Erel: İtici güç olmak zorundayız

Erel: İtici güç olmak zorundayız

16.01.2020 09:46:02

“Silivri Dayanışma Platformunu kurarken önce kadın, çocuk, yaşlılar, doğa üzerine yola çıkmıştık. Fakat deprem şu an için özellikle Silivri'nin yadsınamayacak bir gerçeği” diyen Dayanışma Platformu Sözcüsü Nursel Erel, hedefledikleri süreç ve gerçekleştirmeyi planladıkları çalışmaları protokolden itibaren anlatmaya başladıklarının altını çizdi.

Kısa bir süre önce kurulan ve tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak çalışmalarına başlayan Silivri Dayanışma Platformu 1 Şubat'ta Deprem Çalıştayı düzenliyor. Gönüllü arama kurtarma ekiplerinin kurulması için de eğitimlere katılmak isteyenler platforma başvurabilir.

Silivri'de yaşayan ve çeşitli meslek guruplarında bulunan gönüllülerinin bir araya gelmesiyle kurulan Silivri Dayanışma Platformu ilçemizi yakından ilgilendiren deprem gerçeği ile ilgili kolları sıvadı.

Silivri Dayanışma Platformu arama kurtarma gönüllü ekiplerinin eğitimine yönelik yapılacak çalışmalar çerçevesinde eğitim alacak gönüllü guruplar oluşturmaya başladı.

EĞİTİMLER AFAD TARAFINDAN VERİLECEK

AFAD Arama Kurtarma Gönüllüsü Eğitim Programı iki ayrı şekilde yapılacak. Bunlardan ilki 2 günlük bir temel eğitim olacak. Bu eğitim için her aileden bir kişinin katılması önerilirken ikinci eğitim ise daha kapsamlı. Bu eğitim 5 gün sürecek ve her binadan en az 1 kişinin katılması öneriliyor. Eğitimler AFAD ekipleri tarafından birebir ve uygulamalı olarak verilecek.

EREL: İTİCİ GÜÇ OLMAK ZORUNDAYIZ

Silivri Dayanışma Platformu Gurup Sözcüsü Nursel Erel Deprem Çalıştayı ve kurtarma ekipleri için başlayacak eğitimlerle ilgili bilgi verdi ve şunları söyledi: “Silivri Dayanışma Platformunu kurarken önce kadın, çocuk, yaşlılar, doğa üzerine yola çıkmıştık. Fakat deprem şu an için özellikle Silivri'nin yadsınamayacak bir gerçeği. Haftalardır ilçemizin olası bir yıkıcı deprem durumunda mevcut hazırlığının ne durumda olduğunu araştırdık. Karşımızda çok da parlak bir tablo durmuyor. Fakat bizler itici bir güç olarak vatandaş olarak ne yapabiliriz diye yola çıktık ve içimize tamamen gönüllü olarak birçok arkadaşımız katıldı. Bundan çok memnunum.

1 Şubat'ta bir Deprem Çalıştayı Programımız olacak. Tüm Silivrililere buradan açık davet göndermiş olalım. Bu süreçte ilçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşları, meslek odları, sağlık ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının da bu sürecin bir parçası olmaya davet ediyorum. Arama Kurtarma Gönüllü Eğitim programlarına katılmak isteyenler başvurularını sosyal medya hesaplarımız üzerinden yapabilirler' dedi.

SİLİVRİ DAYANIŞMA PLATFORMU ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Deprem Çalıştayı öncesi ziyaretlerini de sürdüren Silivri Dayanışma Platformu gurubu üyeleri 15 Ocak Çarşamba günü Silivri İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay ve Silivri Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan'ı ziyaret etti.

Platform sözcüsü Nursel Erel, Silivri Eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan, İstanbul Eski İl Çevre Müdürü Yavuz Çengel ve Gazeteci Lütfü Ertürk Deprem Çalıştayı ve gönüllü arama kurtarma ekipleri oluşturulması konularında destek aldı. Silivri Dayanışma Platformu önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek hem platform, hem de Deprem Çalıştayı ile ilgili detayları bilgileri vermeye hazırlanıyor.

YORUM YAP