Yılmaz: Yönümüz hep hizmet oldu

Yılmaz: Yönümüz hep hizmet oldu

25.08.2022 11:38:15

İBB'nin 150 Günde 150 Proje kapsamında Silivri Boğluca Yaşam Vadisi'nin 1. ve 2. Etabı açılışında konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri'ye hizmetkar olma adına siyasi tartışmaları hep bir kenara bırakıp, amacımız, yönümüz hep hizmet oldu. Bundan sonra da hizmet olmaya devam edecek. İBB Başkanım ve ekibine, hem bugün burada oldukları için, hem bizlerle bu yatırımlarda beraber oldukları için teşekkür ediyorum” dedi.301271393_634601598027843_8594903812082549068_n

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 150 Günde 150 Eser Projesi kapsamında, 24 Ağustos 2022 tarihinde Silivri Boğluca Yaşam Vadisi'nin 1. ve 2. Etabı açılış töreni düzenlendi.1661339343_24082022_S__L__VR___YA__AM_VAD__S__NE_KAVU__TU__2_

YILMAZ: BOĞLUCA GEZİ VE DİNLENME ALANLARI DİYE BİR PROJE ÇALIŞTIK

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, törende yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Bugün üzerinde bulunduğumuz alan, Boğluca Deresi'nin hemen yanında aslında Silivri'nin en kıymetli yaşam alanlarından biri. Zaman zaman Avrupa veya yurt içindeki seyahatlerimizde Paris, Budapeşte, Tokat, Amasya gibi içerisinden nehir veya kanal akan şehirlerin cazibe alanları o kanalların etrafı olur. Biz buradan hareketle yola çıkıp Boğluca Gezi ve Dinlenme alanları diye bir proje çalıştık.

TOPBAŞ VE TURAN'A TEŞEKKÜR ETTİ

Silivri, yağmurlar neticesinde birçok taşkına maalesef ki ev sahipliği yapmış, can kayıpları vermiş bir ilçe. Bu bağlamda Boğluca Deresi'nin, 10 yıl gibi meşakkatli bir süre içinde ciddi kamulaştırmalarla, ıslahını gerçekleştiren merhum Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'a ve o dönem Belediye Başkanımız Hüseyin Turan'a teşekkür ediyorum.

“YAPI YASAKLI ALANDA KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜNÜ AÇTIK”

Sonrasında 2009 yılında bir taşkın neticesinde yapı yasaklı alan ilan edilmesinden dolayı vatandaşlarımızın kentsel dönüşüm hakkının önünü tıkayan bir sorunu Allaha şükür çözüme kavuşturduk. İBB Başkanıma ve ekibine, İBB ve Silivri Belediye Meclis üyelerime, komisyon üyelerine çok teşekkür ediyorum. Yapı yasaklı alandan çıkarıp, kentsel dönüşümün önünü açtık.

“BELEDİYE BAŞKANLARI MAKAMLARI, SİYASETİN KARIŞTIRILMAMASI GEREKEN YERLER”

Bu kıymetli alanda projemizi yapıp bitirip İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kapısını çaldığımızda Park ve Bahçeler Müdürümüz Çağatay beyle bir toplantı yaptık. Biz burasını 4 etaplı projelendirdik ve çok hızlı bir şekilde yapımına başlamak istediğimizi ifade ettik. Zannedersem 2.5 yıl önceydi. Çağatay bey de şunu ifade etti: “İBB'nin Yaşam Vadileri diye bir projesi var.” Biz kendilerinden ağaç, bitki ve kent mobilyaları noktasında destek istedik. Projeyi biz gerçekleştirmek istiyorduk. “İBB bunun yapımını üstlensin” dediğinde ne ‘düşünelim' ne ‘biz size haber veririz' dedik. ‘Memnuniyet duyarız, beraberce yapalım' dedik. ‘İBB olarak yapın' dedik. Bunu şunun için söylüyorum bu makamlar, özellikle de Belediye Başkanları makamları, yerel hizmet makamları, siyasetin karıştırılmaması, sizlerin vergileriyle yapılan hizmetler.

“İBB İLE İŞBİRLİĞİ YAPTIK, YAPMAYA DEVAM ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Kreş yerlerinin tahsisinde, engelsiz yaşam merkezlerinin tahsisinde buradan baktık. Birçok projemizde İBB ile işbirliği yaptık yapmaya da devam etmeyi düşünüyoruz. Projenin sunumu yapılmadı ben de hazır geldim. Şöyle ki ne kadar önemli bir alanı Silivri'de yaşayan hemşerilerimizin kullanımına sunduğumuzu ifade etmek istiyorum. E-5'ten başlayıp Kiptaş 2'ye kadar uzanan yaklaşık 325 bin m2 arazi. İçerisinde yaklaşık 100 bin m2 yeşil alanı, bisiklet yolları, yürüme ve piknik alanı olacak. İBB 1. Etabı tamamladı. Silivri Belediyesi olarak bu projenin kapsamında 200 araçlık otopark yaptık. Özel mülkiyetler olduğu için İBB I. Etabın 25 bin m2'lik alanını tamamladı. Özel mülkiyetleri şuan planla çözmek üzereyiz. Bu alanın E-5'e kadar olan kısmını Silivri Belediyesi olarak yapımına devam edeceğiz. Bugün de II. Etabını bitirdik. Birinci bölümünü hayırseverimiz Nurullah Baldöktü Ailesiyle, Gürkan beyle yaptığımız istişarelerle 2-3-4 bölümlerini kendileri yapmayı arzu ettiler. 2. Etap bitti. İnşallah 3 ve 4. Etabı da hızlıca bitiririz. Şehrin en prestijli alanı İBB Müjdat Gürsu Spor Kompleksi alanı. Ayrıca bu spor kompleksin yapımı için Başkanıma teşekkür ediyorum. Silivri'ye çok yakıştı. Fitness alanı, kapalı spor salonuyla beraber daha da güzelleşmesi gerekecek.

Silivri'nin şu anki stadyumunun yıkılıp yerine 40 bin m2'sine Millet Bahçesi, 11 bin m2'sine Hükümet Konağı yapımının onayını Cumhurbaşkanımızdan aldıktan sonra, stat ne olacak dediğinde ben de Müjdat Gürsu Stadını, İBB bize tahsis ederse Spor Bakanlığımızın yapacağını ifade ettim. İBB Başkanı, “Spor Bakanımız müsaade ederlerse stadı biz yapalım. Silivri'ye bu stadı biz hediye edelim.” dedi. Bakan Beye arz ettim, “Sporun siyaseti olmaz, buyursunlar yapsınlar” dedi. Kuzey tribünün inşaatı, tüm tribünlerin kapatılması, akabinde fitnes ve halı sahalarla da güzel bir spor kompleksi haline geldi. Merhum Müjdat Gürsu'nun adına yakışan bir stat oldu.

Silivri Belediyesi olarak 3. ve 4. Etap alanındaki çalışmaları yarıladık. 4. Etabında da rekreasyon, Silivrispor Tesislerini şuan oraya taşıyoruz. Antrenman sahası ve alt yapı tesisi projesini Spor Bakanlığımızla yürütüyoruz.

“SİLİVRİ BELEDİYESİ OLARAK YEŞİLE YAPILAN BÜTÜN YATIRIMLARIN YANINDA OLDUK”

Silivri Belediyesi olarak yeşile, doğaya, ağaca yapılan bütün yatırımların hep yanında olduk. 3.5 yıllık zaman diliminde 30 tane, her biri 5 bin m2'den büyük olan mini Millet Bahçeleri kazandırdık. 25 Tane açık basket sahasıyla destekledik.

Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmek istiyorum. En önemli projelerinden biri, tüm kentlerin merkezlerine Millet Bahçelerin milletin kullanımına açması. Silivri'ye de 40 bin m2 alandaki bahçemizin temelini attık. İnşallah Mart ayında şehrin kalbinde, her türlü etkinliğin yapılabileceği, içinde kütüphanesinden, mescidinden, spor sahalarına olan bir bahçe olacak.

“40 BİN M2 ÇAM KORUSUNUN 2. MİLLET BAHÇESİ OLMASI KONUSUNDA HEMFİKİRİZ”

Kalepark'ın devamında İstanbul Üniversitesi'ne tahsis edilen 40 bin m2 çam korusu olan bir alanımız var. Çevre Bakanımızla bu konuda hemfikiriz. Oraya da bir ikinci Millet Bahçesi yapmak adına çalışmaları başlattık.

32 Gözlü tarihi Mimar Sinan Köprüsü'nün altında 37 bin m2 alanda denizle buluşacak bir arkeopark planlıyoruz. Halk Plajımızla buluşan bir Millet Bahçesini Silivri ile buluşturmuş olacağız.

Geçtiğimiz yıl 10 bin ağaç diktik. Bu yıl bu rakamın üzerine çıkmayı planlıyoruz.

TÜM İLÇE BELEDİYELERİ İÇİN AĞAÇ OLARAK AYNİ YARDIM TALEP ETTİ

Buradan da sizlere bir teklifim olacak. Ağaç A.Ş.'nin Genel Müdürü aramızda. Tüm ilçelere ağaç olarak ayni yardım desteği yaparsanız 39 ilçeye 2 bin tane yapsanız yaklaşık 80 bin tane ağaç toprakla buluşur. İstanbul'a önemli bir yatırım olacağını sizlere hatırlatmak istiyorum.

“YÖNÜMÜZ HEP HİZMET OLDU”

Silivri'ye hizmetkar olma adına siyasi tartışmaları hep bir kenara bırakıp, amacımız, yönümüz hep hizmet oldu. Bundan sonra da hizmet olmaya devam edecek. İBB Başkanım ve ekibine, hem bugün burada oldukları için, hem bizlerle bu yatırımlarda beraber oldukları için teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”

 Sevginar SALİ

 

 

YORUM YAP