Bozoğlu: CHP’li İBB Başkanı vatandaşın sırtından inmeyi değil, binmeyi tercih etmiştir!

Bozoğlu: CHP’li İBB Başkanı vatandaşın sırtından inmeyi değil, binmeyi tercih etmiştir!

11.10.2021 10:53:57

AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, hafta sonu İSKİ düzleminde su faturası tarife yaklaşımı gündeminden, vatandaşa haklarını nasıl arayacaklarını anlatırken Ekrem İmamoğlu'nu da sert sözlerle hedef aldı.

Yolçatı, Küçük Kılıçlı, Alipaşa, Gazitepe ve Kadıköy'de İSKİ faturaları ile ilgili halkı bilgilendiren AK Partililer, “AK Parti dün olduğu gibi bugünde yarında her zaman vatandaşının yanındadır, algıya mustenid  (dayanan)  zihniyetin karşısındadır” mesajını verdiler.

AK Partili Yöneticiler Mutlu Bozoğlu Başkanlığında hafta sonu mahalle ziyaretleri yaparak İSKİ'nin tarife yaklaşımı ile geriye dönük vatandaşa fatura bedeli çıkartmasının yanlışlığını anlattı.

Uygulamanın yanlış olduğunu vatandaşlar ile paylaşan AK Partililer böyle bir borç çıkartılamayacağını, ödenen bedellerin de “Tüketici Hakem Heyeti” ine başvurmaları halinde nasıl geri alabileceklerini anlattı.

Yapılan açıklamalarda, “Vatandaşın sırtından CHP'li İSKİ, tarife yönetmeliği ve genel kurulun kararına rağmen mahalleye dönüşen köylerde tam tarife uygulamaktadır. Şuan da faturalara yansıtılan tahsilatlar hukuka aykırılık teşkil etmektedir.

Bugün sahada vatandaşımıza diyoruz ki bu haksız tahsilat için Tüketici Hakem Heyetine başvuru yapıp, yapılan haksız tahsilatı iade alabilirsiniz.

AK Parti dün olduğu gibi bugünde yarında her zaman vatandaşının yanındadır, algıya mustenid zihniyetin karşısındadır.

“Vatandaşın sırtından in İSKİ” dedik yollara düştük. Tarife yönetmeliği ve Genel kurulun kararına rağmen Mahalleye dönüşen köylerde tam tarife uygulanmaktadır. Şu anda faturalara yansıtılan tahsilatlar hukuka aykırılık teşkil etmektedir. Vatandaşlarımıza ödemiş ve ödeyecek oldukları tahsilatları geri almanın mümkün olduğunu ve bunun için tüm vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti gösterip “HAK”larını almaları adına elimizden geleni yapıyoruz.”

Aralarında İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyeleri Celalettin Yazıcı, Sami Barlas, Filiz Güler'in de bulunduğu ziyaretlerde AK Partililer mahalle sakinlerinin misafirperverliklerine teşekkür ettiler.

SU TARİFELERİ HAKKINDA AK PARTİ'LİLERİN BİLGİLENDİRME NOTU

AK Partililer konuyu halka İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu imzası ile şu şekilde anlattı:  “Kıymetli Silivrililer, İBB'ye bağlı İSKİ kurumunun İstanbul'da ki köyleri etkileyen ve Silivri'mizde bulunan köylerimizi de ilgilendiren mahalle statüsüne geçen yerlerde konut statüsü tarifesi uygulanması hakkında belirlenen kararlarda tarafımıza da söz hakkı doğmuştur.

“AK PARTİ 2002'DEN BERİ ÇİFTÇİ VE ÜRETEN VATANDAŞLARIN YANINDA OLDU”

AK Parti 2002'den beri çiftçi ve üreten vatandaşların yanında oldu ve olmaya da devam etmektedir. “Kırsal mahalle ve kırsal yerleşik alan yönetmeliği” il orman köylerimizde ve kırsal alanlarda ki yerleşim yerlerimizde su fiyatı dahil birçok hususta vatandaşlarımızın yararına olacak ciddi vergi muafiyetleri ve indirimler getirildi.

“CHP'Lİ İBB BAŞKANI VATANDAŞIN SIRTINA YÜK BİNDİRMEKTEDİR”

Biz vatandaşlarımız için uğraşırken CHP'li İBB Başkanı, İSKİ genel kurulunda köylerimizin kullandığı suyun köy tarifesinden ücretlendirilmesini kaldıran yönetmelik değişikliğini kurula sundu. AK Parti İBB Meclis Grubunun çabaları ile bu değişiklik reddedilmiştir ve köylerin köy tarifesinden su kullanmaya devam etmelerine karar verilmiştir. Ancak genel kurul kararına rağmen CHP'li İBB Başkanı vatandaşın sırtına yük bindirmeye devam etmektedir. İSKİ tarafından Silivri'deki kırsa mahalle ve kırsal yerleşik alan kapsamında olan mahallelerimizde haksız tahsilâtlar yapmaktadır. Vatandaşlarımız hayvanlarına su veremeyecek duruma getirilmiştir.”

“VATANDAŞIN SIRTINDAN İNMEYİ DEĞİL, BİNMEYİ TERCİH ETMİŞTİR”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) meclisinde iki yıl önce İSKİ'nin Büyükşehir yasası ile İstanbul'da köy tüzel kişiliği sona ererek mahalle statüsüne alınan köylere, beş yıl süre ile verilen indirimli su tarifesinin zamanının uzatılması teklif edilip kabul edilmesine rağmen İBB Başkanı, teklifi veto ederek meclise geri iade etmiştir. Yaptığı her işte CHP'li İBB Başkanı vatandaşın sırtına kambur olmaya devam etmekte. Denildiği gibi İSKİ Silivri ilçemizdeki 1938 abonenin indirimli su tarifesinden yararlanması gerekirken bu abonelere su farkı faturası çıkarmıştır. İSKİ genel kurulunun red kararına rağmen vatandaşın sırtından inmeyi değil binmeyi tercih etmiştir.

“ARAMIZA NİFAK TOHUMU EKMEK İSTEYENLERE, BEN ‘YAZIKLAR OLSUN' DİYORUM”

Her zaman Silivri'ye hizmet etmek için çaba gösteren ve bu çabalarının mutlak sonuç bulan bir kardeşiniz olarak, her daim yeriniz yanımız ve başımızın üstüdür. Çiftçisini yanında olan, Genel Başkanımız Ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi aramıza ayrımcılık tohumu atanlara, nifak tohumu ekmek isteyenlere, bu ülkeyi bölmek isteyenlere ben ‘yazıklar olsun' diyorum. Biz Silivri için çalışmaya devam edeceğiz.”

 Sevginar SALİ

 

 

 

 

 

YORUM YAP