İçkili yerler denetlendi

İçkili yerler denetlendi

9.08.2019 12:26:01

Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetim Birimi tarafından içki satışı yapılan yerler denetlendi.

Yaz dönemi nedeniyle alkollü içki tüketiminin artabileceğinin söz konusu olması üzerine sahte ve kaçak alkollü içkilerin piyasaya sürülmesi riski nedeniyle tüketicilerin güvenliği ve haksız rekabetin önlenmesi amacıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetim Birimi tarafından içkili eğlence yerleri, içkili lokantalar ve oteller başta olmak üzere, alkollü içki satış yerlerine denetimler gerçekleştirildi.

İlçemizde bu alanda faaliyet gösteren işletmelerde yapılan denetimlerde; Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) belgesi, Maliye Bakanlığının bandrolü olmadan satışa sunulan sahte alkollü içkiler ve işyerleri hijyen yönünden denetlenip halk sağlığının korunması amaçlandı.

İlçe Müdürü Nuri Ertuğrul tüketimin artacağı şu günlerde amaçlarının yaz döneminde vatandaşlarımızın istenmeyen sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalmaması için denetimlerin devam edeceğini belirtti.

Ertuğrul,  ayrıca denetimlere ilişkin İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.

YORUM YAP