Başkan Yılmaz’dan Gümüşyaka’da Yerinde Çözüm

Başkan Yılmaz’dan Gümüşyaka’da Yerinde Çözüm

9.10.2019 15:47:17

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ekibi ile birlikte Gümüşyaka Mahallesi'ni ziyaret ederek inceleme ve tespitlerde bulundu. Sorunların çözümü için yardımcılarına talimat verdi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, tüm mahallelerde planladığı inceleme gezilerini sürdürüyor. İlk olarak Beyciler Mahallesi ile başlayan Başkan Yılmaz, Ortaköy Mahallesi'nin ardından bugün Gümüşyaka Mahallesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkan Yardımcıları Harun Akkan ve Hasan Solak, İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Şenoğlu Türkyılmaz, Belediye Meclis Üyeleri Sefer Ölçer ve Mustafa Çolakoğlu, Mahalle Muhtarı Mazlum Güçlü'nün yanı sıra ilgili birim müdürlerinin de hazır bulunduğu ziyarette, mahallenin çözüm bekleyen konuları yerinde incelendi.

GAZANFER PALA PARKI'NDA AİLELER İÇİN YENİLİKLER

İnceleme ziyaretine köy kahvehaneleri ile başlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ilk olarak Gazanfer Pala Parkı'nda incelemelerde bulundu. Eksiklerin hızlıca giderileceği parkta otomatik sulama sistemi, ailelerin keyifli ve huzurlu vakit geçirebilmesi amacıyla oturma gruplarına gölgelik konulması gibi çalışmalar yapılacak.

KAPALI PAZAR ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Gümüşyaka Mahallesi Kapalı Pazar Yeri'ni gezen Başkan Volkan Yılmaz, pazar esnafı ile sohbet etti. Satış yapan pazarcıların taleplerini dinleyen Başkan Yılmaz, tüm pazarlar ile ilgili yeni düzenlemeler yapıldığını belirtti. Izgara tamiri, soğuktan korunma, aydınlatma gibi sorunların da biran önce çözülmesi adına çalışmalar başladı. Yerli ürünler üreten bölge çiftçisinin tezgahlarını da ziyaret eden Başkan Yılmaz hayırlı işler diledi.

KIRALLIK MİLLET PARKI CANLANACAK

Gümüşyaka Mahallesi'ndeki büyük şehir parklarından biri olan Kırallık Millet Parkı'nda da incelemeler yapıldı. Başkan Yılmaz, kurak haldeki parkla ilgili otomatik sulama sistemleri kurulması, araç girişinin tamamen engellenmesi, ışıklandırma çalışmaları yapılması gibi temel eksiklerin giderilmesi üzerine birim müdürlerine talimat verdi. Mahallelilerin keyifle vakit geçirmeleri amacı ile parktaki duvarların tamiri, çocuk figürleri çizilerek boyama yapılması ve kış bahçesi alanı kurulması ile park modern bir görünüme kavuşacak.

GÜMÜŞYAKA ÇAMLIK İÇİN YENİ DÜZENLEME

İşletmesi spor kulübüne ait Ahmet Oruç Parkı'nda ve aynı arazideki Kumsal Kafe'de incelemelerde bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, parkın bakımsız halden kurtarılması gerektiğini ifade etti. Düzenli bakım yapılmayan parkta, ağaçların haşerelere karşı ilaçlanması, alanın temizletilmesi, otomatik sulama sistemlerinin kurulması gibi çalışmalar yapılacak.

BAKIMSIZ İŞLETMELER İÇİN TALİMAT

İncelemeler kapsamında Gümüşyaka Gece Pazarı gezen Başkan Yılmaz, bakımsız ve çevre kirliliği oluşturan alanlar için talimat verdi. Kiralama yöntemiyle faaliyette bulunan işletmelerin özellikle denetlenmesini söylerken, mahalle sakinlerinin huzur ve güvenliğine vurgu yaptı. 

GÜMÜŞYAKA SAHİLİ İÇİN DÜZENLEME

Sahil şeridinde incelemeler yapan Başkan Yılmaz, ilgili birimlerden özellikle çevre kirliliği konularına özen gösterilmesini istedi. Gümüşyaka sahil koridorunda genel bakım yapılması, demir parmaklıkların boyatılması, yeni çöp kutuları yerleştirilmesi ve çevre temizliği yapılması gibi işlerin talimatını verdi. Sahilin kumsal bölümüne inmek amacıyla kullanılan geçitlerin yetersizliği nedeniyle de vatandaşların talepleri doğrultusunda rampa yapılacak.

MAHALLELİLERİ DİNLEDİ

Ziyaretler sırasında mahalleliler ile ayaküstü sohbet eden Başkan Yılmaz, Villakent Sitesi önüne durak konulması ile ilgili talebi hızlandırdı. Vatandaşların isteklerini önceleyen Başkan Yılmaz, alt geçitlerdeki mevcut ışıklandırma sorunları, merdiven talepleri ve minibüs güzergahları gibi isteklerini not aldı.

Silivri Belediyesi Gümüşyaka Mahalle Evi'ne de giden Başkan Yılmaz, kadınların dikiş dersine konuk olurken, mahalleli kadınların taleplerini de bizzat dinledi.

YORUM YAP