Yılmaz; Yat Limanı için onayı aldı

Yılmaz; Yat Limanı için onayı aldı

1.11.2019 21:32:33

Marka Kent hedefi için Yat Limanı yatırımını olmazsa olmaz olarak değerlendiren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, belediye imkanlarıyla projeyi hayata geçirmek için yoğun temaslar sonucu Bakanlık onayını aldı.

Silivri'nin yıllardır bekleyen konularını tek tek çözüme kavuşturan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, senelerce hayali kurulan yat limanını ilçemize kazandırmak için düğmeye bastı. Silivri Belediye Başkanlığının hazırladığı Yat Limanı Projesi, Başkan Yılmaz'ın yoğun gayretleri ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından onaylandı.

Konuyla ilgili Belediye tarafından yapılan açıklamada, “Belediye Başkanlığımız tarafından yürütülen önemli projeler arasında yer alan “Silivri Yat Limanı Projesi”, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yapılan çalışmalar neticesinde olumlu sonuç vermiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nün, Belediyemizin talep yazısına ilişkin ilgili cevap yazısında projemiz uygun görülmüştür. Kısa süre içerisinde hayata geçirilmesi için Belediyemizce çalışmalar başlatılacaktır. Silivri'mize hayırlı uğurlu olsun” denildi.

Projeyi yap-işlet-devret modeliyle değil Belediye imkanlarıyla hayata geçireceklerini belirten Başkan Yılmaz, “Balıkçı Barınaklarının olduğu bölgeye, butik bir yat limanı inşa edeceğiz. Proje kapsamında Silivri Balıkçı Barınakları taşınarak kentin sosyal ve kültürel dokusuna uygun olarak yeniden düzenlenecek, mevcut kıyı yapısı ve üstündeki yapıların imar sorunu çözüme kavuşturulacak.

Silivri'nin marka kent olması yolunda gereken tüm çaba ve emeği ilk günkü heyecanımızla sürdüreceğiz” dedi.

İKİNCİ YAT LİMANI AÇIKLAMASI AK PARTİ'DEN

Başkan Volkan Yılmaz ile eş zamanlı Silivri Yat Limanı konusunda ikinci bir açıklama AK Parti kanadından geldi. 16 Aralık 2013 ve 7 Eylül 2017 yılında Ulaştırma Bakanlığının yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkardığı ancak gerçekleşmesi mümkün olmayan Saray Evlerinin alt bölgesinde planlanan projenin yeniden ihaleye çıkacağı duyurusu şöyle yapıldı: “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğünde teknik meclis üyelerimiz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Silivri'deki yat limanı projemiz belirli bir seviyeye gelmiş durumda. İhaleye çıktıktan sonra etüt ve sondaj çalışması biten yat limanı projemiz, proje olarak da son aşamaya gelmiş bulunuyor.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP