CHP Silivri meclisin kapısına dayandı

CHP Silivri meclisin kapısına dayandı

24.11.2016 18:13:01

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda görüşülmesi beklenirken komisyona geri çekilen cinsel istismar önergesi, Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü tarafından Meclis önünde protesto edildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başta olmak üzere partililerden oluşan kalabalık bir grupla, Meclis'te görüşülmesi beklenirken, komisyona geri çekildiği açıklanan cinsel istismar önergesini protesto etmek için Meclis'in Dikmen girişine yürüdü. Önergeye tek ses halinde karşı çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Çocuklarımıza geleceğimize sahip çıkmak için Ankara'dayız.
Kadın-erkek demeden gençlerimizle birlikte el ele, omuz omuza sonuna kadar direnmeye Meclis'e geldik. Bu yasaya asla geçit vermeyeceğiz. Çocuğuna geleceğine sahip çık!” ifadeleri kullanıldı. Ellerinde, “Ensar rejimini yıkacağız”, “Çocuk yaşta evlilik cinsel istismardır”, “Suça ortak olmayın”, “Çocuk bedeninden elinizi çekin”, Tecavüz aklanamaz” gibi dövizler taşıyan parti mensupları, AK Parti'nin cinsel istismar önergesine sert tepki gösterdi.


CİNSEL İSTİSMAR TASARISI KOMİSYONA GERİ ÇEKİLDİ
Toplumda geniş yankı uyandıran cinsel istismar düzenlemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı, "Mutabakat içinde sorunun çözülmesinde fayda var. Hükümet eleştirileri ve önerileri dikkate almalı" açıklamasının ardından komisyona geri çekildi.
Önerge duyulur duyulmaz tepkisini ve duruşunu ortaya koyan Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü, çocuk yaşta evlilikleri önlemek ve cinsel istismar suçuyla mücadele için gittikleri Ankara'dan şimdilik rahat nefes alarak döndü.
Haber MERKEZİ

YORUM YAP