4 kreş İBB’den, 3 de Silivri Belediyesinden

4 kreş İBB’den, 3 de Silivri Belediyesinden

4.12.2019 09:35:38

İBB'nin ilçemizde yapmayı planladığı 4 kreşten üçünün yer tahsisi konusunu Aralık gündeminde değerlendiren Silivri Belediye Meclisinde, süreç hakkında bilgi veren Başkan Volkan Yılmaz, yerel yönetim olarak üç kreş yapma hazırlıklarına ilişkin de açıklamalarda bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbul'a verdiği 150 mahalleye 150 kreş sözü yatırımları kapsamında ilçemizde yeni yatırımların daha gündeme gelmesi bekleniyor.

Silivri Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısının 1. Bileşimin 1. Oturumu Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.  Mecliste Yeni Mahalle'den sonra Selimpaşa, Gümüşyaka ve Değirmenköy'de eğitim alanı olarak ayrılan yerlerin, İBB'ye kreş yapılmak üzere tahsisi gündemde yer aldı. Oturumda Başkan Bey, Silivri Belediyesi olarak da kreş yapacaklarını ifade ederken, hazırlıkları hususunda bilgi verdi.

Silivri Belediyesi Aralık Ayı meclisinde 10, 11 ve 12. gündem maddeleri doğrultusunda Selimpaşa, Gümüşyaka ve Değirmenköy'de üç yeni kreş yapımı için İBB'ye yer tahsisleri Cuma günü kararlaştırılmadan önce Hukuk Komisyonuna havale edildi.

YILMAZ: ÇOCUK SAYISI FAZLA, SOSYOEKONOMİK YAPININ DAHA ZAYIF OLDUĞU BÖLGELERİ SEÇMEYE ÇALIŞTIK

Belirtilen parsellerin kreş yapılmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi ile ilgili açıklamalarda bulunan ve Silivri Belediyesi tarafından yürütülen kreş projeleri hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, “Biz bu yerlerin belirlenmesinde özellikle çocuk sayısının fazla olduğu ama sosyoekonomik yapının biraz daha zayıf olduğu mahalleleri seçmeye çalıştık.

YILMAZ'DAN “CUMHURİYET MAHALLESİNDE NE KREŞ, NE SAĞLIK OCAĞI NE DE EĞİTİM ALANI İÇİN PLANLARDA YER AYRILMAMIŞ!” İSYANI

Bir de Silivri'nin maalesef ki hali hazırda imar planlarının yapılmadığı mahallelerimiz var. Mesela Cumhuriyet Mahallesi'nde bir yer tahsisi yapmak istememize rağmen bu mahallede Silivri Belediyesi'nin ne kreş için, ne sağlık ocağı için, ne eğitim için bir metrekare dahi verebileceği yeri yok.

İBB VE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Kreş uygulamalarında, yer seçiminde dar gelirli aileleri ilk etapta kucaklamayı hedefledik. Bu kapsamda da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımıza, tüm yönetimine ve bu sosyal projenin başında olan ekibe teşekkür etmek istiyorum. İlk etapta 150 adet kreş yapılacağını biliyoruz. Bizim şuan Yeni Mahalle'de başlamış, Şubat ayında bitmesi planlanan bir kreşimiz var. Üç yer tahsisi daha yapıyoruz.” diye konuştu. 

“KÖY KREŞLERİNİ HAYATA GEÇİRMEYİ PLANLIYORUZ”

Silivri Belediyesi olarak da kreş yapacaklarını ifade eden Başkan Yılmaz, açıklamalarına şöyle devam etti: “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum beyefendi ile yapmış olduğumuz görüşmeler var. İller Bankası'na Silivri Belediyesi olarak 3 adet kreş yapılması noktasında başvuruda bulunarak, 5 yıl geri ödemesiz, 25 yıl %2 faizle bir proje sunduk. Silivri Belediyesi olarak Çevre Bakanlığımızdan, İller Bankasından Dünya Bankasından kredisi onaylanırsa 3 adet kreş yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca Nüfus Müdürlüğü'nden, TÜİK'ten, köylerimizdeki sıfır ila altı yaş arasındaki çocukların listesini istedik. Hangi köyümüzde kaç çocuğumuz var bilgisini aldıktan sonra, iki derslikli mini veya bir derslikli, yanında mahalle evi olan kreşleri de belediyemizin imkanları veya bağışçılar ile köylerimize de taşımayı planlıyoruz. Çocuk sayısı fazla olan köylerden başlayarak bu 5 tane kreşi, 3 ana kreşten ayrı olarak köy kreşlerini de hayata geçirmeyi hedefliyoruz.”

YORUM YAP