Yurtdışı deneyim kapıları açık

Yurtdışı deneyim kapıları açık

15.09.2023 10:56:10

Silivri Anadolu Lisesi, Erasmus+ Programı ile öğretmen ve öğrencileri için yurtdışı deneyim kapılarını açıyor.

Silivri Anadolu Lisesi, eğitimde uluslararası iş birliğinin önemine vurgu yapmaya devam ediyor. Okul tarafından hazırlanan 2023-1-TR01-KA122-SCH-000162554 numaralı ve “Rehberlik Hizmetleri ve Dijitalleşme Alanında Kapasitemizi Güçlendiriyoruz” başlıklı "Okul Eğitiminde Kısa Dönemli Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA122-SCH)" projesi, 2023 yılı teklif çağrısı döneminde büyük bir başarı elde etti. Proje, Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Birliği tarafından sağlanan 36.240 Euro'luk hibe desteği almaya hak kazandı.
HOLLANDA'DA “REHBERLİK HİZMETLERİ VE ÖĞRENCİ KOÇLUĞU” EĞİTİMİ
Bu önemli projenin bir parçası olarak, "Rehberlik Hizmetleri ve Öğrenci Koçluğu" başlıklı kurs eğitimi Hollanda'da gerçekleştirilecek. 8 öğretmen, Hollanda'daki kurs merkezinde rehberlik ve öğrenci koçluğu alanında eğitim faaliyetlerine katılarak uluslararası deneyim kazanarak, bu alandaki yeterliklerini güçlendirecekler."İşbaşı Gözlem Faaliyeti" kapsamında da öğrenci koçluğu ve rehberlik hizmetlerinin okul ortamındaki uygulamalarını yerinde görmek ve deneyim transferi sağlamak amacıyla 8 öğretmen, Hollanda'daki ev sahibi okulda eğitim faaliyetlerine katılarak inceleme ve gözlem yoluyla uluslararası işbirliğinde bulunacaklar.
ÖĞRENCİLER, ESTONYA'DA BİR HAFTALIK EĞİTİME KATILACAK
Aynı zamanda öğrencilerin de unutulmadığı bu projede, 8 öğrenci ve 2 refakatçi öğretmen Estonya'da bulunan ev sahibi okulda bir haftalık eğitim çalışması gerçekleştirecekler. Grup hareketliliği kapsamında gerçekleşecek olan bu etkinlik ile öğrencilerin kodlama ve robotik uygulamaları alanındaki çalışmalarını yerinde görmeleri ve kendilerini bu alanda geliştirmeleri hedeflenmektedir. Bir hafta boyunca öğrenciler, ev sahibi okulun öğrencileriyle birlikte çeşitli dijital uygulamalar gerçekleştirerek bilgi ve kültür alışverişinde bulunacaklar.
PROJE ÇALIŞMALARININ BİLGİ VE DONANIM KAZANDIRACAK
Silivri Anadolu Lisesi'nin bu projeyle hedeflediği, uluslararası öğrenme ve deneyim paylaşımının okulun eğitim kalitesini daha da artırmak olduğu belirtildi. Proje kapsamında kazanılan bilgi ve deneyimlerin, okulun öğretmen kadrosuna ve öğrencilere katkı sağlaması bekleniyor.
Renginar SALİ

YORUM YAP