Bozçalı: Kimsenin evine ölüm acısı düşmesin!

Bozçalı: Kimsenin evine ölüm acısı düşmesin!

1.04.2021 12:53:46

Silivrili sağlıkçılar 1 Nisan, Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun Covid-19'dan hayatını kaybetmesinin yıldönümünü Sağlık Çalışanlarına Saygı, Bilimsel Akıl ve Vicdanlara Çağrı Günü olarak kaydederken her şartta göreve hazır olduklarını “Yeter ki başka hekimler, sağlık çalışanları hayatını kaybetmesin ve kimsenin evine ölüm acısı düşmesin”  diyerek ifade ettiler.

İstanbul Tabip Odası Silivri Temsilciliği adına günün anlam ve önemini belirten açıklamayı Dr.Fethi Bozçalı şöyle yaptı: “Bugün Covıd-19 nedeniyle yitirdiğimiz Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun ölüm yıldönümü. Hekimler için başkalarının hayatını kurtarma çabasının kendi hayatlarına mâl olabileceği gerçeğini kendi hayatı ile gösteren hocamız şahsında kaybettiğimiz bütün meslektaşlarımıza ve ekip arkadaşlarımıza saygı gösterme ve anılarına sahip çıkma günü.

“1 NİSAN HEKİM VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINI ANMA GÜNÜ”

Bugün 1 Nisan. Türk Tabipleri Birliği tarafından COVID-19 pandemisinde en ön safta mücadele edip, görevinin gereğini her şartta yerine getirmeye çalışırken yaşamını yitiren hekim ve sağlık çalışanlarını anma günü.

Bugün, bütün salgınlarda olduğu gibi COVID-19 pandemisinde de ekonomik, siyasal, sosyal, kültürel bütün tedbirlerin bilimin ve aklın ışığında alınması, kuralların büyük bir ciddiyetle ve tavizsiz biçimde uygulanması gerektiğini hatırlatma günü. 1 Nisan artık bizim için; toplum sağlığının, insan yaşamının keyfiliğe, kuralsızlığa, tedbirsizliğe, liyakatsiz yetki kullanımına terk edilemeyeceğini anlama ve anlatma günü…

“394 EKİP ARKADAŞIMIZI YİTİRDİK”

Biz hekimler ve sağlık çalışanları olarak hocamız Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nu yitirdiğimiz 1 Nisan 2020 gününden bugüne 47'si İstanbul'dan olmak üzere 152 hekimi ve 242 sağlık çalışanını, toplamda 394 ekip arkadaşımızı yitirdik.

“HER ŞARTTA GÖREVE HAZIRIZ YETER Kİ KİMSENİN EVİNE ÖLÜM ACISI DÜŞMESİN”

Yaşadığımız kayıplara, yüreklerimizi dağlayan acıya rağmen her durumda görevimizin başındayız. Tek bir hastamızın mağduriyet yaşamaması için yeminimizin gereğini yerine getirmeye hazırız. Yeter ki, başka hekimler, başka sağlık çalışanları ölmesin… Yeter ki tek bir yurttaşımızın daha evine ölüm acısı düşmesin…

Ülkemiz de şu ana dek COVİD-19 salgını nedeniyle yitirdiğimiz 31 bin 385 yurttaşımızın, dünya da yitirdiğimiz 2 milyon 815 insanın ve yitirdiğimiz bütün sağlık çalışanlarının acısını hissediyor, başsağlığı diliyoruz…”

Sevginar SALİ

 

 

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Kadir Has Üniversitesi 2 öğretim üyesi alacak
Sonraki »

YORUM YAP