Göçengil güven, yönetim kan tazeledi

Göçengil güven, yönetim kan tazeledi

26.12.2017 10:18:29

CHP'nin 16 kişilik ilçe yönetiminde 9 isim değişirken, Asım Kıyıcı, Hacer Gören, Murat Tezeller, Seval Fildiş, Tufan Ersin, Başak Ergin, Koray Daylan, Günay Noyan ve Süleyman Yalçıntaş liste dışı kaldı. Yönetime yeni giren isimler; Rıza Aksu, Ferhat Balin, Melis Baştok, Barış Bayrak, Yalçın Ekinci, Ender Unutan Ersözlü, Emel Sümer Hatipoğlu, Ersin Taşkın ile Ahmet Yücegök oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanlığı 11. Olağan İlçe Kongresini dün Mega Saray'da gerçekleştirdi.

YOĞUN KATILIM
Divan Başkanlığını CHP 24. Dönem milletvekili Süleyman Çelebi'nin, Başkan Yardımcılığının Muharrem Aydoğan ile Katipliğini Saadet Gencoğlu'nun üstlendiği genel kurula CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, CHP'li milletvekilleri Sibel Özdemir, Zeynel Emre ve Bihlun Tamayligil, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Geçmiş dönem Milletvekillerimizden Sıdıka Aydoğan Sarıbekir, CHP geçmiş dönem ilçe başkanlarından Mümin Tuğlu, Talat Soyaslan, Adnan Göksu, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, Saadet Partisi İlçe Başkanı Kadir Tokalı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer ve yönetim kurulu üyeleri, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şaban Erdan, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Alpaslan Çalış ile ekibi, Alevi Dernekleri Başkanı Coşkun Aygören, Hacı Veli Kültür Vakfı Silivri Başkanı Süheyl Kırkıcı, Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan, ADD Başkanı Süleyman Yalçıntaş, Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, Kent Konseyi şu anki başkanı Esin Yalçıntaş ve bir önceki dönem başkanı Dilruba Önal, Kızılay Silivri Şube Başkanı Erkin Erkuş, Amatör Kulüpler Birliği Başkanı Ali Tonta, Gümüşyaka Spor Başkanı Nuri Acundeğer, Çantaspor Başkanı Devrim Uzun, Bulgaristan Göçmenleri Dernek Başkanı Taner Şafak, Samsunlular Dernek Başkanı Bilhan Ahçıoğlu, Güneş Ağası Çetin Ceylan, muhtarlar, STK temsilcileri, partililer katılarak genel kurul heyecanına ortak olanlar arasındaydı.

YENİ YÖNETİM
Suna Göçengil'in Başkanlığında CHP Silivri'nin yeni asil yönetim kurulu şöyle belirlendi; Rıza Aksu, Ferhat Balin, Melis Baştok, Barış Bayrak, Murat Berk, Mustafa Demir, Yalçın Ekici, Ender Unutan Ersözlü, Şenol Fidan, Emel Sümer Hatipoğlu, Gülsüm Onur, Güler Sakallıoğlu, Ersin Taşkın, Halis Yıldız, Gökhan Yonat ve Ahmet Yücegök.
Yedek Yönetim kurulu üyeleri ise şu kişilerden oluştu; Aydın Aydın, Nermin Araç, Ebru Akgün, Hüseyin Toprak, Aysun Sezgin, Tamer Bıyıklı, Mustafa Kıcıroğlu, Sibel Ercan, Haluk Uluşar, Nihal Yılmaz, Nihat Kaya, Tayfun Göksu, Halil Tonbul, Cem Elmas, Bekir Çalışkan, Murat Çil.
İl delegeleri ise şöyle belirlendi; Suna Göçengil, Özcan Işıklar, Berker Esen, Elif Yılmazer, Ahmet Yücegök, Mümin Koçoğlu, Saadet Gencoğlu, Melih Yıldız ve Doruk Bulut.

GÖÇENGİL: SİZLERLE MÜCADELE ETMENİN ONURUNU VE GURURUNU TAŞIYORUM
Faaliyet ve hesap ibra gündem maddelerinin ardından blok liste ile tek başına seçime giden Suna Göçengil, genel kurulda söz alarak yöneticileri ve partililerine teşekkür etti ve de şu mesajları verdi: “Çok değerli CHP'li ailem, Türkiye'nin ilk partisi CHP, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün “Benim iki eserim var, birisi Türkiye Cumhuriyeti, diğeri de CHP'dir” dediği partinin mensubu olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partimizde simgemiz altı ok'taki Atatürk ilke ve devrimlerinin, Cumhuriyetin, özgürlüklerin, laikliğin, demokrasinin, emeğin ve insan haklarının yılmaz bekçisi, 94 yıllık köklü çınarımızın bir neferi olarak sizlerle birlikte mücadele etmenin onurunu ve gururunu taşıyorum.

“BİZLER ATATÜRKÇÜLÜĞÜN RUHUNDA VE DÜŞÜNCESİNDE YAŞAYAN KİŞİLERİZ”
CHP'li olmak kolay değildir; bizler inançla, kararlılıkla Atatürk'ün düşüncelerini savunan kişileriz, Atatürkçü olmak geçmişe takılmak değil, geleceğimizi çağdaş uygarlığın ötesine taşımak demektir. O nedenle kimse bize Atatürkçülük dersi veremez, çünkü biz Atatürkçülüğün ruhunda ve düşüncesinde yaşayan kişileriz.

“ORTAK AKLI EGEMEN KILMANIN PEŞİNDE OLDUK”
Ben de bugün bu salonda bu sevdayı, gönül birliğini, gözlerinizdeki ortak pırıltıyı görüyorum, sizleri bir ke daha saygı ile selamlıyorum ve yeniden hoş geldiniz diyorum. Bugün ilçemizin her mahallesinden gelip bu salonu dolduran değerli delegelerimiz, bize duymuş olduğunuz güveniniz için çok çok teşekkür ederim. Görev sürem boyunca yönetimlerde görev alan tüm çalışma arkadaşlarıma sizlerin huzurunda tekrar tekrar teşekkür ederim. Önce Türkiye ilkesiyle hareket eden CHP'de gelecek seçimlerle birlikte ülkemizin geleceğini düşünüyoruz. Türkiye'nin geleceği için uzlaşma arayan, kutuplaşmayı ortadan kaldırmanın ve ortak aklı egemen kılmanın peşinde olduk. Partimiz ilçemizde tüm siyasi partilerle görüşebilen, tüm toplum kesimlerinin başvurabildiği bir parti konumundayız. Bu yaklaşımımızla ilçemiz Silivri'de, İstanbul ilçeleri içerisinde en huzurlu ilçe olmasının gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu da yerelde iktidar olan CHP yönetiminin anlayışındaki farklılığı ile yani sosyal demokrat ve eşitlikçi bir yönetimin bir kez daha ne kadar doğru olduğunu gösteriyor.

“AKP, TÜRKİYE'Yİ YÖNETEMEMİŞTİR”
Oysa ki günümüzde tam 15 yıldır tek başına iktidar olan AKP, Türkiye'yi yönetememiştir. Bu dönemde ülkemizin hiçbir sorunu çözülememiştir. Aksine her alanda sorunlar derinleşmiş, ülkemizin önündeki büyük fırsatlar kaçırılmıştır. 15 yıldır ülkemizi yöneten iktidar partisi, ülkemiz için hayati önem taşıyan her konuda “Kandırıldıklarını” itiraf ettiler. Nedeni ve gerekçesi ne olursa olsun, temel hak ve özgürlükler olmak üzere, demokrasi ve hukuk kurallarını hiçe sayarak, rejim değiştirme çabası içine girenler, toplumsal huzur ve barışı tehlikeye soktukları bir gerçektir. Ülkemde bugün, can ve mal güvenliği her şeyin önüne geçti. Artık ülkemizde insanlarımız, açlığını, yoksulluğunu, işsizliğini düşünürlerken ne olacak bu ülkenin bu hali, ne olacak ülkenin geleceği diye düşünüyor.

“KUTUPLAŞTIRICI VE ÇATIŞMACI YÖNETİM ANLAYIŞINA SON VERMEYE KARARLIYIZ”
Tüm bu olumsuzluklar içinde; bugün ülkemizde yaşanan, bu düzeni değiştireceğiz, bu düzeni biz sizlerle birlikte çalışarak değiştireceğiz. Bizler ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı ve çatışmacı yönetim anlayışına son vermeye kararlıyız. Hiçbir vatandaşımızı ikinci sınıf vatandaş olarak görmeyen partimizle, hiç kimseye makul vatandaş ya da öteki vatandaş gözü ile bakmamaktayız. Bizler toplumun hangi kesiminden gelirse gelsin, hangi etnik kökene, inanca veya siyasi görüşe sahip olursa olsun, tüm hemşerilerimizin hakkını korumak, özgürlüklerini geliştirmek ve daha iyi bir hayata kavuşmasını sağlamak için çalışmaktayız. Birinci sınıf demokrasi ile hemşerilerimizin özgürce yaşadığı, sahip olduğumuz imkânları adil şekilde paylaşıldığı kalkınmış bir Türkiye'yi inşa etmek için çalışmaktayız. Çünkü bizler tüm bu çalışmalarımızda umudunu asla kaybetmeyen kahraman bir neslin inşa ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları olarak, yaşanan ve bizlere yaşatılan olumsuzlukları unutmadan, umudumuza tutunarak, ülkemizi yeniden aydınlık ve çağdaş geleceğe hep birlikte taşımaya kararlıyız. Tüm bu yaşananlar içerisinde partimiz CHP, değerler ve ilkeler temelli siyaset yapan ve verdiği sözleri tutan partidir. CHP, kişisel çıkar ya da parti çıkarı değil, ülkemizin geleceği için siyaset yapan partidir. Bugün ve geleceğin güvencesidir CHP. CHP, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünden yanadır. CHP özgürlükten ve barıştan yanandır. CHP ülkemiz kazansın diye mücadele etmektedir. CHP'nin her sorun için gerçekçi çözümleri vardır, akılcı projeleri ile CHP Türkiye'yi yönetmeye hazırdır.

“BİR DÖNEM DAHA GÖREVE TALİBİM”
Bu duygu ve düşüncelerle bugünkü kongremiz ile çıktığımız yolda yaklaşık 3,5 yıldan beri çok severek, keyif duyarak, şerefle, şevkle, arzuyla istekle üstlendiğim CHP İlçe Başkanlığı görevimde bir dönem daha görev alma talebimle İlçe Başkan adayı olarak sizlerden destek ve onayınızı almak için huzurunuzdayım. 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde yereldeki iktidarımızı kaybettiğimiz dönemde doğduğum, büyüdüğüm, yaşamıma devam ettiğim ve bundan sonra da ömrümün sonuna kadar devam edeceğim ilçeme sahip çıkmak için CHP Silivri ilçe örgütünde 2004 yılında ilçe yönetim kurulu yönetiminde göreve başladım. Örgütümde iki dönem ilçe yönetim kurulu üyeliğimde ilçe sekreterliği, 2009 yılında gerçekleştirilen yerel seçimler ile yine ilçemizde örgütümüzün büyük emeklerle yerel yönetimi partimizin kazandığı dönemde meclis üyesi seçilerek, İBB meclis üyeliğim sürecinde CHP İBB grup sekreteri, İlçe Meclis Üyeliği süresinde meclis başkan vekili olarak görevimi tamamladım. 2015 yılı Mart ayından itibarin ilçe başkanlık görevimi sürdürmekteyim. 

“OY ORANINI ARTTIRARAK HEDEFLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK”
Tüm bu süreç içerisinde de 29 Mart 2015 milletvekilliği önseçimi, 07 Haziran 2015, 01 Kasım, 2015 Genel Seçimlerini, 29 Kasım 2015 10. Olağan ilçe kongremizi, 16 Nisan 2016 referandumu gerçekleştirdik. Tüm bu yoğun çalışmalarımızı ilçe yönetim kurulumuz, Kadın ve Gençlik Kollarımız, yerel yönetimde gururumuz olan Belediye Başkanımız, meclis üyelerimiz, mahalle başkanlarımız, siz değerli örgütümüz ile uyum içerisinde çalışarak, partimizin savunduğu değerleri koruyarak; girdiğimiz her seçimde ilçemizde partimiz, altını çizerek söylemek istiyorum aldığımız oy oranını artırarak hedeflerimizi gerçekleştirdik.

“ÖNYARGILARDAN ARINIP, İKTİDAR OLMAYA ODAKLANACAĞIZ”
Daha güçlü temsili yüksek, halka ve emeğe dayanan örgütlenme ile sayısız eylem etkinlikle büyük işler başardık. Başarımızı güveninize ve mücadeleniz ile bizlere el uzatan siz değerli örgütüme borçluyum. Bugün sizlerden alacağım güç ve güveninizle ilçede görev başında olan ve bundan önce görev yapmış tüm örgütümle İstanbul'un 39 ilçe başkanları, İl Başkanlığımızdan Genel merkezimize ve büyük ailem CHP üyeleri ile birlikte uyum içerisinde partimizi, yerel seçimlerde ilçemizdeki iktidarını daha da güçlendirerek, İBB'nin CHP'si kazanmasına, genel seçimlerde de ülkemizde iktidara taşımak için çalışacağımı bilmenizi istiyorum. Görev sürem boyunca partimde birlik ve beraberlik ile ben ve bugün göreve başlayacak olan yönetim kurulu arkadaşlarım ve siz değerli örgütümüzle birlikte, ilçemizde CHP iktidarındaki Belediye Başkanımız ve Meclis üyelerimiz, vatanını seven, dürüstlüğü erdem edinmiş, laikliğe ve demokrasinin kurallarına saygı duyan tüm hemşerilerimize daha çok ulaşarak ve sivil toplum örgütleri ile daha koordineli çalışarak, onlara CHP iktidarı altına buluşmanın dışında başka bir alternatif kalmadığını anlatacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere göstermiş olduğu yolda, parti programımıza uygun olarak kararlarımızı örgütümüz ile ortak akılla alarak, uyum içinde çalışarak başarıyı yakalayacağız. Kadın ve Gençlik Kollarımız ile örgütlenmeye önem vererek partimizin temsilci sayısını arttıracağız. Yoldaşlık kültürümüzü çoğaltarak, parti içi eğitimlerle herkesin bilgi ve becerisini yansıtacağı katkı ve çalışmaları, kurduğumuz komisyonlarla daha etkin hale getireceğiz. Komisyonlarımızla birlikte, sandık eğitimi ve sandık güvenliği konusunu daha da ivme kazandıracağız. Mahallelerimizdeki başkanlarımızla birlikte mahalle temsilcilerinin sayısını arttıracağız. Mahallelerimizde gerçekleştirdiğimiz toplantılarımıza devam edeceğiz. İlçe başkanı olarak ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımla beraber tüm siyasi hırs ve kariyer beklentisinden uzak önyargılardan arınmış, iktidar olmaya odaklanmış bir örgüt yapısı ile her zaman her koşulda örgütümüzle hazır ve dinamik olarak Ata'mızın emaneti olan Cumhuriyete ve onun devrimlerine sahip çıkacağız. Ülkemizi karanlık amaçlara alet etmek isteyenlere karşı mücadelemizi sürdürerek, dostluk, barış, sevgi ve dayanışma ile CHP'yi iktidara taşıyacak yolda el ele, omuz omuza, birlik olarak, dayanışma ile güçleneceğiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun vermiş olduğu Hak, Hukuk ve Adalet mücadelesini, halkımızla birlikte sürdürmek için gönüllü çalışmaya hazır olduğumu ifade etmek istiyorum.”
CHP genel kurulunda milletvekilleri Sibel Özdemir, Zeynel Emre, Bihlun Tamaylıgil ve Grup Başkan Vekili Engin Günay söz alarak birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yerel yönetimler hususunda gözettiği kıstaslar ile hassasiyetlerini partilileriyle paylaştı.
Genel kurul saat 17.00'a kadar oylama ile devam etti.
Sevginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Silivri haberleri
Sonraki » Vasfi Eken’e son görev

YORUM YAP