Zorer: Birlikten kuvvet doğar

Zorer: Birlikten kuvvet doğar

15.01.2014 11:44:16

Silivri Rizeliler Derneği, Cumartesi akşamı Mega Saray’da bir açılış ve tanışma yemeği verdi. Saral İnşaat, Şevket Kotil ve Ahmet Maşalacı’ın ana sponsorları olduğu programda derneğin kurucu üyeleri tanıtıldı, Başbakan Tayyip Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun kutlama telgrafları okundu.

YOĞUN KATILIM

AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Güneysu Belediye Başkanı Mehmet Minder, AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Güven, AK Parti Belediye Başkan Adayları Hüseyin Turan, Naif Yıldızlar, Mevlüt Alkan, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, Güneysu Dernek Federasyon Başkanı Sabri Çekme, Rizeliler Dernek Başkanı Celal Erdoğan, Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürü, Türkiye Değişim Hareketi Silivri Temsilcisi Doğan Filiz, Tokatlılar Dernek Başkanı Ethem Kalmış, Erzurumlular Dernek Başkanı Salih Bayram, Kuzey Kafkaslılar Dernek Başkanı Refik Bek, Zonguldaklılar Dernek Başkanı Necati Gidici, Ağrılılar Dernek Başkanı Muhsin Çil, Muşlular Dernek Başkanı Kerim Demirel, Turizm Çalışanları Dernek Başkanı Hüseyin Genç, BBP Silivri Belediye Başkan Adayı Hasan Güner, belediye meclis üyeleri ve birçok davetli geceye katılanlar arasındaydı.

ZORER: BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

Organizasyonun açılış konuşmasını derneğin Başkanı Esma Tüfekçi Zorer gerçekleştirdi. Zinnet Demirel ve Şevket Kotil’e başta olmak üzere derneğin kuruluşunda görev alan herkese teşekkür eden Zorer, ‘birlikten kuvvet doğar’ anlayışıyla Rizelileri Silivri’de kurumsal bir çatı altında birleştirmek hedefiyle yola çıktıklarını anlattı. Rizelilerin gelenek ve göreneklerini korumak ve yaşatmak adına çalışmalar yapacaklarını belirten dernek başkanı, yönetimde görev alan herkesi tek tek tanıttı.

FEDERASYON BAŞKANINDAN, ERDOĞAN’A DESTEK

Yemeğe katılan Güneysu Dernek Federasyon Başkanı Sabri Çekme, Silivri’de yaşayan Rizelilerin hem gelenek ve göreneklerine hem de yaşadıkları ilçeye sahip çıkacaklarını söyledi, bu süreçte de kendilerine başarılar diledi. Federasyon olarak her zaman destek sunacaklarını belirtirken, katkılarını esirgemeyenlerden de devam etmelerini rica etti. Rize Güneysu’nun Başbakan Tayyip Erdoğan gibi devlete hizmet aşkıyla yaşayan bir lideri ortaya çıkardığını belirten Çekme, "Başbakanımızın yanındayız. Yaşadığı sıkıntıları da atlatacağına inanıyor, her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

MİNDER: RİZELİLER, TÜRKİYE’NİN ÇİMENTOSUDUR

Güneysu Belediye Başkanı Mehmet Minder de gecede yaptığı konuşmada Başbakan Tayyip Erdoğan’a destek söylemiyle dikkat çekti. "Rizeliler, Türkiye’nin çimentosudur” diyen Minder, Silivri’de kurulan derneğin hayırlı hizmetlere vesile olmasını diledi.

IŞIKLAR: SİLİVRİ’DE BİRLİKTE YAŞAMANIN GÜZEL BİR ÖRNEĞİNİ VERİYORUZ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, dernek açılışından duyduğu mutluluğu dile getirirken, "Bizi biz yapan değerlerimizin korunması ve yaşatılması lazım. Silivri’de birlikte yaşamanın çok güzel bir örneğini veriyoruz. Dernek Başkanımız Esma Tüfekçi Zorer ve yönetimde görev alan herkesi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

KAYNARCA: KADIN BAŞKAN OLUNCA HERŞEY FARKLI OLUYOR

AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca, Rize’yi anlattı, bağrında Tayyip Erdoğan gibi bir başbakan yetiştiren ilin özelliklerinden övgüyle söz etti. "Kadın Başkan olunca her şey farklı oluyor” diyen Kaynarca, dernek çalışmaları ve organizasyonunu destekleyen sponsorlara teşekkür etti, dernek yönetimini de tebrik etti.

Gece Rize yöresine ait gösteriler ve konukların eğlenceye iştirak etmesiyle coşkulu bir şekilde devam etti. Organizasyona gönderilen çok sayıda çiçek ve çelengin yanı sıra Sedat Peker’in yolladığı dikkat çekti.

Ersin ERGİN/Sevginar UYGUN


YORUM YAP