Yılmaz, Şehir ve Güvenlik Sempozyumuna katıldı

Yılmaz, Şehir ve Güvenlik Sempozyumuna katıldı

3.01.2020 11:45:31

Volkan Yılmaz'ın da katıldığı Türkiye Belediyeler Birliği ve Polis Akademisi işbirliğinde Külliyede düzenlenen sempozyumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanlarına şehircilik ve güvenlik konularında önemli mesajlar verdi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 2 Ocak Perşembe günü Ankara'da Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Polis Akademisi işbirliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Şehir ve Güvenlik Sempozyumuna katıldı.

ERDOĞAN: ŞEHİRLEŞMEDE MESELE SİZİN KALEMİNİZİN UCUNDA; TAVİZ VERMEYİN!

'Şehir ve Güvenlik Sempozyumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı  "Belediye başkanlarından bir ricam var" dedi ve "Şehirleşmede inşaatların inşasında ve ihyasında bütün mesele sizin kaleminizin ucunda. Buradan taviz verilmemeli. Dikey mimariyle şehirlerimize ihanet etmiş oluruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

*Site kültürü bizim kültürümüz değil ama Türkiye'de bu anlayış maalesef egemen olmaya başladı.

*Artık şehirlerimizin dış güvenliğini surlar ve hendeklerle koruyamayacağımız, içerideki düzeni de sadece kolluk gücüyle sağlayamayacağımız bir yere gelmiş durumdayız.

*Şehirlerin güvenliği ilk zamanlarda genellikle harici tehditlerden kaynaklanan güvenlik ihtiyacı zamanla çeşitlenmiştir.

*İnsanoğlu kimi zaman surlar inşa ederek, hendekler kazarak tedbirler almaya çalışmıştır.

* Bugün hâlâ surlarıyla ayakta kalan ünlü pek çok şehir bulunuyor.

* Benim bir ricam var. Özellikle şehirleşmede inşaatların inşasında, ihyasında bütün mesele sizin kalemizin ucundadır. Bir defa buradan asla taviz verilmemelidir.

*Eğer küçük hesaplar yaparsak inanın şehirlerimize ihanet etmiş oluruz. Burada kararlı duruşumuz şart. Acaba seçimler geliyor, durum ne olur? Seçimi kazanır mıyız, kaybeder miyiz?

*Dikey mimariyle şehirlerimize ihanet etmiş oluruz.

*Yatay mimariyle bir defa hem kendi medeniyetimizi inşa etmiş oluruz, hem de gerçekten şehirleşmenin ne olduğunu dünyaya gösterme imkanını bulmuş oluruz.

*Kibrit kutuları gibi dikilmiş binalarla bir yere varamayız.

*Bizim medeniyetimize yakışan, bizim geçmişimizden aldığımız ilhamla bu adımları atmamız dünyada örnek teşkil edecektir.

*Biz göğe değil, toprağa daha yakın olmanın gayreti içerisinde olmamız lazım. Zaten sonunda gideceğimiz yer de orası değil mi?

*Fransa'da yaşananları görüyorsunuz, Paris sokakları ne hale geldi biliyorsunuz, bunları daha büyük sorunlar bekliyor.

*Paris'te polisler insanları yerlerde nasıl sürüklüyor görüyorsunuz, ama Türk polisi buna benzer bir şey yapmış olsa dünyayı ayağa kaldırırlar.

*200-250 bin mülteci sınırımıza doğru hareket halinde. Karşılıklı bazı tedbirler engellemeye çalışıyoruz. Ama karşınızdakiler insan.

*Biz batının yaptığı gibi dikenli tellerle bariyerler oluşturamayız. Çok daha adil insani olanını yapmak durumundayız. Onların keseleri dolu olabilir, ama gönülleri çoraktır..”

Haber Merkezi

YORUM YAP