz.

“DÜNYA SAĞLIK HAFTASI'NI TEBRİK EDİYORUZ”

7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası'nda, gece gündüz demeden büyük özveriyle emek veren, yaşadığımız bu zorlu süreçte kahramanca görevlerini yerine getiren tüm sağlık çalışanlarımızın 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası'nı tebrik ediyoruz.

“ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN”

9 Nisan Mimar Sinan Anma ve Mimarlar Günü vesilesiyle, dünya mimarlık tarihinin en önemli şahsiyetlerinden olan Mimar Sinan'ı rahmetle anıyoruz. Tüm mimarların gününü kutluyoruz. Ayrıca ilçemize de Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ın öncülüğünde Cumhur İttifakımızın gayretleriyle restorasyonu tamamlanan 32 gözlü Mimar Sinan Köprümüzün yakın bir zamanda yeniden kullanıma açılacak olmasının sevincini yaşıyor, şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

“TÜRK POLİS TEŞKİLATIMIZIN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ”

10 Nisan Polis Teşkilatının kuruluşunun 176. yıl dönümü vesilesiyle, Türk Polis Teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Görevleri başında şehit olan polislerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Tüm emniyet mensuplarımıza kolaylıklar diliyoruz.

“YÜREKLERİMİZDEN SEVGİ, SOFRALARIMIZDAN BEREKET EKSİK OLMASIN”

13 Nisan Mübarek Ramazan ayı başlangıcı. İslam aleminin özlemle beklediği rahmet, bereket, mağfiret, yardımlaşmaya ayı olan 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'e kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.  Bu mübarek ayda yüreklerimizden sevgi, sofralarımızdan bereket, evlerimizden huzur ve saadetin eksik olmamasını, tuttuğumuz oruçların ve yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz.

“YENİ BİR DOĞRULUŞA KAYNAKLIK ETMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ”

Bundan tam 101 yıl önce, Hacı Bayram Camisi'nde kılınan Cuma namazından sonra dualarla, salalarla, hatimlerle ve kurbanlarla Türkiye Büyük Millet Meclisimiz açıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi, bağımsızlığa duyulan bağlılığın, esarete gösterilen tepkinin, millet egemenliğine karşı vazgeçilmez sadakatin adı oldu.  Egemenliğin aziz milletimiz tarafından kullanılmaya başlandığı 23 Nisan 1920 tarihinin yıldönümünün yeni bir doğruluşa kaynaklık etmesini temenni ediyoruz.

“ÇOCUKLARIMIZIN BAYRAMINI KUTLUYORUZ”

Sevgili çocuklarımızın ve bugünün kendilerine ithaf edildiği dünyadaki bütün çocukların bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz.

“ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ”

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kurucu kahramanları ve vatanımızın selameti için canlarını seve seve ortaya koyan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Cenab-ı Allah hepsinden razı olsun. kabirleri nur dolsun. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar meclis toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP