“Atatürk’ün gösterdiği hedefe mutlaka ulaşacağız”

“Atatürk’ün gösterdiği hedefe mutlaka ulaşacağız”

24.06.2016 13:18:09

75. Yıl Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu Osman Akgül'ün müdürlüğünde eğitim-öğretim yılı kapanış törenini gerçekleştirdi. Konuşmasında yıl boyunca yapılan çalışmaların sonuçlarını değerlendiren Akgül, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedefi de hatırlattı.

2015-2016 Eğitim-öğretim yılı kapanış töreni 75. Yıl Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu'nda da öğrenciler için coşku ve heyecan içinde geçti. Bir yıl boyunca verilen emeklerin yansıdığı karneler alındı.
Kapanış programı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak başladı. Akabinde İstiklal Marşı okundu.

AKGÜL: CİDDİ BİR SORUNLA KARŞILAŞMADAN YILI TAMAMLADIK
Okul Müdürü Osman Akgül, törende yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “Bugün mutluyuz. 2015-2016 eğitim-öğretim yılını ciddi bir sorunla karşılaşmadan tamamlamış durumdayız. Bu yıl okulumuzda ilkokullarda 340 öğrenciyle eğitime devam ettik. 4. Sınıflarda 120 öğrencimiz ortaokula geçmeye hak kazandı. Bunlardan 32'si teşekkür, 52'si takdir aldı. Ortaokulda 352 öğrenciyle devam ettik. Bu öğrencilerimizden 30 iftihar, 135 teşekkür, 75 takdir almaya hak kazandı.

“UFKUNUZA BİR TUTAM IŞIK TUTTUYSAK NE MUTLU BİZE”
Sevgili öğrenciler, biz eğitim çalışanları, gelişmenize etki eden faktörlerin en etkilisiyiz. Bunun bilincinde olarak, yıl içerisinde sizlere en iyiyi en doğruyu ve her şeyin en güzelini vermeye çalıştık.
Her insanın bir değer olduğu inancı içinde, yeteneklerinizi ortaya çıkarıp, geliştirmeye gayret ettik. Bu inançla, eğer hayatınızda bir pencere açıp ufkunuza bir tutam ışık tuttuysak ne mutlu bize.

“İLMİN EN DOĞRU YOL OLDUĞU BİLİNCİNDE OLUN”
Geleceğinize ışık tutması umuduyla sizlere bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Tüm yaşam sürecinin içinde sürekli okuyun, kendinizi çağın gerisinde bırakmayın, ilmin en doğru yol olduğu bilincinde olun, kendi mutluluğunuzla yetinmeyip, toplumun mutluluğu için de çalışın. Birbirinizi sevin ve paylaşmayı bilin, araştırıcı ve yaratıcı olun, başkalarının fikirlerine saygılı olun, kendinize güvenin, vatanınızı ve milletinizi sevin, annenize ve babanıza ve büyüklerinize karşı saygılı olun.

“TATİLDE ZİHNEN VE BEDENEN DİNLENMELERİNE YARDIMCI OLUN”
Sayın anne ve babalar; sizlere de teşekkür ediyorum. Sürekli yanımızda oldunuz, birlikte yönetim anlayışımıza destek oldunuz. Sizden istediğim; lütfen çocuklarınızı olduğu gibi kabul edin, tatilde bedenen ve zihnen dinlenmelerine yardımcı olun.

“ATATÜRK'ÜN GÖSTERDİĞİ HEDEFE MUTLAKA ULAŞACAĞIZ”
2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte yavrularınızı sağlıklı ve yeterince dinlenmiş ve hazır halde bize tekrar getirin. Özellikle okul öncesi yavrularımızı bekliyoruz.
Değerli yönetici arkadaşlarım ve öğretmen arkadaşlarım; Sizler bu işin başrol oyuncularısınız. Bu öğretim yılında çok farklı çalışmalar yaptınız. Özveri ile yaptığınız projeler, sınavlar, kurslar, seminerler vb örnek çalışmalarından dolayı bu işe emek veren yönetici arkadaşlarımın ve tüm öğretmenlerimizi kutluyorum. Siz değerli yönetici ve öğretmen arkadaşlarımla daha iyi işler başaracağımıza, okul aile birliği ve velilerimizin destekleri ile bulunduğumuz noktadan daha ileriye gideceğimize inanıyorum. Bizler;
Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün millet olarak bize gösterdiği hedefe mutlaka ulaşacağız. Başka çaremiz yok. Bunu da eğitim, ilim ve irfan ordusu ile başaracağız.
Atatürk'ün “ Eğitimdir ki bir milleti şanlı, şerefli, yüksek bir toplum halinde yaşatır veya kölelik ve yoksulluğa terk eder.” Biz eğitimcilerin en önemli düsturudur ve öyle olmaya devam edecektir. Eğitim öğretim yılının kapanışı münasebetiyle düzenlenen törenimize katılımınızdan dolayı teşekkür eder, tüm öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller dilerim.”
Bayrak ve flama teslim töreninin ardından öğrencilere iftihar, teşekkür ve takdir belgeleri verildi.
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP