Yılmazer: Kız çocukları güçlü olursa, yarınlar aydınlık olur

Yılmazer: Kız çocukları güçlü olursa, yarınlar aydınlık olur

13.10.2017 10:25:40

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan CHP Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, “Kız çocuklarını hayatın kıyısında yürümeye mahkum etmeyin” uyarısında bulundu.

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla görüşlerini kamuoyuyla paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Çocuk gelinlerin, ensest mağduru çocukların, şiddetin, tecavüzün, tacizin, istismarın ve cinsiyet ayrımcılığının arttığı, eğitim sistemiyle kız çocuklarının okumasının önünün kesildiği, üstelik bugün geldiğimiz noktada Müftülüklere nikah kıyma yetkisini vererek çocuk gelinlerin çoğalmasının önünün açıldığı yasalar çıkarılmaya çalışılması, bu ülkede kız çocuklarının hayatın kıyısında yürümeye mahkum edilmesidir.

“ÖNCÜLÜK ETTİĞİMİZ TASARIDA SINIFTA KALDIK”
Kanada, Peru ve Türkiye'nin öncülük etmesi ile BM tarafından "11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü" olarak ilan edildi. Amacı; Kız çocuklarına karşı ayrımcılık ve şiddetin sona ermesinin sağlanması, kız çocuklarının desteklenmesi idi. Öncülük ettiğimiz tasarıda ne yazık ki ülkemizde sınıfta kaldık. Değişen hiçbir şey olmadı, sadece yasada ve lafta kaldı, kız çocuğuna yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılık meşru zemin kazandı.
Oysa ki eğitilen kız çocukları yarının güçlü kadınları, anneleri, girişimcileri, siyasetçileri, sanatkarları, sporcuları olarak dünyayı değiştirecekler ve yetiştirdikleri çocuklarla yeni ufuklar açacaklardır.
"11 Ekim Kız Çocukları Günü" bayram değil mücadele günüdür. Unutmayın; Kız çocukları güçlü olursa, yarınlar aydınlık olur."

Haber Merkezi

YORUM YAP